keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

MINNE MATKALLE?

Olisi miljoona muutakin asiaa tehtävänä, mutta jotenkin ne ajatukset vain lipsahtavat matkoihin. Ne todellakin ovat suuri heikkouteni, mutta myös intohimo.

Mietinkin tässä minne suunnistaa matkalle. Tässä tulee nyt kilometrin mittainen postaus aiheesta, sillä matkakohde pohdituttaa. Mutta syystäkin! Olisi kiva kuulla myös teidän ajatuksianne aiheesta. 

Meillähän on suunnitelmissa, että matkailemme ihan vain täällä Suomessa. Suomen osalta matkakohde on jo päätetty. Tarkoitus on suunnistaa Etelä-Karjalaan, josta kirjoitan lisää sitten myöhemmin. Tosiaan mitään kovin pitkää reissua kotimaassa ei ole tarkoitus tehdä, vaan keskitytään lähinnä lepäilyyn ja maaseudun helmassa oleiluun.
Koli. Kuva on lainattu netistä.
Mies on kova Suomi-fani ja lomailu hänelle täällä on henkireikä. Se, että pääsee luonnon keskelle oleilemaan, on suurta luksusta. Monesti Suomen lomamme sisältävätkin retkeilyä metsässä. Huomioni muuten varasti juuri äsken telkkarista kuulemani mainos uudesta sarjasta Metsien kätkemä, joissa esitellään kohteita Suomessa ja vaikutti kyllä todella mielenkiintoiselta jo pelkästään mainoksen perusteella!

Pietari, Venäjä?
Mietimme, että voisimme tehdä viisumivapaan risteilyn Helsingistä Pietariin. Tänä vuonna, kun on harvinainen tilanne ja meidän lennot ovatkin Helsingistä, eikä Joensuusta, kuten normaalisti. Luovuimme ajatuksesta, sillä risteily tuntui liian kalliilta verrattuna lopulta itse aikaan Pietarissa. Lisäksi isojen laukkujen kanssa matkailu tuntui myös ajatuksena vähän epämiellyttävältä.
Pietari. Kuvat on lainattu netistä.
Gran Canaria, Espanja?
Haaveilin myös Gran Canarialle menosta, joka periaatteessa olisi voinut onnistuakin. Siten, että olisimme ottaneet lennon Madridista. Siinäkin on vain se yksi mutta. Ne matkalaukut..! Minulla olisi siis yksi laukku enemmän kuin normaalisti… Sanomattakin lienee selvää, ettei niiden kanssa tee mieli mennä koneeseen. Eikä olisi järkeä mennä ensin Zaragozaan, jättää laukut ja taas Madridiin. Vaihtoehtona voisi olla lähetysfirma, joka hakisi laukut suoraan lentokentältä ja toimittaisi ne kotiosoitteeseen. Se tuntuu kuitenkin hivenen monimutkaiselta, sillä edes hintatiedot eivät ole selkeästi esillä.

Niinpä olen jo hautaamassa ajatusta Gran Canarian matkasta. Ehkäpä jonain toisena ajankohtana. 
Gran Canaria. Kuva on lainattu netistä.
Tuleva matkakohde?
Mutta jonnekin olisi silti kiva mennä! En haaveile mistään ulkomaan matkasta, mutta jonnekin päin Espanjaa, jossa syyskuussa olisi takuulla vielä aurinkoistakin. Eikä toivottavasti enää niin paljon turisteja kuin normaalisti kesäkautena... Tosin viime vuonna samoihin aikoihin Lloret de Marissa ja Blanesissa lomailleena voin sanoa, että turisteja, etenkin niitä ulkomaisia, riitti vielä vallan paljon.

Syyskuussa lomailemiseen minulla on hyvä syy. Toki jo ihan käytännön järjestelyjen takia, kun kesät menevät töissä. Mutta se sää. Suomen säistä kun ei tiedä, eikä ole aurinkotakuuta, niin jokin rantaloma tai luontokohde olisi kiva… Ja tosiaan ihan Espanjassa. Tai no, miksi ei Ranskassakin, jos se ei olisi kovin kaukana?

