tiistai 3. marraskuuta 2015

ERILAINEN VIIKONLOPPU MADRIDISSA –OSA I

Eilen kotiuduimme reissusta, josta ei naurua ja itkua puuttunut.
 
Lähdimme kohti Madridia aikaisin lauantai-aamuna, lokakuun viimeisenä päivänä. Ilmassa oli ilmiselvästi Halloweenin tuntua... Sääkin oli puolipilvinen. Meitä oli matkassa kaiken kaikkiaan neljä henkeä ja matka taittui mukavasti autolla.

Pysähdyimme jossain matkan varrella hörppimään kahvit. Siellä oli ymmärretty Halloween. Baaritiskillä möllötti mahtava kurpitsa. Ihania tällaiset paikat, joissa panostetaan teemoihin. Mitä elämä olisikaan ilman tällaisia juhlia ja tempauksia? ;)
Emme ajaneet suorilta Madridiin, sillä hotelleihin ei olisi vielä päässyt kirjautumaan. Teimme extempore ratkaisun ja suuntasimme Las Rozasiin, jossa on jättimäinen outlet-kylä. Oli hauska fiilistellä luksusliikkeissä ja kiertää kylä. Ostoksia en tehnyt, koska hinnat olivat edelleen melko järkyttäviä tällaisen tavallisen tallaajan näkökulmasta. 

Tosin melkein sorruin ostamaan sadan euron puuaurinkolasit.Puuaurinkolaseista olen haaveillut jo vaikka kuinka pitkään... Ne istuivat täydellisesti, ne oli tehty ihan oikeasta puusta ja niissä oli übercoolit peililasit! Toisaalta ne on tehty toisella puolen maailmaa -yllättäen Etelä-Amerikassa. En osannut päättää ostaako vai ei ja niinpä lasit jäivät putiikkiin. 
Piti kiiruhtaa seuraavaan kohteeseen: karting-radalle, joka on aivan outlet-kylän tuntumassa ja Euroopan paras. Me naiset oltiin katsojina, kun miehet ajoivat. Näillä on vauhti veressä ja bensaa suonissa. Vaikka voisi luulla sen olevan vain lapsille, niin ei kuitenkaan ole. Karting sopii kaikille, yli 8-vuotiaille ja yli 130 cm pitkille. Eniten oli nuorisoa, mutta ihan hyvin vanhemmatkin voi irrotella ja mennä radalle kurvailemaan. Kallista lystiä toki, mutta täytyy ajatella positiivisesti. Se on elämys! Kokemus, jollaista ei joka päivä tule vastaan. 

Karting-kurvailujen jälkeen oli aika käydä syömässä. Söin elämäni ekan mustan hampurilaisen, Halloweenin kunniaksi. Ei tällaistakaan tule joka päivä vastaan!
Vihdoin pääsimme Madridiin ja kirjauduimme hotelliin. Meidän varauksen kanssa oli käynyt niin, että jouduimme menemään kokonaan täysin toiseen hotelliin. Onneksi tiesin tulevasta hotellin vaihdoksesta etukäteen, joten aikaa säästyi. 

Tämä toinen hotelli oli aivan mielettömän upea ja paljon ylellisempi kuin alkuperäinen sekä henkilökunta todella skarppia ja ystävällistä. Meidän huone oli todella nätti ja ikkunasta näki suoraan Espanjan kuninkaan viralliseen virka-asuntoon, eli Palacio Real de Madrid. Vain yksi asia harmitti vietävästi. Aamupala ei kuulunut huoneen hintaan. Ja minulle se on tosi tärkeä. Eli tosiaankaan hotellinvaihdos ei mennyt kaikkien sääntöjen mukaisesti… Tästä aiheutui meille ylimääräisiä kustannuksia, kun aamupala piti maksaa vielä erikseen. Vaikka onneksi saimmekin alennusta. 

