sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

ESITTELYSSÄ HÄMMÄSTYTTÄVÄT KIVET ─ OSA II

Toimivatko kivet oikeasti? Viime postauksessa pohdin tätä kysymystä, kun kerroin suhteestani kiviin ja esittelin joitakin omia kiviäni. Ennen kuin esittelen loputkin, haluan kertoa muutaman tarinan. Ne liittyvät vahvasti aiheeseen.

Haluan kertoa nämä tarinat ihan siitä syystä, että haluan jakaa ne. Monet lokeroivat kivet automaattisesti huuhaaksi. Tämä on minusta surullista, koska silloin heiltä jää huomaamatta, miten ihmeellinen tämä maailma on. Maailma on oikeasti paljon ihmeellisempi, kuin mitä meille on koulussa opetettu.

Kuitenkin ihmiset, jotka uskovat kivien olevan huuhaata, ovat oikeassa. Annas, kun selitän. Meidän mielemme luo todellisuutemme. Jos uskot kiviin tai et usko kiviin, olet kummassakin tapauksessa oikeassa. Mikä sitten saa minut uskomaan, että kivissä on energiaa ja ne voivat auttaa?

Vaikka on tunnustettava, että minulle itselleni ei ole sattunut kivien kanssa mitään ”yliluonnollista”. Ainoastaan yhden kerran meditoinnissa olen tuntenut energiavirtauksen, kun laitoin savukvartsin juurichakran kohdalle.

Kerroin myös jokin aika sitten kahden koiran raivokkaasta hyökkäyksestä. En muistanut mainita siinä, että minulla oli itse asiassa mukana kaikki silloiset kiveni. En tiedä miksi otin kivet mukaani. Johtuiko se siitä aamulla kokemastani erikoisesta energiavirtauksesta vai mistä, mutta jostain syystä laitoin ne reppuuni.

Yleensä en todellakaan kuljettele kiviä mukanani. Mutta silloin  ne olivat ja niitä oli paljon vähemmän, mitä nykyisin. Mukanani olivat aqua-aurakvartsi, pirita, amatisti, ruusukvartsi, islanninsälpä ja kuukivi. Kaulassa minulla oli shungiitti. Ehkäpä kivet vaikuttivat osaltaan, että selvisin tapauksesta vahingoittumattomana..?

Ehkäpä on siis hyvä kertoa pari tarinaa. Henkilö, joka kertoi minulle nämä molemmat tarinat, on muuten taustaltaan kemisti eli hyvin tiedeperusteinen henkilö. Hän ei ikimaailmassa uskoisi henkisiin asioihin, jos ei olisi omin silmin nähnyt. Tosin en ole varma, uskooko hän edelleenkään henkisiin asioihin, mutta tiedän ainakin sen, että hän ei täysin sulje pois sitä vaihtoehtoa.  

Kivi, joka räjähti

Tällä naishenkilöllä oli koru, jossa oli azabache-kivi. Azabache on suojaava kivi, jolla on paljon ominaisuuksia. Vuosia sitten eräänä iltana hän oli ulkona kaveriporukalla. Vastapäätä istuutui nainen, joka katsoi häneen ja sillä hetkellä kivi hajosi sirpaleiksi. Paikalla olleet epäilivät korun laatua ja liekö kyseessä edes oikea azabache.

Korun omistaja vei rikkoontuneen korun koruliikkeeseen. Siellä paljastui, että kivi oli ollut aito. Myöhemmin selvisi, että vastapäätä istunut nainen oli tuntenut kateutta tätä naista kohtaan. Kivi oli siis rikkoutunut joutuessaan kosketuksiin voimakkaan, negatiivisen energian kanssa.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun kuulen kiven räjähtävän itsestään. Eräs ystäväni oli ollut tantraretriitillä. Uusi kivikoru, muistaakseni sitriini, hajosi ihan itsestään! Kivi oli tehnyt tehtävänsä, joten ystäväni heitti rikkoontuneen korun mereen.

