keskiviikko 17. lokakuuta 2012

TERMINATOR 2 –TUOMION PÄIVÄ (sci-fi, toiminta, v.1991, 137min.)


Terminator 2 -Tuomion päivä oli aikansa menestynein elokuva. Se sai suuren yleisön huomion erikoistehosteillaan ja nappasi vieläpä siitä sekä parhaimman maskeeraus, äänitys ja äänitehosteiden Oscar-palkkinnot. Terminator 2 -Tuomion päivä oli myös aikansa kallein elokuva, sillä sen tuotanto maksoi 100 miljoonaa dollaria. (Wikipedia) On voinut olla Jamesilla aikamoiset paineet elokuvaa tehdessä... Voin vain kuvitella!

Ohjaaja: James Cameron
Rooleissa: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick

Esittely
Kaksi terminaattoria matkustavat tulevaisuudesta ajassa taaksepäin. Terminaattorin tehtävänä on tappaa nuori John Connor, joka tulevaisuudessa olisi ihmisten vastarintaliikkeen johtaja sodassa koneita vastaan. Toisen terminaattorin tehtävänä on puolestaan suojella Johnia.

Arvostelu
Yleensä elokuvamaailmassa se ensimmäinen on paras elokuva ja jatko-osat ovat pelkkää kökköä, mutta tässä tapauksessa asian laita ei ole niin. Elokuva Terminator  2 –Tuomion päivä on edeltäjäänsä huomattavasti parempi ja todellinen yllättäjä positiivisessa mielessä. Elokuvassa kaikki on kohdillaan: ohjaus, näyttelijät, tunnelma, juoni ja lavastus. Toki oli jotain pieniä asioita, yksityiskohtia, joista tulee tuhahdettua, ettei noin voi olla tai miksi tuo on noin. Koska kyseessä on täysin fiktio, eikä mikään dokumentti, niin painetaan villaisella ja keskitytään itse elokuvasta nauttimiseen.

Elokuva ei etene liian hitaasti (muuten olisin nukahtanut sohvalle), muttei myöskään liian nopeasti. Toisin sanoen juonessa pysyy hyvin mukana. Alku on sopivan mukaansatempaava ja herättää kiinnostuksen, eikä kiinnostus lopahda kesken kaiken. Myös jonkin verran syvyyttä on mukana, mutta sitä olisi toivonut olevan enemmänkin. Syvyydellä tarkoitan sitä, että elokuva ei ole vain pinnallinen, vaan siitä löytyy myös muutakin kuin kauniita kasvoja eli pohdintaa ja mielenkiintoinen juoni, jota ei ole vain kyhätty nopeasti kasaan, jolloin toteutus olisi juosten kustu… Ja ne näyttelijät! Nappivalinnat kaikkien kohdalla! Jo vain Arnoldinkin naamavärkistä alkoi pienoisia eleitä löytymään… Ja Edward pikku-Johnina on katu-uskottava tapaus! Sarahiksi en voisi kuvitella ketään muuta kuin Linda Hamiltonin.

Terminator 2 –Tuomion päivä on ehdottomasti katsomisen arvoinen ja suosittelen, jos vain tämän lajityypin elokuvat kiinnostavat. Muussa tapauksessa voi ehkä olla liian kova pala. 
Kuva on lainattu täältä.

Elokuvan trailerin voi katsoa täältä.                         
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)