maanantai 22. huhtikuuta 2013

AJATUKSIA MATKOISTA TAITEILUUN

Viime viikolla oli niin kurja sää, joka kaikessa harmaudessaan ja märkyydessään oli kuin suoraan syksystä. Ei siis ihme, että ajatuksissani olinkin jo matkalla. Menin Budapestiin. Loihdin mielessäni aurinkoa, lämpöä, huikaisevan upeita rakennuksia ja muuten vain fiilistelin.
 
Ajatus tulevasta Unkari-Kroatian -reissusta suorastaan kutkutteli ja kutkuttelee edelleen. Aivan erityisesti odotan matkan ensimmäistä etappia eli Budapestia. Lentoliput ja majoitusvaraukset eivät ole vielä ajankohtaisia, mutta ne kyllä tehdään sitten, kun niiden aika on. Budapest on ollut miun pitkäaikainen haaveiden matkakohde ja olen ilman muuta enemmän kuin innoissani, kun se nyt vihdoinkin toteutuu!

Matkabudjetti on lähestulkoon kasassa. Sitä varten olen säästänyt omasta palkasta (tehnyt töitä niska limassa) ja lisäksi olen työskennellyt myös freelance-sarjakuvantekijänä (tehnyt lisää töitä omalla vapaa-ajallani). Matkan aikana emme turhia pröystäile, vaan tarkoitus on majoittua kohtuuhintaisissa, mutta kuitenkin hyvissä hotelleissa. Hotellin valintaan vaikuttaa myös sen sijainti, eli sen olisi paree sijaita keskustassa tai ainakin sen tuntumassa. Jos vielä löytäisin sellaisen hotellin, joka olisi erilainen. Itse asiassa miulla on kiikarissa yksi erilaisen hotellin kriteerit täyttävä majoituspaikka, josta kerroinkin aikaisemmin. 

Lentolipuista tarkoituksenamme on hankkia edullisin mahdollinen vaihtoehto –kuinkas muutenkaan. Huomioin sen, että lennot ovat melko hintavia ja lähes samaa hintaluokkaa, palasinpa sitten Zagrebista tai Dubrovnikista. Joten olen melko varma, että matka alkaa Budapestista ja päättyy Dubrovnikiin.

Olisipa jo ihana paljastaa matkareitti… Mutta koska se voi muuttua vielä sen tuhat ja yksi kertaa, niin parempi jättää yllätykseksi. Vähän jännitystä elämään! Tarkoitus olisi blogata reissun päältä ja sitä myöten paljastuisi se matkareittikin. En ole vielä ihan varma, miten bloggaan matkalla. Miulla on olemassa kannettava tietokone, mutta kyllä vain koen sen liian isoksi matkalle mukaan vietäväksi. Ehkäpä teen ajastettuja postauksia ja sitten kirjoittelen lisää nettikahvilasta käsin? Kuvat laittaisin reissun jälkeen, sekä matkaraportin. Toisaalta mietin jopa tabletti-tietokoneen tai miniläppärin ostoa, mutta siinä on edelleen enemmän kysymysmerkkejä kuin vastauksia. Esimerkiksi hinta… 
 
Mutta takaisin maan pinnalle. Ulkona on nyt niin upea sää, että paras laittaa nokka ulkosalle. Toivottavasti saamme nauttia näistä ihanista säistä vielä pitkään! Tällä viikolla on tiedossa kaikkea kivaa. Synttärini lähestyvät, pääsen kuikuilemaan omaa sarjakuvaani erään valtakunnallisen lehden sivuilta (apua!), tämän hetkinen työni päättyy ja jo perjantaina lähden takaisin kotikonnuille. Ensi viikolla aloitan uudessa, ihanassa työssäni. Aika monta hyvää syytä hymyillä!
Smile!
 post signature

4 kommenttia:

 1. Matkansuunnittelu on se mukava asia matkustelussa ja etenkin kun matka on jo tilattuMatkastanne tulee varmasti mukava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkoja on aina kiva suunnitella. :) Toivotaan, toivotaan. :) Muuten kaikki suunnittelu ja vouhotus menisi vähän niinkuin hukkaan. ;)

   Poista
 2. Kannatan ehdottomasti mielummin tabletin kuin miniläppärin ostamista (jos siis aikoo hankkia), ainakin mulla itselläni on mennyt moneen kertaan hermo miniläppäriin, kun sen näyttöä joutuu koko ajan rullaamaan hiirellä alas tai sivulle. Sormella on paljon helpompi :D Ja onnea hei uuteen työhön!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mutta kiva kuulla mielipiteesi. Arvostan! :) Tänään just näin televisiosta mainoksen hybridi-koneesta, joka olisi kosketusnäytöllinen ja siinä olisi kuitenkin se näppäimistö. Mut tabletti vaikuttaisi todella mielenkiintoiselta, varsinkin sen kevyys ja pienikokoisuus houkuttelevat. Mut mitä oon lueskellu, niin siinäkin kannattaa panostaa laatuun, ku halpojen kanssa se voi olla sit semmosta säätämistä. Tiedä häntä. Mut oon näköjään miettinyt sitä aika paljon. :D Mielenkiintoinen laite. Hmmm. :) Kiitos, uusi työ on tosi kiva juttu, varsinkin, kun tiedän, että jälleen odotettavissa huippukesä kivassa työporukassa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)