torstai 14. tammikuuta 2016

ALENNUSMYYNNIT

Täällä on parhaillaan menossa hurjat alennusmyynnit, ihan kuten siellä Suomessakin. Tietenkin ne kannattaa käyttää hyödykseen. Voi tehdä löytöjä, altistua heräteostoksille tai mikä parasta, ostaa jonkin jo pitkään mielessä kieppuneen jutun.
 
Ennen kuin klikkaatte itsenne netin syövereihin tai menette kaupungin keskustaan tai siihen suurimpaan ostoskeskukseen, niin kannattaa pysähtyä miettimään. 

Olisiko sittenkin kotipaikkakunnallanne tai lähiössänne kivoja putiikkeja? Voisitteko piipahtaa siellä ja katsella tarjontaa läpi? Periaatteella miksi mennä merta edemmäs kalaan..?

Tätä pohdiskelin tänään. Kaikki alkoi siitä, kun näin ystävääni kahvittelun merkeissä, ihan tässä meidän nurkilla. Intouduimme menemään erääseen pikkuputiikkiin. Sitten hänen piti jo joutua töihin. Minä jatkoin ostoskierrostani yksin. En ollut ajatellut ostaa mitään…

Periaatteessa mielentila oli siis mitä parhain. Silloin, kun ei etsi, löytää. Näin kävi tälläkin kertaa. Astuin koruliikkeeseen tarkoituksenani vain ”ihastella” kelloja ja koruja. Kuinkas kävikään? Löysin pari ihanaa korua! Jos olisin raaskinut, niin olisin ostanut sen kolmannenkin, joka nyt jäi mieleen kummittelemaan.

Nämä eivät olleet edes alennuksessa, mutta hinta oli jo valmiiksi edullinen. Ostin ranne-ja kaulakorun. Rannekorussa huomioni kiinnitti silmäkuvio. Vaikka en normaalisti näistä silmäkuvioista perusta, niin jokin tässä korussa veti minua puoleensa magneetin lailla. Siinä määrin, että se oli pakko ostaa, siltä istumalta. 

Samoin myös kaulakoru oli lumoava. Tässäkin tuli ostettua jotain sellaista, jota ”normaalisti” en käytä. Monesti kullanväriset korut ovat minulle nou-nou. Tässä minua ihastutti korun yksinkertaisuus ja miten puuta materiaalina oli siihen yhdistetty. 

Ostoskiekka ei päättynyt tähän, vaan menin seuraavaksi vaateliikkeeseen. En taaskaan ajatellut ostavani mitään, mutta löysin muutaman vaatteen kokeiltavaksi asti. Tässä liikkeessä henkilökunta oli todella ystävällistä. Jopa siinä määrin, että minun piti melkein nipistää itseäni ja kysyä ollaanko nyt ihan oikeasti Espanjassa?!

Eihän tällaista normaalisti satu. Ensin myyjätär tarjoutui hakemaan minulle eri kokoja kokeiltavaksi. Antoi vinkkejä, miten yhdistellä vaatetta. Maksoin ostokseni, jolloin miesmyyjä toivotti miun tykkäävän ostoksestani. Palvelu oli siis harvinaisen hyvää. 

Yleensä, kun myyjät vain seiskolevat ja juttelevat keskenään tai saattavatpa joskus riidelläkin temperamenttiseen espanjalaistyyliin. Kassa saattaa murahtaa jotain ja hymyä on turha odottaa. Mutta tässä liikkeessä oli toisin. Ilmapiiri oli rento ja tosiaankin kohdeltiin hyvin. Ja näissä kahdessakin muussa liikkeessä palvelu oli jos ei harvinaisen hyvää, niin ihan ok. 

Joka tapauksessa ostoskierroksestani tuli hyvä mieli! Minua kohdeltiin hyvin. En ollutkaan se ulkomaalainen, jonka pelätään pöllivän jotain liikkeestä. Sellaistakin kohtelua olen saanut. Voin kertoa, että ulkomaalaisena ei ole millään lailla helppoa.   

