torstai 6. joulukuuta 2012

MATKA LÄHESTYY

Olen tässä pakkaillut tämän päivää ja yrittänyt arpoa, mitä ottaa mukaan. Kohta matka starttaa käyntiin ja suunnistan Barcelonaan. Sieltä lennän Helsinkiin Tukholman kautta.
 
Luultavasti olen Suomessa vähän pidemmän aikaan, koska tarvitsen kipeästi töitä ja täällä Espanjassa, ainakaan Zaragozassa niitä ei ole tarjolla. Viime viikolla suljin miun La Caixan pankkitilin. Tilin, joka on ollut miulla käytössä vuodesta 2007 asti… Se tuntui jotenkin niin murskaavalta. Lopulliselta. Surulliselta. Pankin setä toivotti hyvää jatkoa vaikeista ajoista huolimatta. Melkein tuli tippa linssiin. 

Hyvästelin juuri ystäviä ja sukulaisia. Minä niin inhoan hyvästejä, koska silloin itkettää. Matkaan lähtö tuntuu raskaammalta kuin aikoihin. Iloitsen toki Suomeen menosta, mutta olo on haikea, kun ei ole tietoa, milloin pääsen Espanjaan takaisin. Tulevaisuus tuntuu tyhjältä, isolta mustalta aukolta. 

Samaan aikaan tuntuu aivan ihanalta palata. Saanhan nähdä ystäviäni! Ja perhettä ja sukulaisia. Olen muuten aina tykännyt Nuuskamuikkusen sanoista: ”Ensin täytyy lähteä, jotta voi palata”. Nuuskamuikkunen oli fiksu tyyppi. En kylläkään ole enää varma olenko lähtemässä vai palaamassa. Aika näyttää. 

En ole kaveriporukastani ainoa, joka on reissussa tai joka on palannut juurilleen. Juuri nyt pari kaveria on Thaimaassa, voi heitä onnen pekkoja! Saavat olla rauhassa ilman huolen häivää ja paluupäivääkään eivät ole vielä edes lyöneet lukkoon. Hyvin epäsuomalaista, eikös vain? ;) Joka matkahan täytyy suunnitella minuuttiaikataululleen ja kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat kiertää hiki hatussa. Kysyttäessä milloin he aikovat palata, vastaus kuuluu ”sitten joskus”. Ihailtavaa, suorastaan kadehdittavaa. 

Elämä on. Tässä ja nyt. Hetkeäkään ei saisi heittää hukkaan. Myös ne huonot hetket ovat arvokkaita. Silloin, kun kaikki lopulta kääntyy hyväksi, osaa sitä myös arvostaa. 

Vaikka se miun matkalaukku pursuaa yli äyräiden, niin siitä huolimatta olen pakannut myös pieniä viemisiä ystävilleni…Jotka ovat tärketä. Hih, enpä malta odottaa, saada nähdä heitä ja ojentaa pienen lahjan. 

Jokin aika sitten mietin, mitä siellä Helsingissä voisi tehdä, nyt kun kerrankin on aikaa siellä olla. Enää ei tarvitse miettiä: näen tietenkin ystäviäni ja serkkutytön -ensimmäistä kertaa elämässäni. Noh, kyllä minä varmasti kirppareille menen, siitä ei voi luistaa. Vaikka legendaarinen Valtteri pisti lapun luukulle mystisesti juuri äskettäin...

Tässä vielä osuvia kuvia And that's who I am... kuvat on lainattu täältä. Tuo"I dream of Spain"-kuva on muuten Zaragozasta. Kohtaloa vai sattumaa? ;)

 post signature

10 kommenttia:

