keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

KAUNIIMPIEN HIUSTEN PUOLESTA

Hiukset ovat kuin kruunu ja ylpeyden aihe, joten mitäpä nainen ei tekisi hiustensa eteen? Minulle hiukset ovat olleet kuitenkin murheen kryyni hyvin pitkän aikaa. Milloin ne olivat liian rasvaiset, milloin takkuiset, milloin hamppuiset ja pahimmillaan noita kaikkia yhtä aikaa!
Vielä viime vuonna hiukseni olivat kutakuinkin tuon näköiset ja verrattuna nyt otettuun kuvaa, on ero huikea. Lisäksi hiusten malli on nyt lyhyempi, koska siten latvat näyttää kauniimmilta.
Nyt vihdoin voin huokaista helpotuksesta. Olen löytänyt tasapainon. Ja pisteenä iin päälle, maailman parhaimman shampoon. Olen jo vuosikymmenen ajan etsinyt shampoota, joka toimisi ongelmalliseen hiuspehkoon. Hiukseni ovat tosiaan olleet varsin haastavat, koska alaosasta ne olivat kuivat ja yläosasta rasvaiset ja liukkaat. Tämän lisäksi ne olivat melkein lässähtäneet, jolloin ne eivät tuntuneet ollenkaan ilmavilta. Minulla on niin hento hius kuin olla voi, joten hiusten lässähtäminen on pahin painajainen. Täällä Espanjassa myös vesi on ihan erilaista mitä Suomessa, jossa meillä on lähdevesi. Uskoakseni silläkin on ollut vaikutusta hiuksiin pesuhetkellä. 

Olen kahlannut lukuisia kampaamojen shampoita ja merkkejä läpi (niin Suomessa kuin Espanjassa), mutta mikään ei tuntunut toimivan. Pari erikoishampoota ovat osoittautuneet hyviksi, nimittäin hopeashampoo vaaleille hiuksille ja mineraalinpoistoshampoo. Mutta niilläkään ei voi joka pesua suorittaa. Etsinnässä oli siis joka hiustyypin shampoo, mikä on kampaajan mukaan hyvä olla jokaisen leidin kylpyhuoneessa. 

Muutaman kerran ehdin jo luulla, että olin löytänyt sen parhaimman shampoon (esim. Kerastase oli melko pitkään käytössä), mutta mitä vielä. Ongelmat palasivat. Ihan kuin hiukset olisivat tottuneet shampooseen ja sitten se ei enää toiminutkaan. Voiko se olla edes mahdollista?
Hiukset ovat puhtaat ja ilmavat,jota ei kuviin saa vangittua.
Tänä vuonna rupesin pohtimaan tosissani shampooasiaa. Ajattelin, että pakko löytää se oikea shampoo, jolla hiuksista saisi oikeasti puhtaat ja ilmavat. Rupesin etsimään sellaista merkkiä, joka toimisi. Halusin kokeilla jotain erittäin laadukasta merkkiä. Törmäsin silloin Paul Mitchelliin, joka on erittäin laadukas (ja kallis). En kuitenkaan ostanut sitä vielä, koska luin niiden sisältävät silikonia. Ja silloin hoksasin, että silikonilla voisi olla jotain tekemistä tämän lässähtämisongelman kanssa. Sen jälkeen hain silikonittomia shampoita. Tilasi Redken –merkiltä uuden silikonittoman tuotesarjan. Se oli ihan ok, mutta en silti ollut täysin tyytyväinen. Ja Redken on totta tosiaan todella hyvä merkki, mitä olin blogeista ja netistä lukenut. 

Päätin tehdä täyskäännöksen ja kokeilla silikonitonta shampoota vaatimattomammalta merkiltä. Yves Rocher. Siinä merkki, josta ei kuunaan uskoisi, että sen shampoot voisivat olla hyviä. Ystäväni jo varoitteli, ettei kannata laittaa rahaa niihin, kun on olemassa huomattavasti paljon parempia merkkejä. Minä en kuunnellut, vaan ostin koko helahoidon hiuksilleni –ajatuksella: mitä menetettävää minulla on? Valitsin shampoon hiustyypin mukaan ja hoitoaineen hiusten kunnon mukaan. Kaiken kukkuraksi ostin hiusnaamion, josta olin lukenut yllätyksekseni todella hyvät arviot. Syy miksi ostin Yves Rocherilta, oli se, että heidän tuotteensa ovat täysin silikonittomia ja suurimmaksi osaksi kasviperäisiä. Näin ollen ajattelin niiden olevan hellävaraisempia kuin muut kemikaliset shampoot. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Tässä vaiheessa olin pessyt ja hoitanut Redkenin tuotteilla. Kampaamossa käydessä valittelin hiusongelmaa ja miten niin kovasti haluaisin kauniit ja terveen näköiset hiukset. Kampaaja suositteli minulle sellaista ihmetuotetta kuin Uniq One, joka on pesun jälkeen hiuksiin jätettävä tuote. Siinä ei näyttänyt olevan silikonia, kun katsottiin kampaajan kanssa ja lopulta rohkaistuin ostamaan. 

Tuotteessa on 10 etua: 
1. Korjaa kuivia ja vahingoittuneita hiuksia. 
2. Kiiltoa ja takun hallintaa. 
3. Lämpösuoja. 
4. Silkkisyyttä ja pehmeyttä. 
5. Hiusvärin suojaus kera UVA ja UVB –suojan. 
6. Helpompi harjaus ja raudalla käsittely. 
7. Incredible detangling 
8. Pitkäkestoinen kampaus 
9. Ehkäisee kaksihaaraisia. 
10. Lisää volyymia. 
En osannut suomentaa kohtaa seitsemän, mutta nuo kaikki muut kohdat olivat sen verran houkuttelevia ja vakuuttavia, että ostin tuotteen. Ja myös aloitin sen käytön!

