keskiviikko 7. tammikuuta 2015

MINUN VUOSI

Vuosi on nyt takanapäin. Siihen mahtui paljon iloa, mutta myös surua. Sain uusia ystäviä, näin vanhoja ja matkustelemaankin pääsin – mitä nyt ensimmäisenä tulee mieleen. 

Menneestä vuodesta jäi käteen paljon hyviä muistoja. Tein kaksi matkaa Suomeen, toukokuussa ja elo-syyskuussa. Ensimmäisen matkan aikana vierailin Kuopiossa ja näin hyvää ystävääni. 

Palasin opiskelukaupunkiini luokkakokouksen merkeissä. Oli huikeaa tavata entisiä luokkatovereita, vaihtaa kuulumisia hyvän ruoan ja juoman ääressä. Halusimme myös tempaista ja tehdä jotain erilaista, joten menimme korikiipeilemään. Minä en meinannut sitä ensin tehdä, mutta lopulta annoin mennä. Kannatti! Tuntui, kuin olisi ylittänyt itsensä. Pääsin melko pitkälle. Sain muistaakseni 17 koria, ennen kuin ne tulivat rytinällä alas.
Toisen matkan aikana Suomessa menimme autotapahtumaan. Espanjalaiseni oli tällä kertaa mukana. Menimme myös eräjormailemaan erääseen luonnonpuistoon, jossa teimme 15 kilometrin pituisen patikointiretken. Sää oli suurimmaksi osaksi suosiollinen, mutta loppuvaiheessa alkoi sataa. Onneksi meillä oli sadeviitat mukana, hih.
Luonnonpuistosta.
Luonnonpuistosta.
Marjametsästä.
Minä jäin Suomeen pidemmäksi aikaa keräämään marjoja, ensin mustikoita ja sitten puolukoita. Intoa ja tarmoa olisi ollut kerätä marjoja enemmänkin, mutta marjapaikkoja ei tahtonut löytyä. Tai löytyi, mutta oli jo kerätty. 

Sienimetsäänkin menin, mutta saalis jäi onnettoman pieneksi. Jotenkin oli vain huono sienivuosi. Paasasin myös kaikille tutuille ja tuntemattomille, miten tärkeää on mennä sieneen korin kera, eikä minkään muovipussin. Espanjassa kori on pakollinen, jos mielii sienestämään. Kokeilin ensimmäistä kertaa myös karpalon keruuta. Menin suolle ja löytyihän niitä karpaloita, mutta se oli todella hidasta hommaa. Niitä sai melkein suurennuslasin kanssa etsiä.


Oltiin ahkeria ja kykittiin äitin kanssa metsässä -ei yhtä, ei kahta, ei kolmatta, vaan lukemattomia kertoja.
Vuoden kohokohta oli matka Italiaan, Roomaan. Matkastamme voitte lukea täältä ja täältä, jos joltain on jäänyt ohi. Siitä matkasta jäi mieleen, miten upea Rooma kaupunkina on. Vatikaani oli mielenkiintoinen, ja etenkin se, mitä sen alla oli… Suosittelen kaikille Kuolleiden kaupungissa vierailua, vaikka sinne ei todellakaan kaikki halukkaat pääse. Vierailijoiden määrä on rajoitettu maksimissaan 250 per päivä, joten jos sinne mielii, niin retki on syytä varata hyvissä ajoin. Pitkäaikainen haaveeni nähdä Pompeij toteutui myöskin. Ihan liikutuin, kun sain kulkea pitkin Pompein katuja, nähdä raunioita. 

Monilta osin vuosi oli ihana. Toisaalta en onnistunut tavoitteissani, joita olin itselleni laittanut ja sekös harmittaa. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna olisin halunnut onnistua työelämässä. 

Vuoteen mahtui myös muita vastoinkäymisiä. Kaikista suurin menetykseni oli rakas mummoni, joka nukkui pois. Onneksi olin juuri silloin Suomessa, joten sain sanottua edes hyvästit.

Lisäksi sarjakuvataiteiluni joutui kriisiin. Motivaatio tehdä sarjakuvia laski kuin lehmän häntä, kun ei ollut enää paikkaa, joka niitä julkaisisi ja pöytälaatikkoon ei tee mieli tehdä. Tai voihan sitä tehdä, mutta minun kohdallani se ei ole vaihtoehto puhuttaessa sarjakuvista. 

