tiistai 24. tammikuuta 2012

MATKA MAAILMAN YMPÄRI

166 maata / aluetta, viisi maanosaa ja samalla tulee kierretyksi ympäri maailman. Miten se on mahdollista? Vastaus on Fitur.

Vuosittain perinteisesti tammikuussa Espanjan Madridissa järjestettävä Fitur on yksi tärkeimmistä matkamessuista maailmanlaajuisesti. Fitur avasi ovensa matkailun ammattilaisille ja yleisölle 18.–22.1.2012. Matkailun mahdollisuuksiin kävi tutustumassa yli 209 000 kävijää. Suomessa 19.–22.1. Matka 2012 -messuilla puolestaan kävi noin 71 000 vierasta. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma.

Fitur tarjosi tuttuun tapaan matkailun ammattilaisille mahdollisuuden luoda kontakteja, strategioita ja suunnitelmia. Matkamessuilla oli paljon annettavaa myös tavallisille kävijöille. Yhdessä päivässä oli mahdollisuus tutustua eri maihin ja alueisiin, osallistua arvontoihin, nähdä monipuolisia esityksiä, kokea ja kokeilla erilaisia juttuja kuten vaikkapa hierontaa, tarkastella eri yrityksien ja maiden tuotteita ja tarjontaa unohtamatta miettiä seuraavaa jännittävää matkakohdetta.

Matkamessut onkin oiva ensiapu matkakuumeeseen. Siellä maiden kirjo on niin valtaisa, että jokaiselle löytynee unelmamatkakohde tai sitten voi käydä niinkin, että jää paljon pohdittavaa minne matkustaa seuraavaksi.

Fitur 2012
Asiallinen Aasia
Aasian osastolla leijui itämaiden eksoottinen tuoksu heti sisään astuessa. Ympärillä vallitsi ystävällinen ja asiallinen tunnelma. Matkanjärjestäjät ja maat olivat sulassa sovussa. Erityisesti Kiina, Tahiti ja Intia jäivät mieleen. Lisäksi Aasian osastolla oli tarjolla matkamessujen parhaimmat arvonnat, koska ne liittyivät suoraan matkailuun. Ei ollut pakko liittyä jonkun yrityksen sähköpostilistalle ja ei tarvinnut ostaa mitään, jotta saisi osallistumisoikeuden arvontaan.
Messutunnelmaa Aasian osastolla

Eloisa Etelä-Amerikka ja poikkeuksellinen Pohjois-Amerikka
Etelä-ja Pohjois-Amerikka erottuivat edukseen matkamessuilla iloisuudellaan ja eläväisyydellään. Näytteilleasettajat olivat selvästi panostaneet matkamessuihin. Maat olivat erittäin hyvin esillä ja kokonaisuus miellytti silmää. Upeat musiikki- ja tanssiesitykset kruunasivat kokonaisuuden. Tosin Yhdysvallat oli hyvin pienesti esillä ja ”hukkui” muiden maiden joukkoon. 
Costa Rica

Ainutlaatuinen Afrikka
Afrikan osastolla kaikuivat rytmit ja näkyivät kauniit yksityiskohdat, 
jotka houkuttelivat tutustumaan Afrikan eksoottisiin maihin. 

Tunisia

Uganda jäi mieleen ”Afrikan helmenä”. Lonely Planet onkin valinnut maan vuoden 2012 ensimmäiseksi matkailukohteeksi Afrikassa. Pohjois-Afrikan maista Tunisian kaunis ja yksinkertainen osasto herätti uteliaisuuden.
   
Ensiluokkainen Eurooppa
Euroopan osasto edusti melko perinteisesti matkaesitteiden ja tarjousten avulla. Pohjoismaat olivat lyöttäytyneet yhteen ja näin messuvieraiden oli helppoa löytää pohjoismaat. Tosin Suomi loisti poissaolollaan. Iso-Britannian osastolla kävi kuhina, kun Mr. Bean yllätti poliisina. Myös vahamuseosta tuttu Bruce Willis oli päässyt Espanjaan asti edustamaan Iso-Britanniaa.

Isäntämaa Espanja pienoiskoossa
Fiturissa Espanja oli luonnollisesti edustettuna erityisen monipuolisesti itsehallintoalueiden, kaupunkien ja yritysten voimin. Huvipuisto PortAventura oli panostanut matkamessuihin, joissa se paljasti vuoden 2012 uutuudet. Andalucia, Kanariansaaret ja monet muut Espanjan itsehallintoalueet olivat hienosti esillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)