maanantai 26. maaliskuuta 2012

KUVIA

Viikonloppu menee aina niin nopeasti, suorastaan hujauksessa. Silloin en juuri ehdi blogia tekemään, paitsi ajatustasolla. Ajattelin, että mahdollisuuksien mukaan yritän esitellä asukuvia ulkona, jotta näkyisi muutakin, kuin valkoinen seinä taustalla.

Viikonloppuna menin taas puistoon ja jotenkin enemmän kiinnitin huomioita pieniin asioihin. Yksi puu voi olla niin kaunis, toinen puu erikoisennäköinen… ja suihkulähteet… ah, niin kaunista!

Mitäpäs tässä tämän enempää höpöttelemään, kun yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa… Toki pienen selostuksen laitan joihinkin kuviin.

Mie palmujen havinassa. Asussa ei sinällään ole mitään uutta, paitsi tuo raitapaita. Eli tuttu vihreä toppi mustien farkkujen kera yhdistettynä pitkähihaiseen raitapaitaan (Bershka) kera ruskeiden kenkien ja laukun. Itse tykkään ja mitäpä ei olisi kevät ilman aurinkolaseja, joten laitoin sinertävät pilottilasit. Ne on vaan niin kivat, vaikkei ne suojaa niin hyvin auringolta kuin mitä optikolta ostamani aurinkolasit.

Tämä puu on yksi lempipuistani. Se on vain niin kaunis kaikkine väreineen. Sen suomenkielinen nimi on Juudaksenpuu. Cercis siliquastrum, mutta tunnetaan Espanjassa yleisemmin Árbol del amor eli rakkaudenpuuna. Puun lehdet ovat sydämen muotoiset, josta varmaan tuo nimityskin juontuu.

Tämä on kyllä niin erikoisennäköinen ja hämmentävä ilmestys yöllä, joten pakko oli ottaa kuva... ihme pallopuu! Puun suomenkielistä nimeä en tiedä, mutta espanjaksi se on melia azedarach.
                                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)