tiistai 10. marraskuuta 2015

CESAR TULI KAUPUNKIIN

Haha, en vaan voinut vastustaa laittaa juuri tuota otsikkoa. Ehkä osuvampi otsikko tälle postaukselle olisi ollut ”Zaragozaan tuli uusi nähtävyys”. Näin on näreet. Tänne saatiin taas jotain uutta pällisteltävää. Tämä tiedoksi kaikille niille, jotka ehkä joskus ovat harmitelleet, ettei täällä ole mitään näkemistä.

No nyt on! Ei enempää eikä vähempää, itse Cesar Augusto maxi-koossa. Poseeraan itse patsaan äärellä, jotta todellakin kokoero tulisi selväksi. 
Näkymä hissistä.
Tämä jättiläispatsas löytyy Puerta Cinegia –liikekeskuksesta, joka keskittyy pääasiassa gastronomiaan. Sijainti on siis oivallinen, aivan Zaragozan ydinkeskustassa Plaza Españan kupeessa. Patsaalla on pituutta 10 metriä ja painoa lähes 1000 kg. Se laitettiin paikoilleen lokakuun lopulla.

Kuten monet muut, minäkin menin ystävien kera ihmettelemään kaupungin uutta tulokasta ja joimme samalla kahvit. Käytännössä voit siis nauttia kahvikupposen Cesar Auguston valvovan katseen alla. 

En ihmettele yhtään, jos moni teistä nyt miettii, mitä ihmettä Cesar Augustolla on tekemistä Zaragozan kanssa? Asiahan on hyvin yksinkertainen. Cesar Augusto perusti Zaragozan 2000 vuotta sitten. Lainaan kappaleen vuoden takaisesta postauksestani, jossa jo silloin valaisin asiaa. Olin näköjään todella kauskatseinen! ;)

”Cesar Auguston olemassaolo oli siis hyvin merkittävä Zaragozan kaupungille, sekä aika monelle muulle paikalle, joita ei olisi ilman kyseistä keisaria. Lisäksi Zaragoza on ainoaa laatuaan siinäkin mielessä, että Cesar Augusto antoi juuri tälle kaupungille oman nimensä (Caesaraugusta (Zaragoza). Miettikää, että äijä perusti kaiken kaikkiaan noin 70 kaupunkia maailmassa ja vain yhdelle kaupungille antoi oman nimensä. ”

Nyt sinullakin on hyvä syy tulla tänne Zaragozaan. Voit tehdä kuten ystäväni: nappaat itsestäsi kuvan patsaan äärellä, laitat someen ja ilmoitat olevasi Roomassa. 
Mitä pidät patsaasta? Hitti vai huti?
post signaturePs. Muita Zaragoza-aiheisia postauksia: Matkakohteena Zaragoza, Espanja , Päivän piristys: Katse yläilmoihin.

Pps. Huomasitteko uuden keltaisen hameeni? Eikös ole ihana! Ja tuo takki, näyttääkö tutulta? Lopulta hankin sen ja voi että se on ollut mahtava takki tämmöisille epämääräisille päiville, kun ei ole kuuma, lämmin, muttei kylmäkään.

9 kommenttia:

 1. No mä katselinkin tuota sun kauniin syksyistä asua! Ja tota järkyttävän kokoista patsasta! Miten ihmeessä se on saatu (ja tuotu) tuonne...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Tuo patsas on kyllä aikamoinen järkäle! Huhhuh. :D Minä ihmettelin ihan samaa, kun näin sen. Ystäväni mukaan (hän on seurannut enemmän tätä tempausta) se on tuotu osissa. :D

   Poista
 2. Piti lähteä vastavierailulle :-)
  Tuo patsas on niin huippuhullu juttu, että se on jo tosi hyvä! Minä peukutan jättimäiselle Cesar Augustolle ja poseeraisin mielelläni hänen varpaidensa vierellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun tulit! :) Hihihi, onhan tuo ihan hulvaton, kun ehkä pienempikin Cesar olisi riittänyt. Vaikka sit se ei olis ollut niin huomiota herättävä ja kun toisaalta täällä vissiin jossain päin kaupunkia on jo Cesar normaalimmassa standardikoossa. ;)

   Poista
 3. On siinä kyllä patsaalla kokoa! Mullekin heräsi kysymys, että mitenkä ihmeessä se on saatu tuonne sisälle:D En muuten tiennytkään, että Zaragozan nimi tulee Cesar Auguston omasta nimestä... hmm aina oppii jotain uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on! :D Joo, miullekin se selvisi viime vuonna eräästä lehtiartikkelista. :) Oon niin samaa mieltä; aina oppii jotain uutta! :)

   Poista
 4. Ai niin pakko vielä lisätä, että katsokaa tuota Cesarin asentoa. Ihan kuin notkuisi baaritiskillä. Enää puuttuisi vain se jättikokoinen olut tai ehkäpä hän on enemmän viini-immeisiä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyllä tuon ukon silmät lupsaa jo sen näköisesti, että ei sille kannata enää mitään anniskella... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)