 1. Hassua, minäkin olen tänään pakkaillut jo ja lauantaina lähdemme, sitten sunnuntaiaamuna olemme Barcelonassa. Ehkä sinun kannattaisi käyttää aika jotenkin Suomessa hyödyksi kun/jos olet täällä pidempään? Esim. kouluttautumalla lisää. Mielestäni täällä on aika hyvin kaikenlaisia kursseja tms ja edullisestikin löytyy.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, ja mukavaa ja turvallista matkaa! Älä palelluta täällä itseäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hassua tosiaan, kun näin lähekkäin sattui matkustusajankohdat! :) Siulla on kyllä tulossa mukava talvi Barcelonassa! :) Pakkaaminen on kyllä hyvä aloittaa hyvissä ajoin, miulla se nyt jäi vähän viime tippaan. :D Pitää katsoa minne tuuli kuljettaa, mutta toivottavasti pian takaisin Espanjaan. Toivoisin niin löytäväni töitä Suomesta tai Espanjasta ja ajattelin, että kielitaitoa pitäisi ainakin parantaa. Voisi olla paremmat mahdollisuudet työllistyä. Apua, Suomen kylmyys pelottaa, kun oon ollu kuitenkin jo kolme vuotta talvet poissa ja sattuipas sopivasti ettei miulla oo ees talvikenkiä mukana. Huh, kaipa jotenkin selviä sen muutaman päivän Helsingissä, mutta hirvittää jo nyt. :D Jos näet liukastelevan vaaleahiuksisen tytön Helsingissä, niin se oon mie. ;) Hyvää ja turvallista matkaa siullekin! :) Sekä hyvää Itsenäisyyspäivää! :)

   Poista
  2. Niin, olisi siis kiva olla töissä sekä samalla opiskella lisää. :)

   Poista
 3. Oih, kuulostaa ikävältä mutta myös tietyllä tavalla toiveikkaalta. Yhden oven sulkeutuessa avautuu uusi ovi. Et varmasti jää tyhjän päälle vaan elämä kantaa. Ja varmasti pääset vielä takaisin Espanjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, kirjoitin niin tunteella tuon. Näin jälkikäteen luettuna kuulostaa siltä, miltä sanoitkin. Toivottavasti ei kuitenkaan liian surulliselta. :D Oi, toivotaan! Voi kun asiat alkaisivat järjestyä ja kunpa pian taas pääsisin Espanjaan. Olen nyt Helsingissä ja tuntuu, kuin olisin vieraalla maalla.. Tosiaan haluan olla optimisti, vaikka pieni pessimisti nostaa päätään ajoittain.. :D Pietään peukkuja, että maailman (talous)tilanne paranisi ja kaikki saisivat olla onnellisia. :)

   Poista
 4. Voih, voin vain kuvitella miltä sinusta tuntuu palata Suomeen. Itse olin vain syksyn poissa ja olen jo siitä vähän poissa tolaltani. :) Tsemppiä, elämä kyllä kantaa ja oikea suunta löytyy. Ihanaa joulun odotusta Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kohtalontoveri! Lohduttavaa, kun siellä jossain on joku, joka on kokenut saman. Toisessa maassa asuminen on aina rikkaus ja uusi kokemus. :) Elämänkokemus ja kielitaito karttuu. :) Se on niin huikeaa! Ja ihanaa! Sitten kun joutuu palaamaan, niin tosiaan tuntuu oudolta, jotenkin ikävältä (vaikka iloinen asiahan se on nähdä sukulaisia ja ystäviä). Kiitos kovasti tsempeistä ja yritän kyllä nyt nauttia, kun saa olla Suomessa. Sinullekin oikein hyvää joulun odotusta! :)

   Poista
 5. Toivottavasti asiat selkeytyisi pian! Viisasta on tietenkin se, että etsii töitä ja tosiaan on Suomi kuitenkin sun kotimaa. Aina sulla on kuitenkin mahdollisuus palata Espanjaan :)

  Voimia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Kiitos lohduttavista sanoistasi! :) Niinpä ja tulihan siellä Espanjassa tosiaan jo asuttua melko pitkään, kielenkin jo opin, jippii. :D Tarkoitus olisi kyllä sinne palata, mutta kysymysmerkkinä on milloin. Nyt täytyy päästä työntekoon. Pietään peukkuja, hih. :) Kaikkea hyvää siulle ja kivaa joulun odotusta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)