lauantai 23. kesäkuuta 2012

NÄLKÄPELI / THE HUNGER GAMES (sci-fi, v.2012, 142min.)

Nälkäpeli-elokuva perustuu Suzanne Collinsin samannimiseen romaaniin.

Ohjaaja: Gary Ross
Rooleissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

Esittely
Panem-niminen valtio koostuu 13 vyöhykkeestä ja aikanaan vyöhykkeet olivat kapinoineet pääkaupunkia vastaan, jolloin lopulta syntyi julma tositelevisio-ohjelma nimeltä Nälkäpeli. Ohjelmaan valitaan jokaisesta vyöhykkeestä yksi tyttö ja poika osallistumaan Nälkäpeliin. Katniss on yksi heistä. Alkaa kamppailu elämästä ja kuolemasta. Vain yksi voi voittaa ja vain yhdelle on luvassa mainetta ja kunniaa rikkauksien kera.

Arvostelu
Nälkäpeli oli erilainen elokuva ja kuin suoraan tulevaisuudesta, koska moni asia aina vaatteita myöten oli hyvin erikoista katseltavaa. Elokuva oli melko hyvä.

Alku oli hieman hidas, mutta loppua kohden tempo parani kuten myös elokuva. Tarinan alkupuoli ja se mistä kaikki sai alkunsa, tosin tuntui väkisin keksityltä. Itse elokuva kuitenkin paranee huomattavasti loppua kohden mentäessä. Juoni oli mielenkiintoinen ja siinä todella jännitys tiivistyi pelin edetessä huipentuen loppuratkaisuun.

Joissakin kohtauksissa kamera liikkui niin nopeasti, että koin sen todella häiritsevänä elokuvan keskittymisen ja nautittavuuden kannalta. Myös itse elokuvan nimi Nälkäpeli on harhaanjohtava, ehkä osuvampi nimi olisi ollut vaikkapa Selviytymispeli. Jennifer Lawrence vaikuttaa nuorelta näyttelijälupaukselta.

Kaiken kaikkiaan Nälkäpeli on näkemisen arvoinen, jopa elokuvateatterissa. Elokuva vetoaa varmasti nuoreen yleisöön.
Kuva lainattu täältä.

Elokuvan trailerin voi katsoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)