Tänään sain siis hyvää asiakaspalvelua ja on ihanaa, kun kohdellaan hyvin. Tämä toimii myös toisinpäin.  Jatkossakin aion aina, jos mahdollista, asioida lähiössämme. On tärkeää tukea oman lähiön / kotipaikkakunnan palveluita. Jos palveluita ei käytä, niin ennen pitkää ne häviävät. Lähiö on kuin pieni kylä. Täällä on kaikkea ja mitä ei täältä löydy, niin tuskin välttämättä tarvitsee. 

Pienten liikkeiden ja yrittäjien tukeminen on tärkeää -varsinkin, kun kaikki tarpeellinen on tässä äärellä. Täällä jopa minunkin olisi hyvä pitää mielessä, että perusjutut voi ostaa marketista, mutta hedelmät hedelmäkaupasta, lihat lihakaupasta, leipä leipomosta jne.

Jossakin lähitulevaisuuden postauksessa aion kertoa tarkemmin omasta lähiöstäni ja kotikulmistani sekä selvittää paremmin tätä espanjalasita elämänmenoa. 
post signature

9 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis tuo kultainen koru! :) Tykkään kans tuosta puun yhdistämisestä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! :) Tosi kiva kuulla. Miustakin just tuo puun yhdistäminen on tämän korun "juju". Yksinkertainen, mutta kaunis. :)

   Poista
 2. Ihana tuo kaulakoru!

  Minä shoppailin Kanarialla kotikaupunkimme pikkuliikkeissä paljonkin. Asuimme pääkadun yhdessä päässä ja käpöttelin sen usein alennusmyyntien aikaan päästä päähän piipahdellen putiikkeihin katsomaan tarjontaa. Toki niissä isoissakin ostoskeskuksissa tuli käytyä, mutta noissa pikkukaupoissa oli vähemmän porukkaa ja siksikin mukavampi asioida.

  Ehkä nuo vaatekaupan tyypit olikin kanarioita, täällä kyllä tullaan yleensä avuliaasti kysymään, haluaako apua ja autetaankin hyvin mielellään. Joskus se pieni sisäinen juro suomalainen haluaisi katsella rauhassa ja huikata apua jos tarvii ja avuliaisuus tuntui jopa ahdistavalta, kun oli tottunut suomalaiseen "tervehdi asiakasta ja jätä se rauhaan" - tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Menninkäinen! :) Alennusmyynnit on parhaita, hih. :) Eniten ehkä tulee just liikuttua shoppailumielessä juurikin alennuksien aikaan. :P Pikkuputiikit on kivoja, palvelu on monesti henkilökohtaisempaa ja avuliaampaa. :)

   Joo, oon kuullu, että Kanarialla porukka on tosi lepposaa ja ystävällistä! Ja kyllä se ainakin omalla kohdalla piti paikkansa, kun oltiin Tenerefilla ja Lanzarotella. :) Täällä Zaragozassa taas väki on melko kylmäkiskoista ja epäluuloista... On vaikea tutustua uusiin ihmisiin. :P Itse taas oon tottunut Suomessa omalla alueella, että palveluun panostetaan ja aina kysytään vähintään, että voiko olla avuksi. :)Hih, olinkin jo unohtanut tuon, että Suomessa asiakkaat haluaa olla rauhassa. Ups... Tuli mieleen ne omat asiakaspalvelukokemukset, kun itse olen ollut siellä tiskin takana palvelemassa. ;)

   Poista
 3. Voi kun on ihania koruja. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! :) Kiva kuulla, että tykkäät. Ilmeisesti siis molemmista? :) Mie hurahdin näihin ihan täysillä, on sen verran kivat ja tuo silmä erikoisempi rannekoru. :D

   Poista
 4. Voi kun on ihania koruja. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot korulöydöt. Minäkin tykkään ostaa alesta koruja :)

   Poista
  2. Kiitos! :) Näissä onneksi oli valmiiksi edulliset hinnat. ;) Paidan ostin alesta, mutta sitä en vielä kuvannut tähän postaukseen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)