Madrid Ghost Tour
Lauantain ohjelmanumerossa oli kummituskierros, joka alkoi Plaza Mayor –aukiolta. Kiersimme siellä sun täällä keskustan tienoilla ja näimme katuja, joihin ei muuten tulisi mentyä. Oli mielenkiintoista kuulla historiaa ja niitä kummitustarinoita. Toisaalta jotain jäi puuttumaan. Opas ei kertonut mistään syvällisemmin. En siis suosittele kierrosta. Ei siksi, että se olisi huono. Se ei vain herättänyt minussa suurempia tunteita. 

Kierroksen jälkeen suuntasimme Madridin yöhön. Liikkeellä oli jos monenmoista hirviötä. Näimme paljon  mielenkiintoisia asuja. Halloween-teema näkyi myös kadulla, jotka oli koristeltu teeman mukaisesti. Näimme myös katuesityksen. Siinä yössä oli taikaa. Tosi erilainen verrattuna tavan viikonloppuun!
post signature

6 kommenttia:

 1. Voi että miten hauskalta kuulostaa! En ollut kuullukaan, että Las Rozasissa on outlettia ja karting-rataa... Sinnehän on ehdottomasti mentävä joku päivä. Saanko muuten kysyä, että onko tuo hampurilainen se Burger Kingin halloween whopper? Näyttää niin omituiselta :D Oliko se saman makuinen kuin yleensä?

  Mä mietin pitkään, että mitä ihmettä sitä keksisi Madridissa halloweenina. Lopulta päädyttiin vaan arkisille tapaksille kaverin kanssa katsellen ohikulkijoiden upeita asuja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi hauskaa! :) Jeps, kannattaa käyä outleteissa. Se kylä on ulkoa paljon suuremman näköinen, mitä se lopulta oli, mutta paljon eri merkkejä oli edustettuna monipuolisesti. :) Joo, tuo on just se. Ihan hyvä hampurilainen, sellainen mehevä. Jos normaalisti tykkäät whopperista, niin tykkäisit varmasti tästäkin. Ulkonäkö on kyl tosi hurja..

   Kivalta kuulostaa teidänkin viikonloppu! :) Tuo on just kivaa, kun voi tarkkailla niitä asuja. :) Mekin kuljettiin pitkään kaduilla ja ihasteltiin niitä asuja. Yhtäkkiä kuulu sellainen kova paukahdus ja näin auton, ja sitten mies valkoisissa vaatteissa lähti juoksemaan sen perään. Meni hetki aikaa tajuta, että mies näytteli kohtausta elokuvasta ja paukaus oli vain keino kiinnittää kaikkien huomio. ;)

   Poista
 2. Mä kyl osaisin tehdä tollasen mustan hampurilaisen... näillä keittiötaidoilla... ;) Siis jos söisin hampurilaisia...

  Karting on just parasta ajanvietettä, tosin kädet on ihan juntturassa sen jälkeen, kun niissä autoissa ei ole ohjaustehostinta. Me on miehen kanssa käyty kaksi kertaa Kanarialla ajamassa ja mä oon voittanut molemmilla kerroilla! Ens kerralla haluan ottaa sen siskonpojat mukaan, niin on enemmän löylytettäviä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, miultaki varmasti onnistuisi. ;) Oli kyl hurjan värinen hampurilainen! :O

   No nää miehet on ihan täysin samaa mieltä siun kanssa! :) Minä lupauduin kokeilemaan, jos olisi tupla-auto, eikä tarvitsisi ajaa. :D En ole parhaimmillani auton ratissa. :P Heheh, hyvä suunnitelma. :D

   Poista
 3. Siis mikä tuo musta hampurilainen oikein on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Burger King-pikaruokaketjun Halloweenin ajaksi lanseerama musta hampurilainen, joka on saanut innoituksensa Japanista. Siellä mustia hampurilaisia on syöty jo vuoden tai pari. Siellä niiden värjäämiseen käytetään mustekalan väriainetta, mutta täällä tuo hampurilaisleipä värjätään mustaksi jotenkin muuten, mutta en ole ihan varma miten, mutta ymmärtääkseni luonnonmukaisista aineista. :P

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)