maanantai 12. tammikuuta 2015

TREENISUUNNITELMIA TÄLLE VUOTTA

Viimeiset puoli vuotta olen ollut liikuntakoomassa. En ole harrastanut minkäänlaista liikuntaa. Toki käyn päivittäin kävelyillä, mutta sellaista kunnon hikiliikuntaa tai kuntosalilla käyntiä en ole harrastanut ihan liian pitkään aikaan. 

Myönnän, että olen helposti innostuvaa sorttia ja jonkun ajan kuluttua kiinnostus vähenee. Kuntosalilla käynnistä oli kuitenkin tullut tärkeä osa elämääni ja olin harrastanut sitä minun mittapuulla melko pitkään! Muutenkin liikunta on kuulunut aina elämääni enemmän tai vähemmän, aikakaudesta riippuen. 

Aikaisemmin tosiaankin kävin säännöllisesti kolme kertaa viikossa tunti 15 min. kerrallansa kuntosalilla. Minulla oli oma treeniohjelma. Olin siihen todella tyytyväinen, koska huomasin ihan selvästi kehittyväni kaikin tavoin. Kuntoni parani. Lihakset kasvoivat (oikeista kohdin) ja olin niin paljon tyytyväisempi myös peilikuvaani. Pystyin juoksemaan pitkänkin pätkän (juoksumatolla) hengästymättä, eikä pulssikaan kohonnut taivaslukemiin niin kuin silloin ihan alkuaikoina, jolloin olin rapakunnossa. Treeniohjelma vaihdettiin säännöllisin väliajoin, jottei keho tottuisi samoihin kuntoilulaitteisiin ja toistoihin. Se oli hyödyllinen myös siinäkin mielessä, että tiesi tarkalleen, mitkä laitteet täytyy käydä läpi. Minulle se oli tärkeä apu omiin treeneihin. 
Kuukausi takaperin mietin, että minun täytyy alkaa liikkua enemmän. Ja jo vain kummasti aloin haikailemaan kuntosalille. Se on ainut liikuntamuoto, josta tykkään täällä kaupungissa. En uskalla mennä enää pyöräilemään viimekesäisen pienen pyöräilyonnettomuuden jälkeen ja lakimuutoksen, jonka myötä pyöräilijöiden täytyy mennä liikenneväylillä autojen seassa -ellei satu olemaan pyörätietä. 

Olen miettinyt myös muita liikuntaharrastuksia kuntosalin oheen, mutta vielä ei ole löytynyt. Omat rajoituksensa tuo budjetti ja etten halua ostaa urheiluvälineitä esim. rullaluistimia. Suomessa minulla on kaikki mahdolliset liikuntajutut pyörästä rullaluistimiin ja lumikengistä sulkapallomailoihin asti, jotka pääsevät käyttöön viettäessäni aikaa siellä päässä. 

Nyt olen taas kovin innostunut ajatuksesta aloittaa uuden vuoden myötä uusi jakso, jossa liikunta ja terveellisempi ruokavalio kuuluisivat taas elämääni. Siihen saan motivaatiota vaikkapa siitä, että joulun jälkeen lihoin taatusti jonkun verran, joten pienen pieni kilojen karistus, kuntoilu ja kiinteytys tekisivät terää! Näiden sanojen siivittämänä lähden kuntosalille ilmoittautumaan!

Mitä liikuntaharrastuksia sinulla on?
post signature

9 kommenttia:

 1. Meillä alkaa (jatkuu) taas pian "dieetti", jossa siis vain kirjataan syömiset ja liikkumiset ja pidetään huoli, että lopputulos on kropalle positiivinen. Ei siis mitään rajoituksia tai herkkulakkoja, vaikka toki tarkoitus on syödä suht "oikein". Koirien lisäksi meitä liikuttaa kesäisin polkupyörät ja tykkäämme myös liikkua luonnossa. Olemme harrastaneet myös kilpatanssia on ja off ja itse olen käynyt bailatinossa. Talvisin rakastan hiihtää. Telkasta mies seuraa kaikenlaista urheilua, yhteisenä intohimonamme on jalkapallo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on monipuolista liikuntaa. Nuo koirat on niin hyvä juttu, että niiden kanssa on pikku pakko mennä joka päivä ulos, vaikkei huvittaisikaan. :) Minullakaan ei mitään rajoituksia sinänsä ole, mutta herkkujen suhteen pitää rajoittaa se yhteen päivään, koska muuten lipsun. Sellainen elämäntapa, jossa herkut ois täysin kielletty, ei miulta onnistus enää. Luonnossa liikkuminen on parasta! :) Tosi mielenkiintoista tuo kilpatanssi. :) Vau! :) Minä innostuin yhtenä kesänä kattomaan jalkapalloa, kun oli maailmanmestaruuskisat, mutta sittemmin ei ole tullut katottua. Mut täällä on niin hauska, ku tiesi, millo Espanjalle tuli maali, kun kaikkialta kuului huutoa. :D

