lauantai 30. heinäkuuta 2016

MATKASUUNNITELMIA SUOMEEN JA ESPANJAAN

Tässä jokin aika sitten pohdin kuumeisesti, minne mennä matkalle ja mikä olisi meidän kohteemme. Nyt vihdoinkin matkasuunnitelmat ovat varmistuneet -ainakin näin alustavasti, jos ei mitään yllättävää satu!

Haluamme matkata Suomessa ja nauttia Suomen luonnosta. Niinpä mies tulee tänne meidän kotipaikkaan ja lepäilee täällä luonnon helmassa. Espanjalaisille Suomen luonto on eksoottinen, rauhoittava kokemus.

Patikkaretki metsään
Ajattelimme vihdoinkin toteuttaa patikkaretken pidemmällä mittakaavalla. Tarkoittaen sitä, että yöpyisimme reitin varrella olevassa autiotuvassa. En vielä koskaan ole tehnyt sellaista retkeä ja kieltämättä nyt alkaa tuntua, että olisi korkea aika sellainen toteuttaa!

Tosin minulla ei ole aavistustakaan siitä käytäntöpuolesta, kuten muonista, miten paljon vettä mukaan ja mitä muita varusteita tarvittaisiin. Myös nukkuminen autiotuvassa arveluttaa. Riittääkö pelkkä makuupussi vai tietääkö se kipeää selkää? Myös syyssäässä retkeily arveluttaa, sillä niiltä sateilta ei varmaan voi välttyä ja entä jos lämpötilakin on viilentynyt reippaasti? Mutta kaipa se selviää… Ja vielä voi käydä niinkin, että päädytään vain päivän mittaiseen lenkkiin. Saa nähdä!
Kuva on lainattu.
Etelä-Karjalaan
Meillä on tarkoitus suunnata myös Imatralle. Kylpylässä olisi kiva käydä, mutta sen lisäksi ne kuuluisat kosket täytyy ehdottomasti käydä tsekkaamassa. Lisäksi luin Linnavuoren luolasta, jossa ehdottomasti olisi nastaa käydä piipahtamassa.

Luolat ovat kiehtoneet minua aina. Matkoillakin mahdollisuuksien mukaan osallistun luolaretkille. Tähän mennessä en ole joutunut pettymään. On huikeaa, että Suomestakin löytyy luolia.

Imatrasta palaisimme pikavauhtia takaisin kotipaikkaan, joskin voisimme pyörähtää Savonrannassa. Kuulin, että siellä on nähty erikoisia valoilmiöitä. Myös risteily voisi kiinnostaa, kun luin jostain, että syksyisin sellaisia järjestetään. Mutta taas jälleen kerran tietoa on huonosti saatavilla. Kuka järjestää? Mistä ja milloin lähdöt? Hinnat? Taitaa jäädä omatoimimatkailuksi se kohta.

Saatamme piipahtaa myös Kolilla, mutta se jää nähtäväksi.

Helsingin kupeeseen
Sittenpä suunnataan Etelä-Suomeen. Onni-bussilla ajateltiin hurauttaa Joensuusta Helsinkiin. Ja… sieltä Porvooseen!

Helsingissä majoitus on todella kallista. Kohtuuhintaisia paikkoja on niukasti. Tajusin, että Porvoo on ihan siinä Helsingin kupeessa ja bussilla meno edullista. Majoituskaan ei olisi ihan niin kallista kuin Helsingissä, joten voisimme yöpyä useamman yön Helsingin yhden yön hinnalla.

Niinpä Porvoosta tuli meidän matkakohde vähän niinkuin varkain. Sieltä on kuitenkin niin helppoa piipahtaa Helsingissäkin ja onhan Porvoo itsessäänkin varmasti näkemisen arvoinen. Haaveilen eritoten Vallisaaressa käynnistä Helsingin puolella, jos mikäli laivat kulkevat vielä syyskuun puolella sinne?
Kuva on lainattu.
Takaisin Espanjaan
Palaamme Espanjaan, mutta loma ei suinkaan ole ohi. Minä haaveilin auringonpaisteesta ja rannasta, joten päätimme lopulta mennä lähimmälle biitsille. Sellainen löytyy Salousta, joten sinne siis. Salou ei petä koskaan.

Olen varannut hotellin H10-hotelliketjusta. Varauksen tein suoraan hotellin sivuilla. Vaikka hinta oli sama kuin esim. Booking-sivustolla, niin ehdot olivat huomattavasti paremmat. Varauksen voi peruuttaa ja se maksetaan vasta paikan päällä.

