torstai 2. heinäkuuta 2015

KINGSMAN: SALAINEN PALVELU (komedia, toiminta, seikkailu, v.2015, 2h 09 min)

En normaalisti tykkää agenttielokuvista. En ole nähnyt esimerkiksi James Bondeja. Kylmä räiskintä ja naisten kaataminen ei ole ihan sitä, mitä elokuvalta odotan.

Jostain olin saanut vihiä, että Kingsman olisi hyvä ja erilainen vakoojaelokuva, joten päätin antaa sille mahdollisuuden. Ja täytyy sanoa, että tykkäsin todella -siis todella paljon!
Kuva on lainattu netistä.
Juoni
Ongelmallisen taustan omaava lähiöteini Eggsy päätyy herrasmiesagentin Harry Hartin siipien suojiin. Eggsyllä on elämänsä tilaisuus todistaa olisiko hän isänsä veroinen agentti…

Samaan aikaan multimiljonääri punoo omia kieroutuneita suunnitelmiaan, miten pelastaa maailma liialliselta väenpaljoudelta.
Kuva on lainattu netistä.

Arvostelu
Kingsman: salainen palvelu-elokuva osoittautui todellakin erilaiseksi agenttielokuvaksi. Ensinnäkin tarinan päähenkilöt olivat erilaisia ja kiinnostavia. Eggsy ei ole mikään ”hopealusikka perseessä” syntynyt, vaan tulee melko vaatimattomista oloista.

Juoni oli eheä ja hyvä alusta loppuun, mutta ei syvällinen. Tällaisessa elokuvassa sen ei tarvitsekaan olla, vaan pääasia, että se tempaisee mukaansa. Elokuva on toki pitkä, mutta tarina vie mennessään ja koko ajan on toimintaa päällä.

Räiskintäkohtauksilta ei tässäkään elokuvassa voinut välttyä, mutta ne on tehty suurimmaksi osaksi tyylillä ja saavat paikoin katsojan pidättelemään hengitystään. On myös kohtia, jotka ovat hurjaakin hurjempia. Toinen klisee oli hyvän ja pahan vastakkainasettelu, mutta toisaalta ilman sitä ei oikein voisi tehdä tällaista leffaa. Ja toki tästä löytyi se kolmaskin klisee eli naiset, mutta siitä ei oltu tehty liian suurta numeroa.

Kingsman on kuvattu hyvin. Milloin ollaan lähiössä, pubissa, hulppeassa kartanossa... 

Kliseistä huolimatta pidin valtavasti tästä elokuvasta, eikä vähiten huippunäyttelijöiden Colin Firth ja Samuel L. Jacksonin ansiosta. Tämä on varmasti paras agenttielokuva! Ei sillä, että niitä hirveästi olisin nähnyt, mutta tämä on yksinkertaisesti erinomainen ja viihdyttävä elokuva.

post signature

6 kommenttia:

 1. Minua nauratti kun mietin, että mitä mä en ole koskaan tehtynyt... niin kuin tällaista haastatta on ollut blogeissa... Mä voisin listata siihen, että mä en ole koskaan katsonut yhtään Bondia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, joo, he sithän meitä on kaks, jotka EI oo kattonu Bondeja. ;) Mut elämässä täytyy kyl kokeilla kaikkea ja rikkoa rajojaan! :) Ehkä mie joskus sit katon ne Bonditkin. ;)

   Poista
 2. Toi on mielenkiintoisen oloinen leffa!

  VastaaPoista
 3. Tämä on ollut katselulistalla jo viime kevättalvesta, harmitti kun ei leffa-ajat osuneet kohdilleen, enkä päässyt tätä katsomaan. Elokuvissa käynnissä on aina tunnelmaa. Nyt kiinnostuin vielä enemmän, kun sinäkin tykkäsit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, onpa hyvä tuuri. Toivottavasti näkisit tämän pian! Omassa genressään todella mainio leffa! :) Minä tykkäsin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)