keskiviikko 12. syyskuuta 2012

EXIT HUMANITY (kauhu, draama, v.2011, 108min.)

Ohjaaja: John Geddes 
Rooleissa: Mark Gibson, Brian Cox, Dee Wallace

Esittely
Exit humanity kertoo Edward Young –nimisestä (Mark Gibson) miehestä päiväkirjamaiseen tyyliin. Hän kertoo oman surullisen tarinansa elämästään sisällissodan aikoihin 1800 –luvulla, jolloin elettiin epätoivoisia ja epätavallisia aikoja. Outo sairaus, jollaista ei kuunaan ole nähty, muuttaa sille altistuneet käveleviksi kuolleiksi -zombeiksi. 

Arvostelu
Oivallus yhdistää historiallinen elokuva zombeihin tuntuu äärimmäisen mielenkiintoiselta ajatukselta. Se oli yksi syy, miksi niin kovin odotin tämän elokuvan näkemistä.

Elokuva on teknisesti ihan hyvä ja hurjan paljon plussaa toteutuksesta. Zombiet ovat uskottavia (tärkeää, kun kyseessä kuitenkin ehta zombie-elokuva), päiväkirjamaisesta tyylistä (tuo aina vaihtelua ja syvyyttä) ja kivasti toteutettu tarina kera animaatio-osuuksien (hauska lisä).

Mark Gibson on varsin uskottava roolissaan, josta tosiaan hän suoriutui vallan mainiosti.

Sitten se juoni… periaatteessa ok, mutta jotenkin liian simppeli, ennalta-arvattava ja jotain vain jäi puuttumaan. Ehkä se jokin on tunne tai kenties se, että elokuvassa ei ollut mitään yllätyksiä. Itse rakastan elokuvia, joissa on yllättäviä juonenkäänteitä ja olen myyty, jos se osuu juuri loppuun ja jotenkin sitä jäin kaipaamaan tämän elokuvan yhteydessä. 

Elokuva on muuten hyvä ja onnistui olemaan erilainen zombie-elokuva ja siten tuomaan virkistävän tuulahduksen zombie-elokuvien joukkoon. Kauhuelokuvaksi vähän lattea. Itse luokittaisin tämän ennen kaikkea draamaelokuvaksi. 
Kuva on lainattu täältä.
Elokuvan trailerin voi katsoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)