Nyt olenkin seikkaillut internetin syövereissä tutkimassa Espanjan karttaa ja miettien pääni puhki erilaisia kohteita. Sen pitäisi olla sellainen, joka olisi helposti saavutettavissa Zaragozasta käsin -ei siis toisella puolen Espanjaa. Ehkä sellainen maksimissaan 4-5 tuntia autolla/bussilla/junalla. Tai voisipa lentokin tulla kysymykseen, mutta vaihtoehdot Zaragozasta käsin ei ole kovin suuret. Milano, Brysseli, Lontoo, siinäpä ne vaihtoehdot oikeastaan ovat.

Brysseli ja Lontoo eivät houkuttele yhtään. Milano kaupunkilomana kenties voisi tulla kysymykseen. Ehkäpä se olisikin hyvä vaihtoehto? Jos ensin olemme lepäilleet, niin akut ainakin olisi ladattuina.

Toisaalta sieltä ei sitä rantaa löydy olemallakaan. Ja olenpa kuullut myös ettei Milano kaupunkikohteena ole kovin kummoinen. Toki sieltä käsin voisi sitten vierailla vaikka Veronassa… Mutta valitsemille päiville ei löytynyt lentoja ollenkaan, joten sen voin nyt ainakin unohtaa.
Milano. Kuva on lainattu netistä.
Budjetti vastaan matkakohde
Sitten on myös hintakysymys. Reissu mahdollisimman edullisella budjetilla, kiitos!
Olenkin tutkinut Espanjan itäistä rannikkoa siinä toivossa, jos sieltä löytyisi joku kivalta kuullostava kohde! Ja edullinen.

Esimerkiksi Sitges kuullosti omaan korvaan metkalta, mutta kun katsoin majoituksia sieltä, niin suu melkein loksahti auki. Melkoisen tyyristä...
Sitges. Kuva on lainattu netistä.
Valencia on tietysti ollut haavelistalla pitkään. Ehkä nyt voisi olla sen vuoro?
Valencia. Kuva on lainattu.
Salou on aina tietysti ollut meidän suosikkikohde. Sieltähän löytyy Port Aventura -huvipuisto ja meillä olisi sinne alennustikettejä, jotka pitäisi käyttää syyskuun loppuun mennessä. Mutta taasko Salouhin? Hmm. Vähän tuntuu, että olisi kiva mennä johonkin uuteen kohteeseen. 
Salou. Kuva on lainattu netistä.
Mietin sellaistakin kuin Castello de la Plana, joka tuli ihan puskan takaa. Siellä ainakin majoitus olisi melkoisen edullista, mutta samaan aikaan tuli sellainen mielikuva, että onko siellä oikein mitään näkemistä? Meren ääressä se näyttäisi olevan, joten varmasti rantaviivaa siellä on. Jos ei sitten mitään muuta?!
Castello de la Plana. Kuva on lainattu netistä.
Päähäni myös tuli ajatus suunnata pohjoiseen. San Sebastian tai Santander -hellouu! Molemmat ovat varteenotettavia kohteita. Ja kun tutkin vielä vähän lisää, niin San Sebastianin suunnalla olisi esimerkiksi kylpylä historiallisessa rakennuksessa. Muistatte varmaan edellisen kylpyläreissumme, hih?
San Sebastian. Kuva on lainattu netistä.
Santander. Kuva on lainattu netistä.
Mitä mieltä olet? Suosituksia? Tai minne ei nyt ainakaan kannata mennä? 

Kiva olisi kuulla ajatuksianne. On tämä matkakohteen pohtinen kiehtovaa, mutta ah, niin vaikeaa! Ai niin, ja kaipa tuolta mieheltäkin pitäisi kysyä. ;)
post signature

8 kommenttia:

 1. Mieheltä kysytään vain: "Joko olet pakannut?" :D

  Mahtavia vaihtoehtoja. Luettelemistasi olen käynyt vain Lontoossa. (no joo ja siellä GC:lla) Lontoo on kyllä ihan kiva. Majoittuminen vaan pirskatin kallista. Milanosta olen minäkin kuullut, että se on vähän mitäänsanomaton, mutta itse en tiedä sanoa, kun en ole käynyt.

  Valencia kuulostaa kivalta, entäs Malaga tai Sevilla? Eräs tuttu oli kielikurssilla Santanderissa ja ihastui paikkaan täysin. Minä haluaisin joskus Mallorcalle.