Mies, joka vieraili Perussa ja sitten tapahtui jotain uskomatonta

Tässä tarinassa kivet ovat sivuosassa. Eräs mies meni matkalle Peruun. Hän meni Titicaca-järvelle ryhmän mukana, jossa kaikki siis tunsivat entuudestaan toisensa. Mies oli laittanut kätensä Titicaca-järveen ja säikähti, kun näki, miten hänen sormistaan lähti jotain mustaa.

Hän ei ollut koskaan mitenkään henkinen tyyppi, eikä tainnut edes uskoa sellaiseen. Hän työskenteli pankissa ja oli naimisissa, mutta eli epärehellistä elämää. Tapauksen jälkeen hän oli aivan äimistynyt. Hän alkoi kerätä alueelta kiviä, koska ”tunsi niiden energian”.

Inspiroiduin tästä tapauksesta niin paljon, että joku päivä haluan matkustaa Peruun Titicaca-järvelle. Sanotaan, että Peru on hyvin maaginen paikka ja jossa energiat ovat korkealla. Haluan kokea nuo energiat edes kerran elämässäni.

Ja nyt niihin kiviin, jotka haluan esitellä tässä postauksessa. 

Cuarzo rosa (Ruusukvartsi)

Ruusukvartsi on rauhoittava rakkauden kivi, joka tuo luonnollisella tavalla rauhan tunteen. Se vetää puoleensa rakkautta, jonka voi päätellä jo kiven kauniista väristä. Ruusukvartsi on tasapainottava ja rauhoittava kivi, jonka värähtely tasoittaa negatiivisia ja positiivisia tunteita. Etenkin, kun olemme surullisia, huolissaan, peloissaan tai pettyneitä.

Ruusukvartsi on sydänchakran kivi, joka yhdistetään rakkauteen. Rakkauteen, joka on ilman ehtoja ja alkaa ennen kaikkea meistä itsestämme. Se opettaa armollisuutta ja anteeksiantoa. Sen lempeä energia sopii hyvin myös lapsille tai hoitamaan äiti-lapsisuhdetta.

Ruusukvartsi auttaa tuomaan parisuhteeseen ja kotiin tasapainoa ja anteeksiantoa. Rakkaus ja empatia voimistuvat kiven avulla. Siksi se on hyvä suojauskivi jokaiseen kotiin. Se auttaa luomaan ympärilleen sopua ja harmoniaa.

Itse ostin ensimmäisen ruusukvartsini pohjoiskarjalaisesta kivikeskuksesta vuosia sitten. Se oli itse asiassa sama vuosi, kun tutustuin espanjalaiseen mieheeni ja lopulta päädyin Espanjaan hänen perässään. Voisi sanoa, että kivi siis toimi!

En tietenkään vielä tuolloin osannut ajatellakaan sillä olevan sellaisia ominaisuuksia. Tällekin kivelle kävi samoin kuin ametistille, eli se hävisi jonnekin ajan saatossa. Vasta vuosia myöhemmin päätin nyt hankkia ruusukvartsin itselleni uudestaan.

Käyttö: meditaatio, kodin suojaus, harmonisoi, tasapainottaa, hoitaa sydänchakraa, vetää puoleensa rakkautta, opettaa armollisuutta ja anteeksiantoa.

Espato de Islandia (Islanninsälpä eli ns. “aurinkokivi”)

Islanninsälpä eli ”aurinkokivi” on kivi, jota jo viikingit käyttivät matkoillaan. Se auttoi heitä suunnistamaan, sillä kivi toimi heille kuin kompassina. Erään legendan mukaan kuningas Olaf kohotti kiven kohti taivasta ja tarkkaili, mistä valo tuli.

Islanninsälpä on kivi, jonka sanotaan syntyneen revontulista. Se auttaa ennen kaikkea poistamaan energiablokit. Se lisää näkemystä, jolloin voit helpommin huomata selkäsi takana tapahtuvat vehkeilyt. Islanninsälpä auttaa chakrojen latautumisessa ja voimistaa positiivista energiaa. Se lisää luovuutta ja henkisyyttä.

