keskiviikko 26. elokuuta 2015

TULEVA MATKAMME

Kesä alkaa olla lopuillaan ja minulla tai siis meillä alkaa L-O-M-A. Jo on toki aikakin, kun koko kesä on mennyt hujauksessa töitä paiskiessa. Olen saanut olla mielenkiitoisissa työtehtävissä omaksi kokemallani alalla. Mutta aika aikansa kutakin ja paluu Espanjaan on edessä. Sitä ennen on kuitenkin vielä ehdittävä kerätä matkabudjettia kasaan, joten eikun metsään ja poimuri heilumaan. On kiva tehdä tällainen "loppurutistus", kun edessä häämöttää pikku loma.

Ja silloinhan olisi kiva olla jossain muualla kuin kotona. Näin loman korvilla alkoi todella iskeä matkakuume. Akuuttiin matkakuumeeseen auttaa, kun a) ensin kirjoittaa siitä postauksen tänne blogiin ja b) tekee matkavaraukset.

Kyllä! Meidän matkakohde tai pikemminkin kohteet ovat nyt selvillä. Tuleva matka tulee sisältämään rantaa, vuoristoa ja kolme valtiota! Kuulostaa hyvältä, vai mitä?
Kuvat on lainattu netistä.
Matkareitti ja miten se syntyi
En ole varmaan koskaan suunnitellut matkaa niin nopealla aikataululla kuin mitä nyt! Huh.

Tosiaan mietin sitä Gran Canariaa, mutta en lopulta löytänyt mitään superia tarjousta. Kun sitten luin enemmän Etelä-Ranskasta ja minne sinne kannattaa suunnata, niin sitten päädyin siihen. Ja nimen omaan pitkästä aikaa road trip! Hurautettaisiin Ranskaan ja ajettaisiin satoja kilometrejä…

Mieheni on aina minun antanut höyrytä näiden matkasuunnitelmien kanssa, koska hän ei tykkää yhtään suunnitella tai varata mitään. Tälle matkalle hän toivoi vain, että mentäisiin Dali -museoon ja vietettäisiin aikaa Blanes-nimisessä paikassa. Se on Koillis-Espanjassa, ei kovin kaukana Barcelonasta ja rannan äärellä. Koska rantaloma kuulosti omiin korviini ”ihan jees” vaihtoehdolta, niin intouduin tutkimaan majoitusvaihtoehtoja. Siitä se sitten lähti...

Muistin, että sillä suunnalla on pari kylää, joissa olen halunnut käydä jo vaikka kuinka pitkään. Muistatteko tämän postauksen..? Siinä olin listannut mm. Espanjan kauneimpia kyliä. Vaikken itse ollut käynyt yhdessäkään. Gröhöm. Tämän road trip-matkan ansiosta tulen vihdoinkin näkemään kaksi tai ehkä jopa kolme mielenkiintoista kylää..! Olen niin innoissani!
Kuvat on lainattu netistä.
Näin ollen reitin alku alkoi hahmottua… Ensin rannalle ja siellä pari päivää. Sen jälkeen otamme nokan kohti pohjoista, käymme museossa ja noissa kylissä. Siitä rajan yli Ranskaan Carcassonneen, jossa taasen muutama päivä. Matkan viimeinen etappi olisi Andorrassa vuoristomaisemissa.

Tällä road tripillä yöpyisimmekin vain siis kolmessa paikkaa, kolmessa eri valtiossa: Espanjassa, Ranskassa ja Andorrassa. Ranska ja Espanja on varmasti kaikille tuttuja, mutta entäpä Andorra? Se on pienen pieni valtio Espanjan ja Ranskan välissä.

Olisin kovin halunnut mahduttaa reittiin muitakin kyliä ja paikkoja Rankasta, esim. Montpellier. Emme kuitenkaan koskaan ole olleet sellaisia, että tykättäsiin kiitää paikasta toiseen, vaan päinvastoin. Jos johonkin mennnään, niin nautimme sen yhden paikan tutkimisesta ihan rauhassa, ilman kiirettä. Ja koska ollaan lomalla, niin tarkoitus on myös rentoutua ilman mitään minuuttiaikatauluja. Koin, että jos yritän haukata liian isoa palaa, niin siinä voisi käydä niin, että tulemme lomalta väsyneempinä kuin mitä olimme ennen sitä. 

Idea oli, että sopivassa määrin kaikkea. Autolla ajelua. Rannalla ja uima-altailla oleilua. Mielenkiintoisessa Dali-museossa käynti. Besalu ja Castellfollit de la roca -kyliin tutustuminen. Ranskaa maalaismaisemissa ja pala kulttuuria. Andorraa vuoristomaisemissa. Ja takaisin kotikaupunkiimme ja mahdollisesti piipahdus vielä kolmannessa kylässä, Alquezarissa.
Google mapsilla onnistui reitin teko, mittariin tulisi tällä reitillä 1230 km. 
Kaiken kaikkiaan odotan tulevaa matkaa innolla. Tulihan tämä vähän ”äkkiä”. Vastahan minä täällä höpisin, kuinka minäkin haluaisin matkalle ja nyt on jo majoitukset varattu. Kaiken kukkuraksi en viitsinyt hirveästi tutkia majoituksia, vaan luotin intuitioon. Nähtäväksi jää millä menestyksellä... ;)

Oletko joskus vieraillut jossakin noista paikoista? Onko esim. Andorra tuttu? :)
post signature

2 kommenttia:

 1. Salaa toivoin, että kuitenkin valitsisitte tämän automatkavaihtoehdon, että pääsisi lukemaan paikoista, joissa ei itse ole päässyt käymään! Etenkin tuo Andorra kuulostaa mielenkiintoiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sehän kävi sitten hyvin! Mutta ehdottomasti joskus on päästävä myös sinne Gran Canarialle. Ehkä ensi vuonna..? ;) Minnuu jo jännittää tuleva matka, siinä on niin mielenkiintoisia paikkoja. Mielellään myös raportoin tänne blogiinkin, on kiva sitten itsekin lukea vuosien päästä ja palata reissutunnelmiin. :)

   Andorra on varmasti ihana! Siis olenhan mie siellä joskus käynyt, mutta vuosia sitten ja ihan vain päiväselti yhessä kaupungissa. Tällä kertaa pikkasen erilainen kokemus tulossa, kun majoitutaan vuoristomaisemissa ja sen pitäis olla tosi kiva paikka... Saas nähdä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)