  Odottelen mielenkiinnolla lisää tekstiä teidän Suomen-reissusta. Joskus paras loma on vaan sitä, että ei tehdä yhtään mitään ja rentoudutaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juu. ;) Ja viel hän joutuu ajamaan! :D Ehkä tosiaan konsultoin etukäteen, jään viel ilman matkaani. ;)

   Malaga ja Sevilla on vaan niin kaukana, vaikka molempiin on vissiinkin ave-junayhteys, mutta arvaan sen vasta maksavankin maltaita. Muuten olisi kiva käyä ainakin Malagassa. :)

   Ehkä nyt ei kaupunkiloma niin houkuttele, vaan oikeastaan se rannalla löhöily olisi se juttu. :) Oi, Mallorca olisi varmasti niin ihana! :) Mut sinnekin tuppaa olemaan sitä matkaa. Meille kaikista lähin ranta taitaa tosiaan olla se Salou... :P Noh, onneks tässä on vielä aikaa katella matkakohdetta... :)

   Poista
 2. Parasta aikaa olemme San Sebastianissa lomalla. Ensin olimme Santanderissa. Kummastakin tykkään.San Sebastian on kalliimpi, mutta todella ihana. Turisteja on, mutta ei liikaa. Santander puolestaan vaikutti hyvin vauraalta ja espanjalaiselta. Ei juuri turisteja. Ensi viikolla lisää lomasta blogistani. Katso sieltä myös Milanon matkasta postauksiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on vissiin nyt kivat säät. :) Joo, niin olen kuullut, että pohjoinen on vaurasta aluetta. :) Mietin vain säätilannetta silloin syyskuussa, että onkohan silloin enää niin lämmintä... Jos menis itärannikolle, niin siellä ainakin olisi lämpöä ja aurinkoa takuulla. :) Ai, olet käynyt Milanossa, täytyy käydä sitten tutkiskelemassa. Kiitos kommentistasi, täytyypäs jäädä kuulolle! :)

   Poista
 3. Me lähdetään puolentoista viikon kuluttua Valenciaan kahdeksi viikoksi. Haluaisin matkata Pietariin junalla tai laivalla. Budapest on muuten ihana kaupunki, on relaa, kun käy kylvyissä ja näkemistä kauniissa kaupungissa. PS. Ja ne lukuisat kenkäkaupat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mie jo luin siun Valencian suunnitelmista. :) Huippujuttu! :) Sit saat kertoa oliko näkemisen väärti. Ja niin, löytyyköhän sieltä tollasta rantaa niinkuin tossa kuvassa? Vähän epäilen, kun näyttää enemmän Mallorca-tyyppiseltä rannalta. :D

   Joo, meillä oli sama, mutta tosiaan se hinta... Niin mietittiin, että samahan tuo on käyttää Espanjaan, ja säästyypähän sit reissurahaa talvelle... Näyttää taas siltä, ettei päästä jouluksi Suomeen, yhyy.

   Juu, Budapest on sellainen kaupunki, jonne haluisin kyllä matkata uudestaan! :) Niin kaunis ja ihanan edullinen!

   Poista
 4. Juuri kaikkea tällaista mietin parhaillaan itsekin. :)

  Niin moneen paikkaan olisi mukava mennä, mutta esteinä voivat olla juurikin liian kallis hinta, liiallinen etäisyys, liiallinen kuumuus tai kylmyys omiin toiveisiin nähden ym. Ja sitten on tosiaan tuokin puoli, että kohteessa pitäisi olla muutakin kuin ranta tai yksi vaellusreitti, jotta siellä riittäisi tekemistä. Tuokin on hyvä kysymys, että milloin voi palata tuttuun kohteeseen ja milloin "pitäisi" matkata uuteen paikkaan. Hankalaa siis on!

  Itse joudun pian keksimään jotain, mutta onneksi sinulla on vielä miettimisaikaa. Usein itselleni jokin kohde vain alkaa lopulta tuntua oikealta, kunhan kohteita on ensin riittävästi pyöritellyt mielessään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sepäs sattui! :) Kivahan näitä matkoja on miettiä, joten ei siinä mielin mitään hätää. :) Mut olis toisaalta jo ihan jees lyyä matkasuunnitelmat lukkoon... :P Mut mie niin ymmärrän sinnuu! :) Ei ole helppoa, ei. Hmmm, ehkä teen niinkuin sieki, että kun pähkäilen tarpeeksi pitkään, niin sieltä se kohdekin putkahtaa...

   Itse tein viime vuonna niin, kun tiesin, että haluttas tehä matka Blanesiin ja sieltä Ranskaan, niin siitä se matkareitti lopulta muovautui. :) Ja voi vitsit, että oli kiva matka!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)