keskiviikko 19. lokakuuta 2016

LONTOO KUTSUU

Tätä kirjoittaessa olen niin haltioissani ja innoissani, että tekisi mieli hyppiä ja pomppia. Arvatkaa kuka lähtee Lontooseen..? Ja arvatkaa ennen kaikkea miksi?

Matka tuli niin yllättäen, että huhhuh. Jo parisen kuukautta sitten ostimme matkaliput. En vain uskaltanut hiiskua asiasta kellekään. Sen piti olla yllätys… Jotenkin asia konkretisoitui vasta nyt. Saimme juuri vieraan Lontoosta. Eikä mikä tahansa vieras, vaan miehen espanjalainen täti. Tässä on nyt koko iltapäivä pölisty ja ihmetelty, onniteltu ja poskipusut vaihdettu.
Marraskuussa otamme suunnan kohti Lontoota ja samalla puoli Espanjan sukua lähtee mukaan. Siellä Espanjan täti juhlii viisikymppisiään. Paitsi ei niistä taidakaan tulla ihan tavallisimmat synttärijuhlat, vaan samalla rykäisyllä hän menee myös naimisiin.

Lontoossa soivat siis hääkellot ja kovaa. Me saamme olla mukana todistamassa espanjalais-englantilaisia häitä.

Yllätys paljastui ennen aikojaan. Morsiuspari ei vain malttanut olla kertomatta ”hei, me mennään naimisiin!”.

Tosin jos joku ei aikaisemmin ollut lähdössä ”vain” synttärijuhlille, niin nyt viimeistään saivat hyvän syyn tulla mukaan. Valitettavasti ihan kaikki eivät tästäkään huolimatta pääse lähtemään.
Minullekin lähtö tulee erittäin vaikeaan saumaan muutamien asioiden takia. Kunhan palaset loksahtelevat paikoilleen, kerron teillekin. Myös rahatilanteen vuoksi, sillä nyt jos koskaan pitäisi olla todella tarkka rahan kanssa. Ja mitä minä teenkään? Ilmoittaudun tietenkin matkalle. Kun on luonteeltaan seikkailija, jota matkakärpänen on päässyt puraisemaan, niin sitä on vaikea vastustaa. Vaikka kuinka järkisyyt puoltavat, ettei nyt olisi paras mahdollinen hetki mennä ulkomaille. 

Mutta toisaalta… Ei Lontoo ole niin kaukana. Täältä Zaragozasta sinne lentää parissa tunnissa. Lentoaikataulutkin on kelvolliset, eipähän tarvitse yötämyöten kukkua.

Olin viimeksi Lontoossa tasan viisi vuotta sitten, jolloin teimme muutaman päivän reissun juurikin marraskuussa 2011. Siitä bloggasin melkein ensitöikseni, kun lopulta minäkin rohkenin perustaa oman blogin.

Odotan jännityksellä ja mielenkiinnolla Lontoon reissuua. Millaista tulee olemaan, kun minä ja mies olemme melkein ainoat koko poppoosta, jotka osaa englantia? Millaista on matkustaa noin isolla porukka miljoonakaupungissa? Miten vilkkaat espanjalaiset kokevat marraskuisen Lontoon? Mukaan lähtee muun muassa anoppi, joka ei ole eläissään koskaan matkustanut lentokoneella, eikä myöskään ole poistunut Espanjasta. Ja minä, joka en todellakaan ole tottunut suvun kanssa matkustamiseen.

Jotenkin minusta tuntuu, että tästä voi tulla elämämme matka. 
post signature

6 kommenttia:

 1. Lontoo on niin ihana kaupunki, sinne voisi mennä taas koska vain uudestaan :). Mielenkiintoinen reissu kyllä tulossa teille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Oikeastaan tykästyin siihen toden teolla vasta viime kerralla. :) Todellakin on tulossa mielenkiintoinen, ainakin jotain todella ihan erilaista kuin mitä tavallisena turistina tulisi nähtyä. Olen kyllä ollut onnekas, kun olen saanut osallistua monikulttuurisiin häihin. :)

   Poista
 2. Oi oi, kun kuulostaa kivalta! Mahtava ylläri oli tädillä. Häät tuovat jo eri näkökulman matkaan, ei olekaan kyseessä ihan perus-turistimatka.
  Varmaan jokseenkin mielenkiintoista matkata isolla porukalla (espanjalaisia). Meidän "ennätys" on keväiset 3-4 päivän reissut, joissa mukana meidän kahden lisäksi on ollut pikkuveli kihlattunsa kanssa ja meidän äiti. Eli viisi nenää plus koirat. Kyllä silläkin porukalla joutuu välillä sumplimaan ja kompromisseja tekemään, niin entäs sitten isommalla sakilla...? Espanjalaiset on toisaalta suht joustavia keskenään, niin luulen, että teille tulee ikimuistoinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, niinpä! :D Siinä mielessä ei haittaa, että yllätys paljastui. Mutta se taitaakin olla nyt täti, joka saa elämänsä yllätyksen, sillä sain juuri tietää hänen olevan siinä uskossa, että Lontooseen tullaan vain minä, mies ja anoppi. Hän jo kyseli tätä minun miestä, voisiko olla todistajana. :'D Ja onneks hän ei osaa suomea eikä tiedä minun blogista, niin säilyy yllätykset häihin asti. :D En malta oottaa.

   Tuo teidänkin porukka on jo iso ollut ja vielä koirien kanssa! :) Täytyy nostaa hattua, sillä ensin tehdä kompromisseja ja sitten pitäisi vielä lemmikitkin huomioida. :)

   Joo, no onneks ei ole niin pitkä reissu. Torstaina lähdetään ja sunnuntaina tullaan takaisin. Varmasti tulee onnistunut reissu! :)

   Poista
 3. Heh, kuulostaapa jänskältä suunnitelmalta! Tosissaan voi tulla ikimuistoinen matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! :) Varmasti tulee. Toivottavasti matka menisi hyvin ilman suurempia kommelluksia... :P

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)