Minulla on satoja valmiiksi käsikirjoitettuja strippi-ideoita odottamassa, että jatkaisin piirtämistä. Sitten keksin luoda niille ihan oman sarjakuvablogin, jotta edes kaverini voisivat jatkaa sarjakuvieni lukemista ja minä saisin motivaatiota jatkaa. Melkein heti alkumetreillä skannerille tuli tenkkapöö. Se on ollut yksi syy, miksi se blogi on jäänyt päivittämättä.

Entä muistatteko tämän postauksen, jossa kerroin ikävästä matkakokemuksestani? Se kohosi blogini historian luetuimmaksi jutuksi, jota on luettu 1660 kertaa. Huh. Onneksi jalat tosiaan voivat nyt paremmin. Jokunen arpi minulle taisi jäädä siitä hotellista muistoksi, koskapa joistakin puremakohdista ei jäljet ihan täysin ole vielä(kään) hävinneet. Onneksi minulla ei kuitenkaan ihan sataa arpea jäänyt, vaan suurin osa parani ja hävisi. Viuh!

Katse tulevaisuuteen
Uuden vuoden lupaukseni onkin (vaikka yleensä tykkään tehdä enemmin tavoitteita kuin lupauksia), että tästä montusta pitää nousta ja jatkaa pää pystyssä niin sarjakuvien tekoa kuin elämää yleensäkin. Niinpä aion jatkaa sarjakuvablogin parissa ahkerammalla päivitystahdilla skanneriongelmasta huolimatta. En ole aikaisemmin huudellut täällä toisesta blogistani, koska sitä teen omalla nimelläni. Ja tätä blogia tavallaan anonyymisti. Jatkossakin haluan pitää ne erillään. Toivottavasti ymmärrätte.

Myös tätä Vivi Vinna-blogia haluan alkaa päivittää ahkerammin. Haluan kehittyä kirjoittajana ja olla kuin toimittaja, joka kirjoittaa artikkeleita. Salainen haaveeni onkin, että voisin nähdä enemmän julkisuuden henkilöitä (tämän postauksen tapaan). Olisi huippua päästä tekemään haastatteluja, vierailla elokuvatapahtumissa ja käydä kuvauspaikoilla ja tutustua näyttelijöihin paikan päällä. Kuulostaa aikamoiselta haihattelulta, mutta haaveessa on hyvä elää.

Haaveilen myös matkustamisesta. Olisi ihana päästä matkustelemaan useammin, nähdä ja kokea uusia paikkoja. En vielä tiedä tulevista matkoistani, mutta aika näyttää. 

Minulla on myös yksi todella iso unelma. Se liittyy kirjoittamiseen ja kirjoittamisessa kehittymiseen. Haluaisin kirjoittaa kirjan. Se olisi minulle sellainen projekti, jossa saisin kehittyä. Kehittyminen tapahtuu vain kirjoittamalla. Kirjoittaisin siis itselleni. Minulla on aihe jo valmiina. Se perustuisi osittain uniini, joita näin yhteen aikaan. Ensin mietin kirjan kirjoittamista pöytälaatikkoon, koska en koe olevani siinä ihan niin vahvoilla kuin sarjakuvien teossa. Sittemmin myös blogin perustaminen on ollut mielessä. Julkista blogia en haluaisi, mutta sellainen suljettu. Ehkä. Siten lukijat voisivat antaa palautetta ja auttaa juonen kehittelyssä. Se olisi jännittävää. Mutta aika näyttää ja niin, tulisiko sinne yhtään lukijaa.Yksi asia ainakin on varmaa. Kirjoittaminen jatkuu ja toivottavasti tästä tulee kirjoittamisen täyteinen vuosi! 

