sunnuntai 12. tammikuuta 2014

PIENIÄ, SUURIA AJATUKSIA SISUSTUKSESTA

Jos ei halua täyttää päätänsä vaaleanpunaisilla kotiunelmilla ja sisustushaaveilla, kannattaa välttää Ikeaa. Kävin siellä joku aika sitten pikavisiitillä. Eksyin sisustusosastolle. Näytillä oli erilaisia koteja erilaisin sisustusteemoin. Osui ja upposi!

Siitä lähtien olen miettinyt omaa kotia ja miten kaikki siihen liittyvä sisustus ja kämpän remppa olisi mahtavaa. En näe remontointia inhottavana välivaiheena, vaan mahdollisuutena tehdä omasta kodista oman maun mukainen.  

Espanjassa asuntojen hinnat ovat tippuneet vauhdilla siitä, mitä ne olivat joitakin vuosia sitten. Muistan katselleeni asuntoja ja ihan tavallisesta kaupunkiasunnosta Zaragozassa pyydettiin 300 000€. Ei puhettakaan mahdollisuudesta omaan asuntoon noilla hinnoilla. 

Ajat ovat muuttuneet ja asuntojen hinnat ovat tippuneet. Hinnat ovat paljon realistisempia, mikä on hyvä asia. Kukapa haluaisi maksaa ilmaa talon hinnasta. Tätä nykyä asuntoja voi löytyä jo 50 000€ ja tuollainen summa ei tunnu enää ollenkaan niin mahdottomalta. Edelleen myynnissä on lukaaleita, joista voidaan pyytää tuo 300 000€, mutta silloin se on käytännössä omakotitalo kaikilla mausteilla. 

Yhtenä hyvänä mahdollisuutena näen asunnon oston ja siihen päälle remppa. Remontoimattomien asuntojen hinnat ovat alhaisempia ja remontti mahdollistaisi, että asunnosta tulee taatusti oman tyylinen. Miulle se on tärkeää siksi, koska tekisin asunnosta kauniin kodin ja kompaktin kaikin tavoin.  

Päivä päivältä tuntuu, että voisin asettua Espanjaan pysyvästi. Niin hyvin olen nyt tänne sopeutunut, vaikka Suomeakin on ikävä ja siellä olisi myös hyvä olla. Taidan olla kahden maan kansalainen. Kulttuurishokki tuli koetuksi. Oli aika, jolloin itkin päivittäin silmät päästäni. Se oli hirveää. Nyt olen oppinut elämään päivän kerrallaan.

Tässä vaiheessa asuntoasiat eivät ole miulle tai meille ajankohtaisia. Mutta haaveiluhan on sallittua. Nimittäin jos miulla joskus olisi ikioma koti, niin ainakin tietäisin, miten sen laittaisin –ainakin pääpiirteittäin. Täällä Espanjassahan yleensä vuokrakämpät ovat valmiiksi sisustettuja, joten sisustusviettiä pääsee toteuttamaan vasta, kun on se oma asunto. 

Kodin sisustus
Tykkään kovin harmaasta ja valkoisesta sisustuksessa ripauksella maalaistunnelmaa. Kodissa voisi olla uutta ja vanhaa sekaisin, mutta luoden ihanan ja uniikin kokonaisuuden. 

Haaveilen kodista, jossa lattiat olisivat puuta tai parkettia ja väriltään harmaat, seinät vaaleammalla värillä, ei ehkä kuitenkaan valkoisella. Valkoinen mätsäisi harmaan kanssa hyvin ja loisi tilan tuntua ja valoisuutta, mutta se tuntui kovin tavalliselta ja näin ollen tylsältä valinnalta. 
Kuva on lainattu täältä.
Tämä kuva kuvastaa täydellisesti juuri sitä värimaailmaa, mitä toivon pinnoilta koko talossa. Katto voisi siis hyvinkin olla valkoinen! Kuvassa näkyvä matto on myös ihana ja miun tyylinen, toisi kaivatun väriläiskän kotiin. Vaikka voisin kuvitella myös sinisävyisen räsymaton.  Sängyksi en haluaisi tuollaista niin kuin kuvassa, vaan mustan rautasängyn, jossa on kiekuroita. Tai puusängyn. Voisin niin kuvitella tulevaan kotiini myös pienen pyöreän sievän pöydän. Ja mustat rautatuolit kiekuroineen. Se voisi olla keittiön pöytänä ja olohuoneeseen sitten se varsinainen ruokapöytä.

Kodin kaikki kalusteet haluaisin olevan puuta ja väriltään ei liian tumma tai vaalea, jotain siltä väliltä. 

