perjantai 4. heinäkuuta 2014

KESÄSUUNNITELMIA

Pidän kaikista vuodenajoista, koska jokaisessa on puolensa ja se tuo mukavaa vaihtelua. Kesä on sellaista aikaa, jolloin soisi olevan lämmintä ja auringonpaistetta. Nyt juuri ollessani lomalla Suomessa ei kelit tosiaan olleet sitä, mitä olin toivonut. Koleaa ja sadetta.

Siihen reissuun mahtui niin iloa ja surua. Näin perhettä, kavereita ja osallistuin luokkakokoukseen. Ihmettelen kovin, miten löysin metsästä liljan! Liljan! Niin mystistä. Ja lenkillä ollessani löysin neliapilan. Sen löytyminen itsessään jo tuntui todelliselta onnenpotkulta. Jos sen mukana tulisi hyvää onnea, niin ottaisin sen vastaan enemmän kuin mielelläni!

Nyt olen kotona Espanjassa. Aluksi sää oli poikkeuksellisen epävakaa, mutta nyt on ollut lämmintä. Vaikka kesä on täällä kesä, niin siihen on kuulunut jo monena vuonna myös jokin reissu tavalla taikka toisella. 

Kesäkuulla vielä mietittiin kovasti poikaystävän kanssa mihin suunnata seuraavaksi. Suomeen ollaan ainakin tulossa, koska on päästävä sukuloimaan, kavereita näkemään sekä marja-sienimetsään. Lisäksi kivana plussana on se, että Suomessa on meidän loma-aikaan yksi autotapahtuma. Näin ollen seuraavan ulkomaan matkakohteen kriteerinä oli, että se on oltava Euroopassa ”matkan varrella”. Ei esimerkiksi Aasiaan tai muuanne kaukokohteisiin. 

Lisäksi myös budjetti oli ja on rajallinen. Juuri nyt ei ole vara laittaa suuria summia matkailuun, vaikka niin mielelläni siihen muuten satsaisin. 

Lopulta poikaystäväni ehdotti ikuista kaupunkia Roomaa. Aluksi en innostunut Italiasta matkakohteena, koska pelkäsin sen muistuttavan Espanjaa ihan liikaa. Myös taannoinen hotelliepisodi, jossa kirput purivat minua suomalaisessa hotellissa, oli vaikuttanut minuun syvästi ja edelleen parantelen arpiani. Se oli niin inhottava kokemus, että vieläkin puistattaa, kun ajattelen sitä.  

Matkustusinto veti lopulta pitemmän korren. Minussa kai asuu pieni seikkailija, kun aina on päästävä jonnekin tai ainakin yritettävä. Aloin pikku hiljaa silmäilemään lentoja… Katsoin hotelleja ja huomasin pian haaveilevani matkasta Roomaan. Erityisesti Rooman ja Italian historia kiehtoo. Olen todella suuri museoiden ystävä ja Rooma itsessään olisi kuin suuri, valtaisa ulkomuseo, jossa saisin imeä itseeni historiaa ja tarinoita sekä fiilistellä historian havinaa, jonka vain paikan päällä oleminen voi antaa. Meitä molempia kiinnostaa kaupungin kaduilla kiertely ja Rooman nähtävyyksiin tutustuminen. Vatikaani on myös käyntilistalla. Katakombeissa haluamme vierailla myös.

Rooman matkaan olisi hauska lisätä visiitti Pompeijissa, mikä käsittääkseni on ihan toteuttamiskelpoinen idea. Matkaahan sinne on ja päivästä eittämättä tulisi pitkä. Mutta minkäs teet, kun olen lapsesta asti lukenut Pompeijista ja tulivuoren purkauksesta ja siitä tragediasta, mikä tuota paikkaa kohtasi. Ei siis varmaan ihme, että haluaisin ihan oikeasti myös paikan päälle. Ei tietenkään silloin, jos milloin tulivuori seuraavan kerran purkautuu. ;) 
Kuva on lainattu täältä.
Matkamme ajoittuu elokuulle. Ensin menemme Roomaan ja sitten Suomeen. Lennämme Barcelonan kautta. Bussit täältä Zaragozasta on niin kohtuuhintaisia, että niillä mennään. Hotelliksemme valikoitui Roomassa Hotelli Giorgi. Näin paljon vaivaa löytääkseni kivan hotellin. Joskin juuri, kun olin tehnyt varaukset, aloin katua. Tietenkin silloin ne huonot kommentit olivat osuneet silmiin. No, tässä valinnassa pysymme ja jos ei muuta, niin sijainti näyttäisi olevan täydellinen ja hinta kohdillaan. 


Oletteko te käyneet Roomassa ja olisiko teillä vinkkejä Rooman matkalle? Loppuun vielä espanjankielinen kesäbiisi.
  post signature

2 kommenttia:

  1. Kiva lueskella taas juttujasi. Ei sulla tosiaan hääppöset Suomi-loma kelit oo ollu... Toivotaan ihanaa ilmaa elokuulle ja onnistunutta Rooman matkaa, Pompeijikin kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Ja se on kirjoittamaton sääntö, että kirppuhotelliepisodin jälkeen saa 20 vuotta pelkkiä hyviä hotelleja! ;)

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos! :) Pitää nyt yrittää kirjoittaa enemmän. :) Ei tosiaan ollu mitkään kovin kummoiset kelit, villasukat oli ahkerassa käytössä. :D Näin juuri, elokuussa on pakko olla paremmat säät. Tosin silloin ei välttämättä niin paljon haittaisikaan, vaikka olisi viileetä, koska Espanjassa ja Roomassa on melkoisen kuumat olot. :P Joo, siis apua! :O Toivotaan, ettei enää kirppuja eikä muitakaan verenimijöitä nyt seuraavaan 20 vuoteen! Kyllä sen edestä tuli kärsittyä niin paljon, eikä hotelli edes suostu korvaamaan senttiäkään, kun terveystarkastajan lausunto oli, ettei mitään löytynyt. :/ Mutta Rooman matkaa odotan suurella innolla ja en lannistu näistä vastoinkäymisistä! :) Hyvää kesän jatkoa sinulle, Menninkäinen! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)