Olettekos te tehneet uuden vuoden lupauksia / tavoitteita? :)
post signature

6 kommenttia:

 1. Rooma on upea kaupunki ja sinne jäi kyllä itselläni pala sydämestäni ja mieli halajaa sinne vielä joskus uudestaan :) Olimme häämatkalla Roomassa 2013 vuoden syyskuussa ja koko viikko oli aivan ihana ja paljon tuli nähtyä :)

  Hei nyt mun pitää kysyä sulta Espanjaan liittyen pari kysymystä :). Olemme suunnitelleet mieheni kanssa, että vietämme toisen hääpäivämme reissussa ja otamme suunnaksi Barcelonan. Mietimme myös auton vuokraamista ja olemme hieman suunnitelleet jo paikkoja, missä voisimme käydä. Olemme miettineet, että kävisimme katsomassa ainakin näitä kaupunkeja: Palamós, Olot, Manresa ja Andorrankin puolella ajattelimme käydä. Oletko käynyt näissä kolmessa kaupungissa ja mitä mieltä olet niistä? Tai olisiko sulla vinkkejä upeisiin paikkoihin Barcelonan lähellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Rooma on kyllä ihanan romanttinen kohde! :)

   Vau, Barcelona on kans tosi kiva kohde. Siellä näkemistä riittää. :) Valitettavasti en ole käynyt noista yhdessäkään. Manresasta olen tosin kuullut, että se on tosi kaunis. Andorralla tarkoitat varmaan Andorra-maata (täällä päin on sen niminen kylä, heh) ja siellä olen käynyt. Kiva paikka, joskin näin sitä vain yhden päivän ajan ja siitäki on jo aikaa. Mutta varmasti poikkeamisen arvoinen. :) Itse jos olisin Katalonian suunnalla, niin haluaisin ehdottomasti käydä Besalússa ja Castellfollit de la Roca-kylässä -jo pelkästään niiden erikoisuuden vuoksi. Ne mainitsin tässä postauksessa

   Ja sit tietty aina haluan suositella Monasterio de Piedra-luonnonpuistoa (vaikka se sijaitsee täällä päin, ei Kataloniassa, mutta toisaalta Barcelonasta on niin kätevää tulla Zaragozaan ja siitä edelleen puistoon), jossa on myös yöpymismahdollisuus. :) Toivottavasti tästä oli apua! :)

   Poista
  2. Ah, niin sellaista vielä, että oletin teidän menevän kesäaikaan reissuun. Se on sitä parasta matkustusaikaa. :) Jos olisitte menneet talvella, niin sitten en missään nimessä suosittelisi autolla vuoristoon menoa. Voisi tulla tukalat paikat. :P

   Poista
  3. Kiitos paljon vinkeistä <3 Besalú ja Castellfollit de Roca-kylät on kyllä aivan pakko nähdä, kun ovat kerta noin lähellä paikkoja, mitä olimme jo suunnitelleet! :) Nämä olivat todella hyvät vinkit :). Mieskin innostui tosi paljon näistä kahdesta kylästä jo pelkästään näkemiensä kuvien perusteella :)

   Olemme menossa reissuun elo-syyskuun vaihteessa. Osaatko vielä sanoa millainen sää sielä on siihen aikaan? Mua alkoi nyt pelottaa noi vuoristotiet :D

   Poista
  4. Eipä mitään! Kiva auttaa. :) Ooo, jos meette noihin paikkoihin, niin oon jo nyt niin kade. :D Haha. Ei, mutta kyllä ne ainakin vaikuttaa niin ihanilta kyliltä, että olisikin aikamoinen synti, jos ei niissä piipahtaisi noilla hoodeilla ollessa. :)

   Elokuu on Espanjan kuumin kuukausi. Silloin on ne kovimmat lämpötilat. Syyskuussa lämpötilat ovat jo lempeämpiä, joten ihan hyvä ajankohta teillä suunnata kohti Espanjaa. Uskoisin, että vuoristoalueella toisaalta voi olla viileämpää, mutta kyllä tuohon vuodenaikaan sielläkin varmaan hellelukemissa pyöritään. Kai? Juu, ei kannata pelätä vuoristoteitä, hyvin se menee, kun ajaa varovasti! :) Ja elo-syyskuu on hyvä aika! :) Talvella ei kannata mennä. :D Meille kävi sillai, että oltiin huhtikuussa Pyreneiden suunnalla ja sit tuli kamala lumipyry ja alla kesärenkaat eikä tietenkään ollu matkassa niitä renkaiden ympärille laitettavia ketjuja. Huh se oli aikamoinen kokemus, miten lie selvittiin niistä ylämäistä. :D

   Poista
  5. Kysyin muuten vielä mieheltäni, mitä hän suosittelee vierailtavaksi, niin hän vinkkasi sellaisesta kuin Figueres eli Dalin syntymäkaupunki. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)