tiistai 25. joulukuuta 2012

JOULU

Joulun alla
Juuri ennen joulua kylmä pakkasilma kuorrutti puut valkoisiksi. Maa oli jo saanut oman lumivaippansa, joka säihkyi tuhansien timanttien tavoin. Aurinkokin näyttäytyi pienen hetken. Ihana joulutunnelma valtasi mielen.

Hainpa kuusenkin metsästä omin paljain käsin. Valitsin sellaisen kuusen, joka ei ehkä ulkonäöllisesti ollut joulukuusiainesta, mutta kasvoi ihan koivun kyljessä kiinni. Nyt kun vein kuusen, niin jäi koivulle tilaa kasvaa. Metsää on hyvä harventaa, niin mahtuu itsekin kulkemaan siellä ja samalla puut kasvaa paremmin.
Kuusen koristelu on miun lempipuuhaa näin jouluna. Tällä kertaa odotin tehtävää entistäkin malttamattomampana, koska halusin laittaa itse tekemäni käpykoristeet esille. Miulla oli hauskaa noita käpyjä tehdessä ja voisin hyvin kuvitella tällaisten käpyjen sopivan joulupöydän koristukseksikin. Miulla on kaapissa jopa näitäkin isompia käpyjä.
Veli kysyi haluaisinko heittää pukin keikkaa serkkupojan pienille lapsille. Häntä oli pyydetty hoitamaan pukin arvokasta tehtävää, muttei ajatus oikein napannut. Vaikka sehän on yleisesti tunnustettu totuus, että miesten täytyy ilman muuta toimia joulupukkina, jos pyydetään. 

Nauroin varmaan aika hyvän tovin. Ai pukiksi, mie vai? Jo pelkkä ajatus… Hahaha… Eikun siis Ho ho ho. Lopulta sanoin suostuvani, jos oikeasti ei kukaan muu jouda. 

Joulun viettoa
Eilen oli sitten joulu ja olin jo melkein valmistautunut olevani Joulupukki ensimmäistä kertaa. Suunnittelin jo laulattavani serkkuni lapsia. Ensiksi rymistelisin eteiseen ja kysyisin ”Onkos täällä kilttejä lapsia?” Lopulta siinä kävi sitten niin, että toinen serkku vei miun Joulupukin pestin. 

Jouluaaton aamu meni kokkailessa. Valmistin simppelin joulumenun. Yksinkertaista, mutta maukasta. Joulunviettoomme kuului tietenkin myös sauna, lahjat ja elokuvia. Lapsena kävimme aina jouluaattona hauttuumaalla illalla saunan jälkeen. Samalla reissulla tiirailimme ulkona olevia joulupukkeja. Meillä, kun pukki sattui käymään juuri silloin, kun olimme saunassa! 

Tässä vielä toissapäivän asukuva. Tykkään erityisesti tuosta topista, kun se on niin erilainen. Vihdoinkin pitkästä aikaa sain laittaa nuo saappaat, kun ne oli koko ajan Suomessa minua odottamassa. Ne kyllä sopii hyvin hameen kuin hameen kanssa. 

Oikein hyvää joulua kaikille! 

           Paita:saatu  Toppi:C&A  Hame:H&M  Sukkikset:Calzedonia  Kengät:Suomesta  Hiuspanta:Suomesta
post signature

2 kommenttia:

 1. Oletpas pukeutunut klassisen kauniisti ja toi neuletakin väri on ihana värin tuoja muutne tummaan asuun. Itselläni oli joskus samanvärinen Benettonin neule.

  Muistan lapsuudesta, että kuusen koristelu aattoaamuna aloitti sen jouluaatto illan todellisen jännityksen. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kaikki sellaiset ajattomat vaatteet, joita voi yhdistellä monin eri tavoin, on todella viehättäviä. :) Mustaa tulee käytettyä paljon, mutta yritän aina yhdistellä värejä, jottei kokonaisuus olisi liian synkkä.

   Kiva, jos tuli lapsuuden muistoja näistä mieleen! :) Kuusen koristelu on hauskaa, edelleen. Vaikka varmasti lapsena se oli paljon jännittävämpää. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)