lauantai 25. kesäkuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT -VIIKKOKATSAUS

Hyvää Juhannusta! Tulin nyt vain pikaisesti moikkaamaan ja listaamaan viikon aikana nähdyt leffat ja sarjat. Sen jälkeen menen nauttimaan ihanasta juhannuspäivästä. Sää todellakin suosii ainakin tällä hetkellä, sillä on ihanan aurinkoista ja lämmintä. Mikäs sen parempi tapa nauttia juhannuksesta kuin menemällä ulos, hyvä kirja käteen ja lukea taivasalla? Myöhemmin tehdään ruokaa ja grillaillaan. Myös kokkoa on pakko mennä katsomaan iltasella.

Viikon aikana näin…

Confessions of a dangerous mind / Salaisen agentin tunnustukset (2002)
Tätä George Clooney ohjaamaa ja osittain näyttelemää leffaa pidetään yleisesti ottaen melko hyvänä leffana kautta rantain.

Elokuva perustuu tv-maailmassa kulissien takana toimineeseen Chuch Barrisin omaelämänkertaan ja hän on mm. The Dating Game (Napakymppi) ohjelmien isä. Hänen väitetään toimineen CIA:n agenttina 60-ja 70 -luvuilla.

Valitettavasti minulle elokuva oli todella puuduttavaa katseltavaa. Se ilmeisesti johtui George Clooneyn läsnäolosta. Minusta hänen leffansa ovat aina jotenkin hitaita ja vähän tylsiä. Muutenkaan minua ei tällaiset omaelämänkerralliset leffat suuremmin kiehdo. Halusin vain nähdä sen Sam Rockwellin takia ja hän kyllä onnistui, kun jaksoin katsoa loppuun asti. Elokuvassa kyllä sattui ja tapahtui, mutta ne oli tehty jotenki latteaan tapaan. Siksi annan kaksi ja puoli tähteä.
**1/2
Elokuvien saralla näin myös

Moon / Kuu (2009)
Moon on melko pienellä budejetilla ja näyttelijäkaartilla tehty elokuva, joka käsikirjoitettiin ajattelen päärooliin nimenomaan Sam Rockwellia.

Moon -elokuva kertoo Sam Bell -nimisestä miehestä, joka työskentelee Kuussa ja on palaamassa kotiin kolmen vuoden mittaiselta työrupeamalta.

Täytyy kyllä sanoa, että mieletön leffa alusta loppuun! Tässä elokuvassa Sam Rockwellin näyttelijänlahjat todella pääsevät oikeuksiinsa. Huonomman näyttelijän kanssa elokuvasta olisi voinut tulla todella surkea, mutta Sam Rockwell vie homman kotiin sata nolla. Hänen roolisuorituksensa on niin uskomaton, että se muistuttaa minua hiljattain Oscarin voittaneen Leonardo DiCaprion suoritusta. Moon ei ole voittanut Oscaria, tai ollut edes ehdolla siihen, mutta se on kuitenkin voittanut parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen British Independet Film Awards -palkinnot. Todellakin katsomisen arvoinen elokuva!
*****
Sarjoista puolestaan näin…

Game of Thrones
Kauden toiseksi viimeinen jakso oli mieletön alusta loppuun. Jaksossa nähtiin äpärien taistelu. Muuta en valitettavasti voi paljastaa, sillä en halua pilata kenenkään katselukokemusta…
Lisäksi näin…

Outlander
Aloitin sarjan toisen tuotantokauden. Vaikka olin sitä mieltä, että ehkä tälle sarjalle paras olisi ollut jättää se ensimmäiseen kauteen. Ensimmäisessä kaudessa tapahtui paljon, mutta viimeinen kohtaus oli juuri sellainen, että sarjan olisi voinut ihan hyvin jättää siihen ja jättää loppu katsojan mielikuvitukselle.

