sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

LEFFA T JA SARJAT -VIIKKOKATSAUS

Viime viikolla tuli taukoa, joten tässä on nyt peräti kaksi viikkoa samassa postauksessa. Eipä ole tullut oltua ruudun äärellä, joten voin sanoa katsoneeni vain kahta eri sarjaa. Nyt on kesä, mikä ihana tekosyy. Totta puhuen olen ollut myös vähän väsynyt.

Mutta sitten viikkokatsaukseen.
Elokuvia olen nähnyt tasan yhden; Suite francaise, vuodelta 2015. En yleensä pidä sotaa käsittelivistä elokuvista, olipa sota sen pääosassa tai ei, niin jotenkin ei vain nappaa. Varsinkin, jos se sijoittuu ensimmäiseen tai toiseen maailmansotaa, niin minulla nousee niskavillat pystyyn.

Jostain syystä päätin uskaltaa katsoa tämän elokuvan. Ehkä siksi, että "arvasin", että vaikka sodalla on tärkeä rooli, niin se ei kuitenkaan ole se tämän elokuvan juttu.

Itse asiassa siinä kävikin lopulta niin, että pidin tästä leffasta! Toki siinä oli sotateema vahvasti, mutta kaikki oli kuvattu jotenkin niin inhimillisestä näkökulmasta. Toisaalta siinä käsiteltiin monelle tuttuja tunteita, kiellettyä rakkautta, auttamista…

Päähenkilö Lucille (Michelle Williams) vaikutti harvinaisen herkältä, jopa särkyvältä. Michelle onnistui roolissaan siinä mielessä. Tällaista hahmoa ei monessa leffassa olekaan ja siinä mielin on varmasti haastavaa, kun ”sankaritar” on ulkoisesti herkkä tyttönen. Vaikka lopulta paljastuu, ettei niin olekaan.

Tämä leffa on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se on monisyinen. Se kertoo yhden elämää suuremman tarinan. Piste. Se ei ole sellainen elokuva, joka jäisi mietityttämään. Kaikesta huolimatta sanoisin sen olevan erinomainen leffa.
****

Sarjoista seurasin tuttuun tapaan Outlanderia, jossa lähestytään viimeisiä jaksoja hitaasti, mutta varmasti.
Lisäksi aloitin minisarjan, eli Pemberleyn kartanon tragedia.

Pemberyleyn kartanon tragedia kertoo Jane Austenin romaanin hengessä Mr. Darcyn ja Elizabethin myöhemmät vaiheet rikostarinan siivittämänä.

Idea vaikutti hyvältä, mutta jotenkin toteutus ontuu. Ehkä en vain pidä uusisa Elizabeth Bennetistä ja Darcystä…

Lydia puolestaa näyttelee niin yli, vaikka toki hänen hahmonsa on niin yliampuva kuin olla voi. Noh, suhtaudun tähän sarjaan vähän ristiriitaisesti, mutta niin vain on pakko nähdä se viimeinenkin jakso.

Näillä eväillä on menty. Jos minun leffojen ja sarjojen katselu on näin vähäistä, niin ehkäpä seuraavankin viikkokatsauksen julkaisen sitten parin viikon päästä.

Yritän nyt nauttia kesästä, mitä siitä on nyt enää jäljellä. Vaikka rentoilun merkeissä se ei menekään, kun hommaa tuntuu riittävän. Mutta jos joku pieni irtiotto onnistuisi, niin sehän olisi plussaa. Ainakin ensi viikonloppuna ajattelin lähteä musiikkitapahtumaan, joten sitä odotellessa.

Mukavaa viikon alkua! 

Oletko sinä ehtinyt katsoa mitään näinä parina viikkona kesän aikaan?
post signature

5 kommenttia:

 1. No mä katsoin leffoista Kätyrit (kun en olekaan sitä nähnyt... :'D ), Sinkkuelämää, Unfriended, Uuno Epsanjassa ja Identtiset kaksoset.
  Sarjoista kekkasin Viaplaysta Haven-kaipuuta paikkaamaan Hart of Dixien. Nuori newyorkilaislääkäri lähtee maaseudulle pieneen kylään lääkäriksi ja paikan tavoille totuttelussa meneekin aikaa. Ihan kiva sarja, katselee mielellään. Ei kuitenkaan niin hyvä kuin Haven ja onkin erityylinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...leffalistalta unohtui Englantilainen romantikko...

   Poista
  2. Sie oot ehtinyt kattoo paljon! :) Vaikka onhan tässä tosiaan mennyt jo se pari viikkoa. Aika tuntuu menevän siivillä! :D Aaah, täytyy googlailla joitakin noista leffoista, ei kuulosta tutulta toi sarjakaan. :P

   Mukavaa viikon alkua! :)

   Poista
 2. Outlanderia täälläkin on seurattu, ja samoin tuota Pemberleytä. En vain ole päässyt siihen kunnolla kiinni, olisiko toinen tuottis tai jotain?
  Sitten olen innolla seurannut keskiviikkona Yövartijaa. Yllättävän tiivistunnelmainen ja jännä.
  Aloitimme myös miehen kanssa Game of Thronesit, kerroinko jo? Nekin ovat ihan katottavia, mutta vähän tulee mieleen Taru sormusten herrasta sun muut sellaiset. Aika paljon samoja piirteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outlanderissa on toinen tuotantokausi menossa juu, ja Pemberley oli käsittääkseni ihan vain irrallinen minisarja, mutta siitä voi hyvinkin tulla tunne, että toinen tuotantokausi, koska sehän perustuu Mr. Darcyn ja Elizabethin tarinaan, eli mitä tapahtui sen jälkeen, kun menivät naimisiin jne. :)

   Joo, hei, tuota mietin, kun kuulin televisiosta mainosta siitä! Ehkei ole myöhäistä nähdä, jos se olis Yle areenalla. :) Jeps, sanoit sie jotain. Tosiaan kuvailisin Game of Thronesia sarjaksi, joka on fantasiaa, mutta se on tehty niin hyvin, että vaikuttaa oikealta keskiajan kuvaukselta. ;) Mut oot kyllä oikeassa, että muistuttaa myös tuota Taru sormusten herrasta, jotka tosiaan on omassa sarjassaan äärettömän hyviä leffoja. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)