maanantai 18. kesäkuuta 2012

KESKIAIKAISET MARKKINAT

Viikonloppuna kävin pistäytymässä keskiaikaisilla markkinoilla, jotka järjestetään vuosittain Zaragozassa. Ensimmäistä kertaa tulin käyneeksi kyseisessä tapahtumassa, mutta yksi asia on ainakin varmaa: markkinat vetivät paljon porukkaa. 

Kuulemani mukaan Keskiaikaiset markkinat ovat tulleet suosituimmiksi vuosi vuodelta ja myyjiä oli enemmän kuin koskaan -tai ainakin olivat levittäytyneet suuremmalle alueelle. Siitä huolimatta kävijöitä oli niin paljon, että jo ennestään ahtaat kadut olivat aivan ääriään myöten täynnä. Se oli oikeastaan se suurin miinuspuoli tuossa niin viehättävässä tapahtumassa. Odottakaas, kun kerron lisää...

Tutustumisen arvoinen tapahtuma
Keskiaikaiset markkinat ovat nimensä mukaisesti ja ensisijaisesti markkinatapahtuma, jossa on myynnissä kaikkea mahdollista. Pääroolin varasti varmastikin ruoka, vastustamattoman näköiset ja aivan mahottoman suurikokoiset juustot ja monet muut makeat ja suolaiset herkut. Myös juomapuoli oli hyvin esillä. 

Ah juustoja, meikäläisen herkkua ja kukas muukaan oli siellä heti eturivissä nuuhkimassa juustoja... :) Huom. ja nämä kuvassa näkyvät juustot ovat vasta sieltä pienimmästä päästä... :)
Keskiaikainen tunnelma välittyi monin pienin ja suurin yksityiskohdin. Esimerkiksi koristelu, myyntikojut ja henkilökunta huokuivat sellaista keskiaikaista tunnelmaa, ettei voinut muuta kuin ihastella. Moni muukin oli huomioinut tapahtuman, joten väkeä tosiaankin oli liikkeellä hurumykkänään. Jopa siinä määrin, ettei tunnelmasta voinut nauttia täysillä.
Väsyneenä ja puolikuntoisena en jäänyt pidemmäksi aikaa paikalle, vaan tyydyin kiertelemään kaduilla päämäärättömästi ja silmäillen suurella mielenkiinnolla eri kojuja. Kamerani taisi olla yhtä väsynyt kuin minä, joten luovutin ja tyydyin ottamaan muutaman kuvan kännykkäkamerallani. 

Vaikka tapahtumassa käynti jäi lyhyeksi, toivon ensi vuonna pääseväni uudestaan vierailemaan paikalla! Uskokaa tai älkää, mutta nämä kaikki tapahtumat on niin innostavia. Vaikken olekaan tässä tapahtumanjärjestäjänä, niin kummasti sitä alkaa vaan ideoimaan, miten tuon ja tuon voisi tehdä paremmin ja mitä kaikkea esitystä voisi laittaa kehiin ja miten parantaa musiikkipuolta. En vaan voi tuolle mitään, olen parantumaton. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)