Sikäli jännä mennä majoittumaan hotelliin, jonka saman ketjun toisessa hotellissa olin yhden kauden töissä animaattorina. Siitä tiedän, että hotellit ovat tasokkaita, mutta nyt saan kokea sen turistin näkökulmasta.
Kuva on lainattu.
Tällaisia reissusuunnitelmia meillä olisi Suomen ja Espanjan varalle. On mukavaa, kun on jotain, jota odottaa.

Ottaisimme mielellämme vastaan kaikki mahdolliset vinkit ja neuvot! Matkasuunnitelma voi vielä muuttua sen miljoona kertaa. Oikeastaan mitään muuta ei olla lyöty lukkoon kuin nuo majoitukset Imatralla, Porvoossa ja Saloussa. Nekin voi perua, jos jotain sattuisi. En sano, että "onneksi ne voi perua", koska en tientekään mitään peruutuksia haluaisi, vaan että kaikki sujuisi lupsakkaasti.

Nyt haluaisinkin kuulla, oletteko te käyneet joissakin noissa kohteissa? Mitä suosittelisitte? Muita vinkkejä ja neuvoja?
post signature

4 kommenttia:

 1. Hyviä suunnitelmia, etenkin tuo patikkaretki. Itsekin toivon ehtiväni vielä luonnonhelmaan tänä kesänä. Ja on varmaan espanjalaiselle huikea kokemus!
  Kannattaa miettiä ruokasuunnitelma tarkoin etukäteen, eli montako ruokataukoa ja mitä milläkin tauolla syödään, ja pussittaa aterioiden tarpeet valmiiksi. Ja valita tietenkin ruokia, jotka on mahdollisimman kevyitä kantaa, säilyvät hyvin eikä synny pois kannettavaa roskaa. Täällä näkyy kuva meidän parin päivän ruokamäärästä: https://hassutellen.blogspot.fi/2015/08/repovesi-paiva-2.html, pussiaterioita, lohileipiä ensimmäiselle tauolle, makkaraa illaksi ja patukoita sekä pähkinöitä lyhyemmille tauoille.
  Vesimäärä kannattaa miettiä sen mukaan, paljonko reitillä on vesipisteitä tai onko lähistöllä luonnonvesiä (ja onko mukana vedenpuhdistustabletteja). Toki sääkin vaikuttaa, helteellä menee tietysti enemmän vettä. Muistaakseni meillä oli viimeksi noin 6-7 litraa (kahdelle), sillä reitillä ei ihan hirveän monta juomakelpoista vesipistettä ollut, muistaakseni muutamaan kertaan saatiin täytettyä pullot. Siinä määrässä on jo kannettavaa!
  Makuupussista kannattaa tarkistaa suosituslämpöasteet, eli missä lämpötilassa pussissa on vielä mukavaa ja mikä on alhaisin suositeltu lämpötila. Toki tuvassa on varmasti lämpöisempää kuin teltassa. Makuualusta kannattaa olla jo senkin takia, että jos alusta on vähänkään kylmä, niin makuupussi eristää selän alla tosi huonosti ja sieltä se kylmyys sitten hiipii. Ja kyllä ohutkin patja aika paljon enemmän nukkumamukavuuttakin tuo. :)
  Mun vaelluskengät ja vedenpitävät varusteet on muuten Espanjan Decathlonista, siellä on kyllä edullista laatukamaa retkeilyyn ja urheiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon pitkästä, mutta ennen kaikkea asiapitoisesta kommentistasi! :) Tästä oli paljon apua. :) Eiköhän me uskalleta toteuttaa tuo retki, jos vaan ei tulis ihan kaameat ja kylmät kelit. :P Joo, hyvä vinkki tuo ruokapuolta koskien. :) Vesipisteistä en tiiä, mut yritän ettiä tietoa. Täytyy käyä kurkkimassa taas siun blogia, luinkin jokin aika sitten sieltä teidän patikkareissusta. :) Ajattelin kyl jotain makuupatjaa ottaa mukaan, jos löytys varastosta. Joo, itelläkin on jotain Decathlonista, se on kyl kohtuuhintainen paikka ja ok laatu hintaan nähden. :) Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Ah, ihania suunnitelmia! Mustakin kaikki luolat ja erikoisemmat jutut on aina mielenkiintoisia. Ois kiva mennä jonnekin patikoimaan ja rämpimään, mutta en tiedä saisinko ketään mukaan:P Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nyt vasta huomasin siun kommentin! Kiva kuulla, että siustaki nää on ihania suunnitelmia! :) Hehe, jos ei kysy, niin sitten ei ainakaan saa ketään mukaan. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)