Keittiö
Keittiössä lattiamateriaali olisi eri, mutta edelleen harmaan sävyinen. Tässä kuvia keittiöistä, jotka ihastuttavat.
Kuva on lainattu netistä.
Kuva on lainattu netistä.
Kylpyhuone
Kylppärin voisin kuvitella tyylillisesti ihan erilaiseksi kuin muu koti. Siellä voisi olla sellainen lämmin tunnelma. Kuten kuvan kylppärissä, joka kovin miellyttää.
Kuva on lainattu netistä.
 Mutta on parinlaista muutakin kylppäriä, joissa on jotain kivaa.
Kuva on lainattu netistä.
Kuva on lainattu netistä.
Miulla on siis melko selvät sävelet sisustuksen suhteen. Mutta kun on toinenkin kappelimestari, niin en ihan kaikkea voi itse säveltää. ;)
 post signature

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kelpaisi minullekin! Puulattiat ja tummaa puuta olevat kalusteet on se "mun juttu". Minua ärsytti alussa, kun muutimme Suomeen, ettei asunnon sisustamiseen halunnut / uskaltanut panostaa, koska meille ei ollut (ei ole kai vieläkään) selvää, kuinka kauan aiomme Suomessa olla. Miksi siis laittaa rahaa sellaiseen, joka ehkä kohta pitää myydä pois? Nyt vasta on pikkuhiljaa uskaltanut ostaa mattoja, verhoja ja jopa uusia huonekaluja, eikä kaikki ole enää joltain saatua tai kirppikseltä halvalla ostettua. Jos ne joskus joutuu myymään, niin sitten ne myydään. Koti on koti kun siitä saa omanlaisensa "pesän".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¨Täältä varmasti löytyisi paljon valinnanvaraa tummissa puukalusteissa, kun ne on täällä niin suosittuja. :) Tuo on just tosi kiva, kun on löytänyt ne jutut, mitkä sisustuksessa miellyttää. Siitä on sitten helppo rakentaa omanlaista kotiaan. Luulisi, että Suomesta on mahdollista saada muuttokuorma Espanjaan, ettei välttämättä sen takia tarvitsisi koko omaisuutta myydä? :) Ihmeen paljon miullakin on kertyny kaikkea vaatteita, kirjoja yms. vaikka ei ole pysyvää kotia. :D Ei kuitenkaan mitenkään liioitellun paljon, mutta vähän ihmettelen moista, kun tosiaan tänne tullessa silloin joskus aikojen alussa oli vain se matkalaukku. Totta turiset, koti on koti silloin, kun se on omanlainen. :)

   Poista
 2. Puulattiat ovat ehdottomasti munki suosikki! Paitsi keittiöön olis ehkä kiva saada kivilaatat. Me ollaan kans kateltu Espanjan asuntoja ja mies on puolitosissaan miettinyt ostavansa sieltä kämpän. Lähinnä sijoitusmielessä, mutta tokihan se lomailuunkin sopisi. Itse olen vähän epäröivällä kannalla, sillä en tiedä miten esim. vuokralaisten hoitaminen ja kaikkien muiden asuntoon liittyvien asioiden hoitaminen onnistuisi täältä Suomesta käsin. Ehkä sulla olis jotain neuvoja ja vinkkejä? Miehellä on yhteyksiä Barcelonaan, eli sieltä on asuntoja katsellut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä puulattiasta! :) Meidän tämän hetkisessä kodissa on kivilaatta keittiössä ja kylppärissä. Keittiöön en enää osais kuvitella puulattiaa. ;) Oi, apua, ei miulla ole mitään vinkkejä, kun ei ole omakohtaista kokemusta. Asuntoasiat on aina järjestyneet omien kavereiden kautta. No sellainen tulee mieleen, että älkää ainakaan ostako asuntoa näkemättä sitä! Miun vinkki kuulostaa ehkä itsestäänselvyydeltä, mutta on ollu tapauksia, joissa ostaja on ostanut uuden vielä rakennusvaiheessa olleen asunnon ja sitten talouskriisin myötä rakennuskohdetta ei ole koskaan saatu päätökseen ja ostaja jää maksuloukkuun maksaessa asuntoa, jota ei ole edes olemassa. Pakko vielä vinkata Matkattaren Nauran auringolle-blogista, jossa on omakohtainen kokemus asunnon ostosta Espanjassa ja vieläpä Barcelonassa. :) Barcelona on ihana kaupunki ja sinne menee mielellään lomailemaan. :) Tsemppiä asunnon etsintään! Toivottavasti löydätte jonkun ihanan helmen! :)

   Poista
 3. Sisustus on mukavaa puuhaa, kunhan vain on rahaa tarpeeksi :D Toi puulattia osui munkin silmään, kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Puulattiat on kauniita. Joo, kaikkeen tämmöseen materiaan tarvitaan rahaa. Pöh. :D Mut kyllä varmasti satsaisin siihen, koska se olisi sitten pidemmälle ajalle, eikä tarkoitus olisikaan vaihtaa joka vuosi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)