keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

SARJA-ARVOSTELUSSA GRIMM

Kun aloin seurata Grimm-sarjaa, en odottanut siltä paljoakaan. En edes tiedä, mikä sai minut ruudun ääreen, sillä tavallisesti fantasia-sarjat eivät ole mieleeni (paitsi mahtavat Supernatural ja Game of thrones).

Grimmissä oli kuitenkin muita elementtejä, kuten rikos, joten päätin antaa sarjalle mahdollisuuden. Ja hyvä, että annoin!
Kuvat on lainattu netistä.
Sarjassa sukelletaan keskelle Grimmin veljesten synkkiä tarinoita, mutta aivan uudenlaisen näkökulman valossa. Nick Burkhardt on murharyhmän etsivä, joka yhtäkkiä huomaa omaavansa ainutlaatuisen kyvyn: hän pystyy näkemään olentoja, joita muut eivät näe.

Nick onkin Grimmien jälkeläinen, mikä selittää hänen kykynsä. Siitä on suuri apu hänen ratkoessaan rikoksia, mutta samalle se vaikeuttaa hänen henkilökohtaista elämäänsä. Hän ei voi kertoa kyvystään kellekään… Vai voiko..?

Tämän enempää en halua paljastaa, jotten tule kertoneeksi juonipaljastuksia.
Mikä sitten tekee Grimm -sarjasta hyvän?
Grimmissä ehdottomasti ihan parasta on koko näyttelijäkaarti. Kaikki tekevät erinomaista työtä ja jokainen istuu rooliinsa kerta kaikkisen täydellisesti. Niin täydellisesti, että sarja ja sen hahmot heräävät henkiin! Harvoin näkee sarjaa, jossa jokainen näyttelijä olisi näin huippuhyvä, mutta Grimm-sarjassa näin on.

David Giuntoli (etsivä Nick Burkhardt), Silas Weir Mitchell (Monroe), Russell Homsby (etsivä Hank), Sasha Roiz (Sean Renard, poliisipäällikkö), Bitsie Tulloch (Juliette, Nickin avopuoliso), Bree Turner (Rosalee) ja Reggie Lee (Drew Wu).

Näyttelijöistä puhuttaessa mielestäni paras näyttelijä on Sasha Roiz, jossa on vain sitä jotain. Hän ehkä jopa voisi olla lempinäyttelijäni, mutta se on niin paljon sanottu, että olisi hyvä nähdä hänet muissakin rooleissa kuin vain Grimmin poliisipäällikkönä. Toivottavasti Sashan ura saisi nyt Grimmin myötä tulta alleen. Olisi hienoa nähdä häntä elokuvissa. Hän näyttelee Grimmissä poliisipäällikköä ja hänen hahmoaan ympäröi sellainen salaperäisyyden verho. On mielenkiintoisa seurata, miten hahmo kehittyy.
Grimmissä lempihahmoni puolestaan ovat Nick ja Monroe. Nick luo perustan koko Grimm-tarinalle ja Monroe puolestaan tuo oman hauskan lisänsä, enkä voisi kuvitella tätä sarjaa ilman häntä. Mutta en kyllä ilman Nickiäkään.

Sarjan juoni on ihan hyvä, joskin paikoin ennalta-arvattava -ainakin ensimmäisessä tuotantokaudessa. Kuitenkin meno on parantunut siihen malliin, että mitä pidemmälle olen sarjaa seurannut, niin sitä jännittävämmäksi se on käynyt.

Olenkin nyt todella pahasti koukuttunut Grimmiin, mikä on tietty aina hyvä merkki. Joku voisi sanoa tämän olevan hömppäsarja. Ehkä se sitä onkin, mutta siinä on myös sitä jotain, joka tekee jokaisesta jaksosta nautinnollisen. Grimm on huippuviihdettä ja on mahtavaa päästää mielikuvitus valloilleen. Siinä yhdistyvät rikosdraama, yliluonnollinen kauhu ja mysteeri.

Jos et ole katsonut sarjaa, niin suosittelen lämpimästi!
Oletko katsonut Grimm -sarjaa? Onko joku näyttelijöistä jo entuudestaan tuttu? 
post signature

4 kommenttia:

 1. Olen katsonut joka ikisen jakson ja on mielestäni älyttömän hyvä sarja, jossa on jotain kuitenkin mukavan pehmeää. Olen scifi&fantasiasarjojen ahmija ja googlaan aina jenkeistä uutkaiset syfy ja space sarjat. :) Supernaturalia olen kohta katsonut ekan tuotantokauden, vielä en ole lämmennyt, toivon että monimutkaistuu matkan varrella. Kesti hetken lämmetä Grimmillekin ja aina se itse pääjuoni onkin se suola. Kuten vaikka Salaisissa kansioissa. .)

  Ihanaa juhannuspäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Olen täysin samaa mieltä. :) Minä en yleensä fantasiasarjoista syty, mutta Grimm, Game of thrones ja Supernatural ovat vieneet mennessään. :) Kiitos kun kommentoit! Pahoittelut, kun kesti vastata, on ollut tosi kiireistä nää päivät! :D Hyvää kesää siulle! :)

   Poista
 2. Grimm on huippusarja, sopivan jännittävä fantasia-sarja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Todellakin aivan huippumahtava sarja. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)