Minulle tämä kivi päätyi sattumalta vain vähän aikaa sitten, kun minulla oli vaikea ajanjakso. Silloin menin erääseen sessioon, jonka tarkoituksena oli tutustua sieluntehtävääni. Tein siellä meditaation ja sain siihen avuksi tämän kiven.

Meditaatio oli yksi upeimmista, sillä siinä revontulet ympäröivät minut voimaannuttavalla energialla. Yllätyksekseni sain pitää kiven itselläni meditaation jälkeen. Olin niin kiitollinen tästä kivilahjasta. Edelleenkin islanninsälpä tuntuu erityiseltä kiveltä.

Käyttö: meditaatiossa chakrojen latautumiseen

Shungita (Shungiitti)

Shungiittikivestä minulle on jäänyt mieleen erityisesti sen suojaavat ominaisuudet. Se suojaa negatiivisilta energioilta muuttaen ne positiivisiksi. Se suojaa myös sähkömagneettiselta säteilyltä, joille altistumme päivän aikana. Sen sanotaan myös puhdistavan vettä ja vahvistavan immuunijärjestelmää.

Itse käytän shungiittia joka päivä. Se roikkuu minulla riipuksena kaulassa. Pidän sitä siinä suojaamassa negatiivisilta energioilta ja sähkömagneettiselta säteilyltä. Työskentelen paljon tietokoneella, joten koen tämän minulle tarpeelliseksi.

Shungiitti myös puhdistaa itse itsensä, eikä sitä tarvitse käsitellä merisuolalla tai laittaa latautumaan auringon tai kuun valoon. Shungiitissa hyvää on se, että ei haittaa, vaikka joku koskisi siihen vahingossa. Se puhdistuu itsestään. Tämä on siis huoleton, suojaava kivi.

Jossain suositelttiin shungiittin puhdistamista muutaman kuukauden tai puolen vuoden välein auringon valossa. Näin se pysyy fyysisesti puhtaana. Erään tarinan mukaan shungiitti olisi tullut Venäjän Karjalaan tippuneesta meteoriitista.

Annoin tämän lahjaksi myös ystävälleni, sillä ajattelin, että suojaava kivi olisi todella tärkeä. Myöhemmin hän joutui auto-onnettomuuteen, mutta selvisi säikähdyksellä. Kivi oli ollut silloin kaulassa. 

Käyttö: tuo suojaa, muuntaa negatiiviset energiat positiiviseksi, suodattaa sähkömagneettisen säteilyn.

Piedra luna (Kuukivi)

Tämä on edelleen yksi tärkeimmistä kivistäni. En edes tiennyt kuukiven olemassaolosta, ennen kuin sattumalta bongasin sen eräästä kirjasta. Kirjoitin blogiini artikkelin, josta voit lukea, miten lopulta sain tämän mystisen kiven itselleni! Ja millaisia ominaisuuksia se pitää sisällään…

Käyttö: meditaatio, tyynyn alla unettomuuteen, kuukivi korussa korostaa käyttäjän luonnetta ja saa kukoistamaan oman intohimon ja myös tunteet, puhdistaa kruunuchakraa ja kolmatta silmää, auttaa uusissa aluissa ja luovuudessa, vahvistaa intuitiota, selvänäköisyyttä ja mieltä, suojaa matkoilla, edistää naisen terveyttä, tasapainottaa tunteita ja hormoneita.

Cuarzo ahumado (Savukvartsi)

Kaunis savukvartsi yhdistää kvartsin ominaisuudet. Se on tehokas puhdistaja ja energiaa lisäävä. Se toimii hyvin energiablokkien avaamiseen. Savukvartsi auttaa nostamaan energian korkealle toimien kaikilla tasoilla.

