tiistai 4. maaliskuuta 2014

KARNEVAALIT –ESPANJALAISTEN TEKOSYY JUHLIMISEEN

Suuntasimme viikonloppuna Huescaan, tuohon viehättävään reilun 50 000 asukkaan pikkukaupunkiin Aragonian itsehallintoalueella. Tarkoituksena oli mennä autotapahtumaan, mutta lopulta löysin itseni keskeltä karnevaalihumua. En ollut ennen osallistunut karnevaaleihin, mutta olin kuullut niistä sitäkin enemmän.
Autotapahtuma oli aukiolla nimeltä Luis Lopez Allue, joka on todella kaunis. Samaan aikaan toisella aukiolla, kaunis sekin, oli alkamassa karnevaalikulkue. Siitä olin saanut pientä osviittaa, kun Huescan pikkuruisilla mukulakivikaduilla oli tullut vastaan erilaisiin naamiaisasuihin pukeutuneita henkilöitä. Menin karnevaalihumuun kahden espanjattaren mukana -ja jätimme miehet pällistelemään autoja. 
Kysyin, mistä karnevaaliperinne on oikein saanut alkunsa. Espanjatar arveli, että se liittyy jotenkin menneeseen. Tapahtui jotain, ja siitä lähtien karnevaaleja on juhlittu vuosittain. Toinen espanjatar heitti vallan hauskan kommentin, joka ei ehkä olekaan niin kaukana totuudesta... ;) ”Karnevaalit on espanjalaisten tekosyy juhlimiseen." Juhlan aihetta täytyy olla ja tämä on yksi niistä monista. 

Oli niin tai näin, karnevaalit oli hauska kokemus. Näin mitä mielikuvituksellisempia asuja, joihin oli nähty paljon vaivaa. Katsoin kieli pitkänä syynäten jokaisen luomuksen. Karnevaalissa parasta olivat erilaiset asut, joista oma suosikkini oli sanomalehtipaperista tehdyt puvut, jotka olivat saaneet innoituksen mitä ilmeisemmin Venetsian maailmankuuluista karnevaaleista. Parasta oli tietenkin myös tunnelma. Sekä se, että karnevaalit kokosivat yhteen kaikenikäiset. 
Yleisöä.

Karnevaalikulkue.
Vehreitä puita. Heti perästä tuli mies moottorisahan kanssa. :D

post signature

12 kommenttia:

 1. Siellä näkyy olevan erityylistä karnevaalia kuin täällä! Tuntui että täällä oli pääasiassa noita rummuttajia ja jonkin verran tanssijoita, mutta muuten oli kulkueessa yleisö mukana ja kaikki olivat pukeutuneet kuka mitenkin, lapset ja aikuiset.
  Aivan ihanan maalauksellisia nuo sinun kaupunkikuvasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näkyy olevan hieman erilaiset, mutta ollaanhan myö eri alueellakin. :) Sikäli hauska juttu, että blogien välityksellä pääsee kurkkimaan muunlaisia karnevaaleja. :) Täällä oli joitakin tanssiesityksiä, mutta pääpaino oli kulkueessa ja taustalla soi musiikki. Yleisössäkin oli eri asuihin pukeutuneita, lähinnä lapsia. Sit oli myös hauska, kun kulkueesta esim. nuo örkit tuli yllättäen yleisön joukkoon. :D Kiitos! Aika monta kuva tuli otettua päivän aikana... valkkasin vain ne kivoimmat kuvat. ;)

   Poista
 2. Jos olisi kiva sattua lomalle karnevaalien aikaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, enpä miekään ollut nähnyt tämmöisiä karnevaaleja, vaikka olen asunut täällä jo aika pitkään. :D Mutta jos sattuisi niin hyvästi, niin ehdottomasti kannattaisi! Pääsiäinen on myös näkemisen arvoinen juhla, kun se on niin erilainen verrattuna suomalaiseen. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kiva juttu mantereen karnevaalihumusta!

  Mietin vaan, että eikös se karnevaalien viettäminen liity jotenkin siihen, että ennen paastonajan alkamista juhlittiin "viimeisellä" liha-aterialla (carne -> carnaval) kunnes sitten taas pääsiäisen jälkeen sai syödä punaista lihaa. Korjatkaa joku uskonnontunneilla paremmin seurannut, jos puhun höpöjä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Mukava saada palautetta. Uskon, että olet oikeassa. :)

   Poista
 4. Wau, hienoja otoksia! :) Tässähän nousee matkakuume sellaisiin sfääreihin, että nyt on tilattava matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus, Satu! :) Hih, mukava kuulla, että tästä sai inspiraatiota. :)

   Poista
 5. Pääsispä itsekin nyt näitä "takatalven" lumisateita pakoon lämpimään! :)

  hillamaaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Eikun lippuja varailemaan lämpöön! :)

   Poista
 6. Hahaa, repesin tuolle tekosyylle juhlia :D jos jotain niin juhlia nämä espanjalaiset tosiaan osaavat, milloin milläkin verukkeella. Mutta mikäs sen mukavampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, niinpä! :D Ja mukava kun juhlivat tällain porukalla! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)