   Poista
 2. Treenamisesta tulee helposti elämäntapa ja se vie mukanaan. Kävin tänäkin aamuna salilla ennen töihin ja kuinka hyvä olo valtasikaan mielen ja kehon :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, treenaaminen voi kyllä viedä mennessään ja se ihana tunne liikkumisen jälkeen on tosi kiva juttu. :) Tuolla kuntosalilla oli aina sellaiset buumit syksyisin ja tammikuussa, kun moni aloitti, mutta sitten jonkin ajan kuluttua innostus lopahti. Ja nyt itsekin osallistun siihen buumiin, kun aloitan kuntosalilla. :P Kiitti tsempeistä! :) Niitä tarvitaan... ;)

   Poista
 3. Kyllä minullakin on pari kuukautta jäänyt liikkuminen ja nyt olisi tarkoitus ottaa itseään niskasta kiinni. Jättää herkut vähemmälle ja karistaa jokunen kilo, lähteä lenkille ja tehdä lihaskuntoa kotosalla. En ole rohkaistunut täällä Barcelonassa vielä salille -ei tässä ihan lähellä niitä edes ole. No, katsotaan jos tuo kotijumppa lähtee käyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kuukautta ei ole paha. Varsinkin, kun tässä on ollut joulu ja muut juhlat välissä. Lenkkeily on mukava tapa liikkua ja se on ilmaista. :) Mie en osais tehdä mitään jumppia kotosalla. Jotenkin tarviin sitä, että menen muualle. Olet siis todella tarmokas! :) Voi harmi, ettei siellä ole kuntosalia lähellä. Kuulostaa oudolta, kun Barcelona on niin iso kaupunki. Olethan huomioinut, ettei kaikki kuntosalit näy esim. google mapsissa? Miekin kun katoin nyt muita kuntosaleja, niin tiiän pari kuntosalia täällä, jotka ei sit näkyny googlessa. Mut palaan siihen tuttuun ja turvalliseen kuntosaliin, koska se on edelleen edullisin vaihtoehto ja lähellä. Tärkeimmät kriteerini kuntosalin valkkaamiseen. :) Tsemppiä liikuntajuttuihin! :) Ps. Barcelonassa juts taisin nähdä yhden kuntosalin, joka oli auki 24h. Ihan ihmeellistä! :O Kuka haluaa kuntoilla yöllä? :D

   Poista
  2. Mä kävin Salamancassa Fitness19 "low cost gymillä", tsekkasin nopeasti niin toistaiseksi niitä ei esim. Barcelonassa ole mutta uusia avataan koko ajan. Kuukaisi maksaa siis nimen mukaisesti 19€+IVA ja kaikki jumpat sisältyy hintaan!

   Jumppien ja salin lisäksi voin suositella lenkkeilyä ja uintia, molemmat onnistunee lähes missä tahansa kaupungissa. :)

   - Hansu // Hassutellen

   Poista
  3. Nyt on tullut paljon noita "low cost gym" ihan pelkästään täällä. Toki hinta vaikuttaa paljon, mutta myös sijainnilla on väliä. :) Ja henkilökunnalla tietty, koska on tosi kiva, et ovat ystävällisiä ja neuvovat laitteiden kanssa. :) Tämä kuntosali, jossa nyt käyn, on entisen kilpapyöräilijän perustama. Sikäli kiva, että taustalla on sellainen ihminen, joka oikeasti rakastaa urheilua ja ymmärtää sen päälle. :)

   Nyt aloitan kuntosalilla ja lenkkeilyllä, mutta olen avoin uusillekin lajeille. ;)

   Poista
  4. Ai niin, piti vielä sanoa, että tuo on jo tosi hyvä hinta, kun siihen kuuluu jumpatkin mukaan! :) Zaragozassa ei taida olla tuota, heti piti käyä kuikuilemassa nettisivuja :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)