sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

LEFFA JA SARJAT -VIIKKOKATSAUS

Kohta en meinaa enää pysyä näiden katsausten tahdissa, kun on ollut niin kovin kiireistä. Mutta eipä näistä kiireistä tämän enempää, vaan mennään suoraan asiaan eli mitä tuli viikon aikana nähtyä. Ilokseni täytyy todeta, että mukavasti ehdin kuitenkin näkemään kaikkea, vaikka onkin kiireistä ja illalla tahtoo väsy painaa.

Leffoista näin…
The Green Mile
Halusin nähdä taas minusta niin ihanan Sam Rockwellin, mutta olinpa myös kuullut elokuvan olevan hyvä. Ja sitä se totta tosiaan oli! Tässä oli kaikki kohdallaan! Olihan se hurjan pitkä, mutta jos vain tarina on tarpeeksi mukaansa tempaava ja mielenkiintoinen ja kaikki muukin natsaa, niin kyllä sen jaksaa katsoa. Sam Rockwell näytteli tässä todellakin ilkeää tyyppiä, Wild Bill Whartonia.

The Green Mile eli Vihreä maili on elokuva, joka perustuu Stephen Kingin romaaniin. Eletään 1930-lukua, jolloin oli myös paha lama-aika Yhdysvalloissa. Se kertoo vanginvartijasta, joka on kuolemaantuomittujen sellissä töissä. Sinne tulee mustaihoinen Coffey, valtavankokoinen, mutta rauhallinen mies. Pian vanginvartija (Tom Hanks) alkaa epäillä Coffeyn syyllisyyttä huomatessaan tämän ainutlaatuisen lahjan, joka on kuin Jumalalta...
*****
Youtubessa katsoin videon, jossa Sam tanssi ja nauroin vedet silmissä. Itse, kun en todellakaan pystyisi improvisoimaan noin hienosti. 

Sitten näin…
Gangs of New York -leffan, joka kertoo 1800 -luvun New Yorkista ja etenkin eräästä slummialueesta. Elokuvassa näyttelevät mm. Leonardo DiCaprio ja Cameron Diaz.

Moni oli leffaa kehunut ja ehkä sitten odotin liikaa, mutta itse ainakin petyin hivenen. Leffa tuntui omaan makuuni paikoin liian pitkäveteiseltä ja pitkä leffahan se tosiaan on, lähemmäs kolme tuntia.

Elokuva on kyllä hyvin tehty esim. puvustuksen, kuvauskohteiden ja näyttelijöiden osalta. Silti mielestäni jotain jäi kyllä puuttumaan ja siksi se saa minulta kolme tähteä, eli hyvä perusleffa.
***

Sarjoista näin taas Outlanderia… Josta ei sen enempää vielä tässä vaiheessa. Katsotaan ensin, miten etenee ja mitä tuleman pitää.
Ja tietenkin näin Game of Thronesin kauden päätösjakson, joka oli niin jännä, että..! Siinä paljastui asioita ja ensi kaudesta tulenee jotain todella mielenkiintoista. Miten jaksan odottaa ensi huhtikuuhun..?! Näin muuten tässä yksi yö unta, että pääsin mukaan sarjaan extraksi..!!! 

Mutta vaikka tätä on kuvattu Espanjassa ja etsivätkin silloin pariin otteeseen extroja(tosin juuri silloin en ollut edes maassa), niin ei voi tietää jatkuvatko kuvaukset enää Espanjassa... Ja jos niin olisikin, niin ainahan ne etsivät niitä extroja, mutta juuri silloin, kun en itse ole mailla halmeilla. Noh, saahan sitä toivoa... ;) Kuten miljoona muuta henkeä.
Näillä mentiin ja mennään… Pitänee aloittaa joku ihan uusi sarja, kun nyt yksi jos toinenkin sarjan kausi on tullut päätökseen… Olikohan niin, että The Strain on jo menossa, mutta sitä haluaisin seurata miehen kanssa talvella, kun on synkkää ja pimeää siellä Espanajassakin. Teiltä olen kyllä saanut jo mukavasti sarjavinkkejä, joten varmasti tartun johonkin niistä.

Mukavaa alkavaa viikkoa! Täällä on muuten ollut aivan ihanan lämmintä ja aurinkoista, olen silti ollut pitkähihainen aina päällä, koska haluan suojata ihoa auringolta. Kohta on luvattu tännekin kovia ukkosia ja sadetta. Toivottavasti kohta sataskin, koska kukat ja muut tartteis vettä. Ja itse olen aivan kyllästynyt kastelemiseen, kun on pitänyt roudata ja roudata vettä kannuttain.

Mutta mukavata viikkoa teille kaikille!
post signature

4 kommenttia:

 1. Juu tuo Green mile on kyllä hyvä, olen tainnut nähdä parikin kertaa. Vihdoin aloitimme mekin katsomaan Game of thronesia ja kyllähän se ihan katsottavalta vaikuttaa. Ehkä vielä aika tavanomaiselta tässä vaiheessa mutta jatketaan.
  Outlander on meillä myös seurantalistalla. On ihan viihdyttävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä! :) Ahaa, miusta taas Game of Thrones on erilainen mm. harvinaisen ison näyttelijäkaartinsa vuoksi, hahmot ovat myöskin erilaisia muihin sarjoihin verrattuna. Mutta juu, se kyllä paranee, mitä pitemmälle sarjaa seuraa... Itsehän olin hilkulla lopettaa sen katsomisen liiallisen väkivallan ja seksistisyyden vuoksi, mutta jatkoin ja siitä on tullut kyllä yksi lempisarjoistani. Tosin siitä puuttuu kunnon rakkaustarina, mutta ehkäpä sille ei ole tilaa tällaisessa sarjassa. :P Outlander on kyllä ihan viihdyttävä ja tykkään just, ku siinä on se aikamatkustus. Kiitos, kun kommentoit! :)

   Poista
 2. No nyt säkin olet nähnyt Vihreän mailin! Se on vaan niin hyvä ja surullinen ja romanttinenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitihän se sitten nähdä, kun siitä mainitsit. :) Tosi hyvä oli, huippu! Mut tosiaan Sam Rockwellin roolihahmo oli tosiaan ilkeä, joten en ihmettele, ettei siitä saa sitä sympaattisinta kuvaa hänestä. :P

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)