torstai 30. toukokuuta 2013

HELLYYTENI KOHDE / THE OBJECT OF MY AFFECTION (romantiikka, v.1998, 112min.)

Ohjaaja: Nicholas Hytner
Rooleissa: Paul Rudd, Jennifer Aniston 

Esittely
Elokuva ehdottomasta rakkaudesta ja ystävyydestä. Tarina raskaaksi tulleesta naisesta Ninasta (Jennifer Aniston) ja juuri eronneesta homopoika Georgesta (Paul Rudd), jotka muuttamat yhteen ja ystävystyvät.

Arvostelu
Tämä on kaikkea muuta kuin kliseinen elokuva ja ainekset todelliseen klassikkoon ovat käsillä. Aihe on nimittäin sen verran erikoisempi ja vielä tänäkin päivänä oikein raikas ja virkistävä poikkeus elokuvamaailmassa.Vaikka aluksi elokuvan aihe platonisesta rakkaudesta ja lapsenkasvatuskuvioista tuntuvat utopistisilta, niin elokuva saa uskomaan niihin. Ainakin siihen asti, kunnes kaikki lässähtää. Aihetta ei viedä pidemmälle, vaikka juuri se olisi ollut mielenkiintoista. Loppu oli mitä oli, mutta ainakin vähän erilaisempi, mitä tämän lajityypin elokuvissa yleensä.

Mielestäni elokuva on kuitenkin keskivertoa parempi. Paul Rudd oli miellyttävä, uusi tuttavuus ja hän todella vakuutti homona. Oikeastaan ei hän ihan uusi tuttavuus minulle ollutkaan (ilmankos näytti niin tutulta), sillä mies on näytellyt myös Frendeissä Mike Hannigania, Phoeben poikaystävää ! Tässä elokuvassa Paul todella loistaa ja valloittaa hymyllään ja silmillään. Eikä Jenniferkään jää hänen varjoonsa, vaan tekee kenties yhden hienoimmista rooleistaan Ninana. On myös jännä imelyyden ja romanttisuuden huomioiden, että kyseessähän on varmaan juuri sellainen elokuva, jota kaikki miehet välttelee ja kuitenkin elokuvan on ohjannut mies. Mielenkiintoista!
Kuva on lainattu täältä.
post signature

2 kommenttia:

 1. En ole ikinä edes kuullut kyseisestä leffasta, mutta kuulosti niin hyvältä että pakko nähdä :D

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana! :) Toivottavasti pääset näkemään kyseisen leffan ja että olisi mieluinen! :) Makuasioitahan nämä loppuviimein ovat, vaikka yritän tarkastella elokuvaa diplomaattisesti huomioiden sen heikkoudet ja vahvuudet. Tämä tuli hiljattain televisiosta pariinkiin otteeseen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)