Suhtaudun siis vähän ristiriitaisesti sarjan jatkumiseen. Vain aika näyttää, jatkuuko sarja mitenkään järkevänä. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin melko hyvä ja se poikkesi kirjasta suhkot paljon. Tosin kirjaa en ole lukenut loppuun asti, joten eipä siitä sen enempää…

En voi hirveästi kertoa tulemalla samalla paljastaneeksi liikaa, mutta yritetään. Tässä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa olisin toivonut kuulevani, mitä Claire kertoi, vai jättikö hän jotain kertomatta…
Näillä on mennyt minun viikkoni eteenpäin. Seuraavaksi minulla on katselulistassa lisää Sam Rockwellin leffoja. Se mies nimittäin osaa näytellä ja mitä tähän asti olen nähnyt, niin hänen leffansa onnistuvat!
post signature

6 kommenttia:

 1. Sarjarintamalla Haven-koukutus jatkuu, nyt lähti jo kolmas tuotantokausi...

  Leffoista katselin nyt sen Fifty Shades of Greyn. Aika... no... joo. Vähän hölmö loppu tosiaan. Return to sender oli toisaalta yllätyksellinen, toisaalta typerä. Bruce Taivaanlahja taas on joka kerta yhtä hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, se näköjään on sit koukuttava! :D Ite en ihan viel oo palannu sen pariin, mut varmaan siun innostamana teen sen jossain vaiheessa. :) No joo, siinä Fifty shades of grey -leffassa oli hetkensä, mut toisaalta oli vähän höhlä. Taisinki jo sillo aikaisemmin kirjottaa, ettet menetä mitää, vaikket sitä näkiskää. :P Noita paria muuta mainitsemaasi leffaa en oo nähny... :)

   Hyvää Juhannusta, Menninkäinen! <3

   Poista
 2. Outlanderille on ole vielä lämmennyt, ehkä kolme osaa katsoin. Jotain vaan sarjan hahmoissa, en löytänyt riittävästi karismaa. Mutta monesti olen ollut sarjojen alun suhteen väärässä ja innostunut vasta ensimmäisen tuotantokauden lopussa.

  Game of Thronesin kaikki jaksot katsottu ja huimaa oli, tuo tokavika jakso oli kyllä yltiöpäisen hurja, yksiä häkellyttävimpiä taistelukohtauksia. Harmittaa hieman kuitenkin, ettei sarja noudata enää kirjoja ja itse Martinkin katuu filmioikeuksien myymistä. Mutta eihän sille mitään voi, sarja on silti hyvä.

  Kivaa viikkoa Vivi Vinna <3 Ai niin ja täällä aloitettiin katsomaan Colony sarjaa eli Lostin (sarja jota en katsonut, en tykännyt) ja the Strainin tekijöiltä. The Strain sairaan hyvä Colony menettelee. :) Odotellaan parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outlanderissä ekasta kaudesta tykkäsin, tästä toisesta en osaa vielä sanoa näin parin jakson perusteella, mutta jotenkin vaikutti vähän tylsältä liian poliittisine kuvioineen ja juonitteluineen. :D

   Joo, nää kaks viimeisintä Game of Thronesin jaksoa oli huippuja, mutta sitä minä jäin nyt miettimään (kun enkuksi katon), että varmistuiko muka Jon Snowin isä vai onko se vieläkin teoria. Koska hänen äitinsähän nyt selvisi viimein kuka se on, ja itsekin olin jo pitkään arvannut, että se on se... Mutta isä, tuliko sitä muka missään vaiheessa esille varmaksi? Koska kaikki vaan tuntuu hehkuttavan, että se faniteoria piti paikkansa, mutta miusta isästä ei tullut vahvistusta, vai menikö se minulta jotenkin ohi..?! :D
   Mut hyvä sarjahan se on ja se on nyt ilmeisesti kiilannut kirjojen edelle... :P

   Samoin siullekin ja kivaa kesää! :) Kiitti vinkistä, uudet sarjat kiinnostavat nyt, kun tääkin päättyi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)