Meditaatiossa se suodattaa häiriötekijät pois, jolloin voit keskittyä meditaatioon paremmin. Henkisellä tasolla savukvartsi auttaa keskittymistä ja aktivoi muistia. Se on parantava kivi ja sopii kaikkiin vaivoihin. Se harmonisoi kaikkia chakroja. Meditaatiossa se auttaa ankkuroimaan käyttäjän samalla, kun värähtely nousee.

Savukvartsin sanotaan auttavan yli vaikeiden hetkien, rauhoittavan ja lievittävän pelkoja. Negatiivisen energian se neutralisoi. Savukvartsi auttaa edistämään positiivista ajattelua ja tuo voimaa unelmien toteuttamiseksi.

Se suojaa tiloja, joten sen voi laittaa huoneeseen. Lisäksi tämä kivi lisää keskittymiskykyä omien aktiviteettien tekemiseen.

Savukvartsi on suojaava, maadoittava, rahoittava juurichakran kivi.  Se maadoittaa henkisen työn, meditaatioiden, energiahoitojen tai astraalivaelluksien jälkeen. Taskussa se auttaa välttämään liiallista tuhlausta. Toisaalta se myös rauhoittaa kiireen ja stressin keskellä. Yöpöydällä tai tyynyn alla se auttaa unettomuuteen. 

Ostin kiven itselleni, koska se kutsui minua. Erityisesti halusin tämän kiven juurichakraa ajatellen. Tämä minun kiveni on Brasiliasta. Pidän kovasti tämän kiven muodosta. Se muistuttaa sydäntä tai Teneriffaa. Käytän savukvartsia meditaatiossa. Olen miettinyt myös, että se on hyvä pitää mukana suojaamassa. Toisaalta se estää rahan tuhlausta.

Käyttö: suojaus negatiivisilta energioilta, meditaatio, maadoittaa, tasapainottaa juurichakraa, tuhlauksen välttäminen, rauhoittaa, auttaa sairauksissa toipumisessa ja kivunlievityksessä, meditaatiossa auttaa keskittymään. 

Sodalita (Sodaliitti)

Sodaliitti on runoilijan kivi, joka auttaa kirjoitustyössä. Sen avulla ilmaiset itseäsi paremmin. Toisaalta se on rationaalisen ajattelun kivi ja auttaa pitämään jalat maassa. Sodaliitti yhdistää logiikan intuitioon. Se stimuloi kolmatta silmää auttaen syventymään meditaatiossa. Tuo tunteisiin tasapainoa ja nostaa itseluottamusta.

Sodaliitti on rauhoittava ja mieltä selkeyttävä kivi. Siksi se voi olla avuksi ahdistuksien ja ongelmien hoidossa, kuten lentopelko. Yhdistettynä savukvartsiin se tuo turvallisuudentunnetta. Tätä yhdistelmää voi kokeilla itsensä rauhoittamiseen. 

Sodaliitti päätyi minulle, kun piipahdin kristallikaupassa. Tämä on minulle erittäin hyödyllinen kivi, koska kirjoittaminen on minun juttu ja jos saan siihen apua energiatasolta, mikäs sen parempi. 

Käyttö: meditaatio, kirjoituspöydällä edistämään kirjoitustyötä, kurkku- ja otsachakrat.

Citrino (Sitriini)

Tämä kivi edustaa onnea, menestystä ja iloa. Se luo ympärilleen valoa ja optimismia. Se auttaa tuomaan mielen selkeyttä, tahdonvoimaa ja päästämään irti negatiivisesta energiasta. 

Sitriini myös puhdistaa auraa vaikuttaen siihen positiivisesti. Se on hyvä kivi meditaatioon ja astraalimatkoihin. Tämä kivi on tunnettu menestyksen ja vaurauden kivenä, joita se houkuttaa luokseen. Etenkin yhdessä vihreän aventuriinin kanssa ne auttavat vaurauden vastaanottamisessa.

