keskiviikko 26. syyskuuta 2012

ESPANJALAINEN PISTO

Tämä on meidän yksi vakkariruoista täällä Espanjassa. Todella helppo ja maukas ruoka, mutta paprikoiden sun muiden rehujen pilkominen on melkoinen puuhamaa. Jos et siis pelkää tarttua veitseen ja loputtomalta tuntuvaan pilkomiseen, niin pisto on kuin siulle tehty! Puhumattakaan mausta, joka varmasti saa vaativimmankin kulinaristin hiljaiseksi –jos ei muuten, niin ainakin suun ollessa ruokaa täynnä. ;)

Pisto on espanjalaisten versio ranskalaisten ratatouillesta, muutamalla erolla höystettynä. Niin kuin aina, erilaisia versioita on olemassa. Annan teille reseptin, jonka itse olen hyväksi kokenut. Viimeksi tänään testasin! :) Tämän seurana söimme espanjalaista makkaraa, longaniza, jonka valmistimme pannulla paistaen. Normaalisti kuitenkin tykkään broilerfileestä piston seurana, mutta tämän kerran nyt näin. Broilerfileet paistan ihan vain pannulla oliiviöljyssä ja mausteena suolaa ja mustapippuria TAI currya TAI joskus jopa leivitettynä, josta voin myöhemmin postailla lisää. :)

Resepti
2 punaista paprikaa
1-2 vihreää paprikaa
(1 keltainen paprika)
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1-2 sipulia
n.160 g tonnikalaa
2-3 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
(ripaus sokeria)
suolaa 
400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
      
 1. Pilko kaikki paprikat, tomaatit, munakoiso, kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli.
 2. Paista ne isossa paistinpannussa tilkkasessa oliiviöljyä kunnes ovat pehmeitä ja jäljellä ei ole enää paljon nestettä, n.30-45 min. 
         3. Lisää tomaattimurska, suola ja halutessasi sokeria.  
         4. Heitä tonnikala purkista sekaan. Anna paistua hetki ja valmista!
Pisto ennen paseeratun tomaatin ja tonnikalan lisäystä.
Valmis pisto.

post signature

2 kommenttia:

  1. Voi kiiiitos, tälläistä teenkin viikonloppuna! Tykkään paljon paprikoista ja niitä meillä pilkotaan pilvin pimein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Suosittelen lämpimästi, tämä oli hyvää! :) Paprikoiden määrää voi vaihdella oman maun mukaan ja tosiaan sellainen jytykokoinen paistinpannu (itse esimerkiksi käytin paistinpannua, jota perheen äiti käyttää paellan valmistamisessa) olisi hyvä tämän tekoon, koska on noinkin paljon eri aineksia, vaikka kyllä ne siitä sitten pienenee sitä mukaan kun nesteet lähtee. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)