keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

KOKEILUSSA KÉRASTASE CRISTALLISTE-SARJA

Olen nyt jonkin aikaa kokeillut Kérastase Cristalliste –sarjaa, johon kuuluvat shampoo, hoitoaine ja seerumi.

Tuoteperhe on tarkoitettu pitkille hiuksille, jossa tyvi rasvoittuu ja pituudet kuivuvat. Tuotteet elvyttävät hiusten kosteustasapainon. Shampoolla pestään hiukset. Hoitoaine hoitaa ja viimeistelee pesun. Seerumia puolestaan levitetään latvoille.

Tämä kaikki kuulosti niin mahtavalle ja kuin juuri minulle. Muiden positiiviset kokemukset myös innostivat minua kokeilemaan.

Lähtötilanne oli siis se, että minulla on puolipitkät ja hennot hiukset. Hiuksieni latvat puoleenväliin asti ovat kärsineet vaalentamisesta ja osaltaan varmasti auringosta. Minulla on menossa hiusten kasvatusprojekti, koska haluan terveet hiukset ja pitää samalla taukoa vaalentamiskierteestä ja tuoteviidakossa kulkemisesta. 

Juurikasvu on jo melkoinen ja se on sitä tervettä, uutta hiusta, mutta joka puolestaan rasvoittuu vähän turhankin helposti -aikamoinen hiusongelma siis! Kaiken lisäksi vesi, jota käytän, ei ole niin hyvälaatuista. Asun Espanjassa ja olen huomannut ihan selvän eron siinä, ettei se ole niin hyvää kuin mitä kotona Suomessa, jossa meillä on lähdevesi. Eli varmasti osaltaan tämä vesi vaikuttaa tulokseen. 

Ensimmäinen pesu
Pesin hiukset ensin shampoolla. Shampoota laitoin pienen määrän, koska kampaamotuotteissa jo pieni määrä riittää. Plussaa oli se, että shampoo vaahtosi tosi kivasti ja sen sai siten levitettyä helposti kauttaaltaan hiuksiini. Huuhtelin runsaalla vedellä ja kuivasin pyyhkeellä hellästi hiukset. Levitin hoitoaineen ja jälleen pieni määrä. Huuhtelin ja kuivasin hiukset pyyhkeellä. Sitten annoin vain hiusten olla rauhassa jonkin aikaa, jotta vähän kuivuvat ja latvoille laitoin seerumin. Kuivaamisen hiustenkuivaajalla aloitan vasta, kun hiukset ovat ns. puolikuivat. Laitan aina pohjalle myös lämpösuojan. Tällä hetkellä käytössäni on Wellan Enrich.

Tulos ensimmäisen pesukerran jälkeen oli hämmentävä. Tyvi näytti inhottavalta, sellaiselta rasvaiselta, mutta latvat puolestaan ihan ok -ottaen huomioon latvojeni huonon kunnon. Onkohan sarja sittenkin liian hoitava hiuksilleni?

Seuraavan kerran, kun pesin hiuksiani, päätin kokeilla näytettä, jonka Kérastase oli laittanut pakettiin mukaan. Kyseessä oli Kérastase Bain de Force, joka on jälleenrakentava ja hiuksenpinnan uudelleen päällystävä shampookylpy hauraille hiuksille. Pesin siis tuolla shampoolla ja lisäksi sillä Kérastasen Cristallisten shampoo+ hoitoaine+ seerumi latvoille. Yllätyin erittäin positiivisesti! Jo ensimmäisen kerran jälkeen hiukseni näyttivät paljon kauniimmilta ja ennen kaikkea terveemmiltä ja tyvikään ei enää näyttänyt sellaiselta rasvaiselta, vaan just hyvältä -ellei lasketa mukaan rumaa juurikasvua. Jatkoin kokeilua ja sama toistui ja toistui. Olin niin älyttömän tyytyväinen tuohon näytteeseen, joten pistin kyseisen shampoon tilaukseen. 
Kokemuksieni perusteella Kérastase on hyvä tuote hiuksille, mutta Cristalliste -shampoo ei minulle käy kuten Bain de Force. Ostohetkellä olkaa siis tarkkoina ja valitkaa oikea shampoo ja hoitoaine juuri teille.

Kerran nimittäin itse kampaaja totesi, että maailmassa on tuhansia hiustuotteita ja jokaiselle hiustyypille ja ongelmalle omansa -täytyy vain osata valkata oikea tuote! Niinpä. Itse olen kyllä kokeillut Wellaa ja Schwartzkopfia, jotka kyllä ajoi asiansa, muttei ihan tuntuneet minulle oikeilta. 

Nyt ensimmäistä kertaa olen ihan täysin tyytyväinen. Jatkossa en tule ostamaan Cristalliste -shampoota, vaan sitä toista. Tällä hetkellä Bain de Force tuntuu vastaavan eniten tarpeitani. Toki välillä on sitten hyvä vaihdella shampoita, ettei hiukset totu. Näin olen jostain lukenut.

Tilaukseen lähti myös Kérastasen Huile Lactée, jonka sitten olisi tarkoitus antaa vähän suojaa tuota aurinkoa vastaan. Auringossa oleiluni on kyllä jo nyt niin minimaalista. Tietenkin olisi hyvä käyttää aurinkoshampoita ja- hoitoaineita, mutta tällä hetkellä shampoo -ja hoitoainekiintiöni on täynnä. Innolla kuitenkin odotan päästä testailemaan Huile Lactéeta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)