Kivi hoitaa Solar Plexus -chakraa, jonka teemana ovat henkilökohtainen voima, itseluottamus ja oma tahto. Jos tämä chakra on epätasapainossa, näkyy se masennuksena, sekaannuksena, itseluottamuksen puutteena, vallanhimona ja ahneutena.

Hankin kiven, koska sain siitä suosituksen. Tätä kiveä en ole vielä kokeillut meditaatiossa tai unityöskentelyssä. Unityöskentelyssä sitriini auttaa näkemään erityisiä unia ja muistamaan ne. Se on hyvä kivi henkiselle kasvulle ja toisaalta estää psyykkisiä hyökkäyksiä.

Käyttö: tyynyn alla apuna unityöskentelyssä, meditaatio, johdattaa turvallisesti astraalimatkoilla, houkuttaa luokseen vaurautta, tuo iloa ja onnea, suojaa negatiivisilta energioilta, estää psyykkisiä hyökkäyksiä, mielen selkeys ja tahdonvoima, auran puhdistus, henkilökohtainen voima. 

Sininen aventuriini. Harmi, että kuva ei tee oikeutta kiven kauneudelle. Sitä kutsutaan myös tähtikiveksi, sillä se näyttää yönsiniselle tähtitaivaalle.

Aventurina azul (Sininen aventuriini)

Sininen aventuriini on ehkäpä kaunein kiveni. Se hoitaa kolmatta silmää ja kurkkuchakraa. Näin ollen se auttaa kommunikoimaan paremmin. Sen sanotaan auttavan pääsemään eroon pahoista tavoista, kuten riippuvuuksista. Se rauhoittaa mieltä, tasapainottaa tunteita ja vahvistaa sielua.

Kivi vahvistaa johtamiskykyä. Meditoidessa tämän kiven kanssa saat yhteyden sisimpääsi paremmin. Jokaisella meistä on psyykkisiä kykyjä ja sininen aventuriini auttaa tuomaan ne esiin. Sen voi laittaa tyynyn alle tuomaan nämä kyvyt esiin. Silloin kiven energia auttaa alitajuntaasi pääsemään korkeammille taajuuksille.

Erityisen hyödyllinen sininen aventuriini on uralla ja yrittäjyydessä etenemisessä. Tämän kiven kanssa työskennellessä saat rauhaa ja päättäväisyyttä omien projektien hoitamiseen. Kivi suojaa myös matkoilla poistaen pelkoja ja epäilyksiä.

Kun näin tämän kiven ensin kerran, tiesin sen olevan minulle. Tämä siitäkin huolimatta, että se ei ollut kivi kivi, vaan sydämenmuotoinen koru. Se on väriltään yötaivaan sininen ja aivan kuin sen sisällä tuikkisivat tuhannet tähdet, kokonainen universumi.

En ole nähnyt mitään niin kaunista ja halusin sen omakseni. Hintakaan ei ollut paha, joten päätös oli helppo. Kysyin tietenkin, mikä kivi on kyseessä ja tutkin sen ominaisuuksia nopealla silmäyksellä. Vasta myöhemmin tajusin sen olevan todellinen superkivi yritystoimintaa ajatellen.

Käyttö: kurkkuchakran ja otsachakran kivi, psyykkisten kykyjen esiin tuonti, yritystoiminnan apuna, johtamiskyky, meditaatio, suojaus matkoilla, rauhaa ja päättäväisyyttä omiin projekteihin.

Lopuksi

Kivet ovat minulle suuri mielenkiinnon kohde. Olen kiitollinen jokaisesta kivestäni. Nyt minulla on kivet myös kaikkiin chakroihin.

Juurichakra = savukvartsi

Sakraalichakra = kuukivi

Solar plexus = sitriini

Sydänchakra = aventuriini, ruusukvartsi

Kurkkuchakra = sininen aventuriini, sodaliitti

Otsachakra = sininen aventuriini, sodaliitti

Kruunuchakra = ametisti

Oletko sinä saanut kivistä apua itsellesi?  

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)