tiistai 12. elokuuta 2014

IKUISEEN KAUPUNKIIN

Matka Roomaan lähestyy. Jo nyt minulla on perhosia vatsassa, vaikka vielä on muutama päivä aikaa tehdä viime hetken suunnitelmia matkalle. En ole kerennyt suunnitella reissua paljoa. Tämä kesä on mennyt kuin siivillä. Äsken matka tuntui kaukaiselta ja nyt huomaankin, että mehän lähdetään jo tällä viikolla.

Tavallisesti suunnittelen matkat hyvinkin tarkkaan ja tutustun kohdemaahan. Teen yleensä matkasuunnitelman mitä tehdään minäkin päivänä ja siten olen nyt saanut hyödynnettyä kaiken ajan. Ensimmäistä kertaa taitaa matkasuunnitelma jäädä tekemättä tai siitä tulee hyvin pintapuolinen! 

Lisäksi minulla on ollut huonoa tuuria viime aikoina. Kuten varmasti muistatte viimekertaisen hotelliepisodion..? Minulla on särkynyt yhtä jos toista, olen ollut pyöräonnettomuudessa (onneksi selvisin vain mustelmilla ja naarmuilla). Kesän alussa löysin neliapilan, mutta minulle se ei ainakaan ole tuonut hyvää onnea. Koputan puuta, että tämä matka sujuisi ongelmitta, ja että huono tuurini jäisi tähän. 

Elokuussa on Roomassa kuuma, niin kuin arvata saattaa. Mitä katsoin säätä, niin meidän reissun ajaksi on lupailtu jopa pientä sadetta. Siltä ja väliltä olisi kiva eli pilvinen tai puolipilvinen sää, mutta eihän sitä kaikkea voi saada. Innoissani olen jo menossa matkaan. Blogi jää pienelle hiljaiselolle. Tulen kyllä jossain vaiheessa kertomaan matkasta, mutta en tiedä milloin pääsen seuraavan kerran koneelle.
Kuva on lainattu täältä.
Olen menossa Roomaan ja Italiaan ihan ensimmäistä kertaa ja poikaystävälleni tämä on toinen kerta. Tarkoitus on kävellä pitkin poikin Roomaa niin paljon kuin jalat kantaa ja tutustua nähtävyyksiin. 

Matkan aikana tavoitteena olisi kokea seuraavaa: Nähdä ja tutustua johonkin kirkkoon, esim. Pyhän Pietarin kirkko.  Vierailla katakombeissa. Olemme varanneet retken ja opastuksen espanjaksi. Kävellä jonkin aukion poikki. Vierailla jossakin museossa ja palatsissa/linnassa. Ihailla monumentteja, muistomerkkejä, raunioita ja kaikkea yllättävää, mitä kierrellessä voi tulla vastaan. Kurkistaa kuuluisasta avaimenreiästä. Nähdä suihkulähde, Fuente di Trevi. Maistella italialaista pizzaa ja jäätelöä. Mennä johonkin kaupunginosaan, kuten vaikkapa Trastevere. Tehdä retki Rooman ulkopuolelle. Haaveissa olisi Pompei. Vatikaanissa on pakko käydä. Lisäksi Colosseum, antiikin Rooman suurin amfiteatteri, kiinnostaa. 

Näistä aineksista on tarkoitus koota meidän matka Roomaan. Katsotaan millainen soppa siitä syntyy.
Kaikki vinkit Roomaan ovat tervetulleita ja otetaan ilolla ja kiitollisuudella vastaan.
Hyvää kesän jatkoa!
post signature

2 kommenttia:

  1. Voi toi kuulostaa niiiiiiiin ihanalta! Mulla on ainakin sormet ristissä, että sun matka Roomaan sujuisi hyvin ja teillä olisi kivaa! Ja ehdottomasti paljon kuvia nähtäville reissun jälkeen! Buon viaggio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kuulostaa ihanalta tulevalta matkalta! :) Kiitos kovasti sinulle! :) Se olisikin ainoa toiveeni, että kaikki sujuisi hyvin ja olisi kivaa. Viime aikoina on ollu huonoa tuuria ja ikäviä uutisia. Matkalla olisi kiva vain olla ja nauttia hetkestä murehtimatta eikä saada uusia murheita. :D Lupaan ottaa paljon kuvia! :) Täytyypä ottaa myös kännykällä kuvia, että saisin tehtyä postauksia pian matkan jälkeen Suomessa, jonne mennään heti Rooman jälkeen. En ota tietokonetta mukaan, joten saan siirrettyä kameran kuvat koneelle vasta Suomi-matkan jälkeen eli syyskuun loppupuolella. :O

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)