Sitten löysin sattumalta harjan, jota hehkutettiin monissa blogeissa. Tuote vaikutti niin kiinnostavalta, että se oli pakko saada. Olin todella tyytyväinen, joten hankin ne myös äidilleni ja anopilleni lahjaksi. Tällä harjalla on tosi helppoa selvitellä hiukset pesun jälkeen ja tätä on tullut käytettyä siitä asti joka kerta. Toimii!
Aloin olla melkoisen tyytyväinen hiuksiini. Mutta sitten Yves Rocherin kanssa kävi samoin, kuin niin monen muunkin shampoon kanssa. Hiukset taisivat tottua. Kävin jopa kampaajalla ja leikkuun yhteydessä minulle tehtiin kosteutushoito. Se tuntui auttavan. Hiukset näyttivät terveemmiltä, mutta edelleen varsin lässähtäneiltä. 

Kun menin sitten Suomeen, niin siellä meillä oli kotona ikivanha teepuuöljyä sisältävä shampoo. Huvikseni kokeilin sitä kiinnittämättä merkkiin huomiota. Siihen samaan syssyyn laitoin Yves Rocherin shampoota ja kokeilin myös äidin Goldwell hopeashampoota. Näistä en huomannut katsoa sisälsivätkö silikonia vai ei. Kampaaja oli joskus maininnut minulle, että eri shampoita voi käyttää yhtä aikaa hiuksissa.

Tämän kokeilun jälkeen huomasin hiuksissani selkeän eron. Ne oli niin ihanan pehmoiset ja  kauniit!
Pesin ja pesin tuolla samalla tuotekombolla ja kerta toisensa jälkeen hiuksista tuli ihan yhtä ihanat kuin mitä ensimmäiselläkin kerralla. Siihen osaltaan varmasti vaikutti myös lähdevesi. Olin niin vakuuttunut tuosta teepuuöljyshampoosta, että päätin tilata Espanjaan minulle ikioman putelin. Silmät melkein putosivat päästä, kun huomasin sen olevan Paul Mitchell! 

Nyt minulla on käytössä täällä Espanjassa Paul Mitchellin Tea Tree Special Shampoo, Yves Rocherin shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio (jota käytän kerran viikossa), Goldwellin hopeashampoo, Uniq One ja silloin tällöin sipaisen hiuksiini myös Simin Argan care –syväkosteuttavaa muotoiluvoidetta. 
Käytössä olevat tuotteet. Hopea-ja syväpuhdistava shampoot puuttuu kuvasta.
Näillä olen saanut hiukseni kauniimmiksi, terveemmiksi ja ennen kaikkea ilmaviksi. Olen niin tyytyväinen juuri nyt näihin hiuksiin! Jos jotain huonoa pitää sanoa, niin olisi kiva, jos hiukset säilyisivät pidempään puhtaina. Nyt pesen joka toinen päivä hiuksia ja silloin huomaa ennen pesua, että tosiaan ovat pesun tarpeessa! Mutta aina silloin tällöin käytän syväpuhdistavaa shampoota ja sillä kyllä saa narskuvan puhtaat hiukset. 

Muutamasta shampoosta en ole katsonut sisältääkö silikonia, mutta ehkei sillä enää ole niin hirveästi väliä. Olen saanut nyt sellaiset hiukset, joihin olen todella tyytyväinen ja löytänyt tuotteet, jotka toimii minun hiuksissa.
post signature

4 kommenttia:

 1. Todella kauniin ja terveen näköiset hiukset sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! :D Kiva kuulla, onhan näiden eteen nyt nähty ihan hirveästi vaivaa. ;)

   Poista
 2. On tosiaan nätit hiukset! Minä en jaksaisi noin monia shampoita edes testailla (tai kalliita), heh. Useimmiten käytän jotain mietoa markettishampoota ja hyviä hiuksiin jätettäviä hoitoaineita lisäksi. Olen huomannut, että hiuksilleni harvemmin tapahtuva pesu on parasta. Aluksi pesin joka toinen päivä, sitten sain venytettyä aikaa niin, että nyt riittää pesu 1-2 kertaa viikossa ja ne ovat edelleen hyvän näköiset. Kunhan suoristan ne aina pesun jälkeen raudalla, jolloin ne kohoavat päälaelta eivätkä rasvoitu niin helposti. Minullakin on hennot, mutta vähän taipuvaiset hiukset. Ja olen huomannut eron Suomen ja Espanjan veden vaikutuksella hiuksiin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuo ois kyllä tosi kiva, jos vois pestä hiuksia harvemmin, mutta silti säilyisivät puhtaan näköisinä! :) Uskon, että siitä hiuksetkin tykkäisi ja voi kun pääsisikin mahdollisimman vähällä käsittelyllä. Tosiaan on tullut kokeiltua yhtä jos toista tuotetta vuosien varrella. :P Kiva, kun olet löytänyt siulle toimivan hiusten hoitotavan. :)

   Minä en ole uskaltanut rautoja käyttää juuri ollenkaan.. Muutaman kerran vuoteen, kun halusin kihartaa hiuksia. Onneksi nyt löysin kivan ja helpon tavan saada kikkurat, joten enää en oikeastaan tarvitse rautaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)