perjantai 17. lokakuuta 2014

JUURI NYT HALUAISIN OLLA...

Tämä kuuluu nyt haaveet-osastolle, mutta juuri nyt haluaisin olla Sevillassa, Etelä-Espanjassa. Kuulin, että siellä on menossa Game of thrones –sarjan kuvaukset. Sarja-arvosteluni voitte muuten lukea täältä klik
 
Olen seurannut sarjaa alusta asti ja odotan jo tietenkin aivan innolla seuraavaa tuotantokautta. Se tulee olemaan aivan erityisen kutkuttava jo senkin puolesta, että sitä on kuvattu Espanjassa! Vielä siis pitäisi malttaa odottaa ensi vuoteen.

Pomppasin melkein kattoon, kun ekaa kertaa kuulin Game of thrones –sarjan kuvauksista Espanjassa. Silloin he vielä etsivät avustajia sarjaan.

Olen ollut parissa suomalaisessa elokuvaprojektissa mukana avustajana, josta kirjoitin aikoja sitten postauksenkin. Avustaja on henkilö, joka on elokuvissa ja sarjoissa se taustalla pyörivä tyyppi ja se, joka tekee niistä elämänmakuisen. 

Minun kokemukseni avustajana oli niin hyviä ja ennen kaikkea mielenkiintoisia, että sain kipinän kokeilla sitä myös Espanjassa. Paitsi edelleenkään en ole ollut mukana yhtään missään ja asia on jäänyt haavetasolle. Tässä kaupungissa tai näillä hoodeilla ei ole ikinä mitään kuvauksia. Tai sitten minulle asti ei ole kiirinyt niistä tietoa. Käsittääkseni kaikki sarjat pyörivät Madridin suunnalla. 

Toisekseen en tiedä, mitä kautta hakea avustajaksi. Kerran olin yhdessä casting-sivustossa, mutta koska sieltä ei tullut yhden yhtä viestiä vuoden aikana, niin poistuin. Kumma juttu, koska Suomessa ei ollut homma eikä mikään päästä avustajaksi, vaikka asuin suurin piirtein korvessa.

Espanjassa ainoastaan kerran tarjoutui tilaisuus elokuvajuttuun. Sekin tuli itse asiassa kaverin taholta, kun hän kysyi meiltä onko kiinnostusta näytellä zombieita. No onko?! Mutta sekin tyssähti viime hetkellä, koska lopulta siitä projektista ei kuulunut yhtään mitään. 

Aijon kuitenkin pitää silmät ja korvat auki kaikille tilaisuuksille, joissa pääsisi mukaan sarjoihin tai elokuviin. Ja ihan ehdottomasti jatkan espanjalaisten elokuvien promotilaisuuksissa vierailua. Seuraava promotilaisuus on jo nyt ensi tiistaina ja sinne tulee yksi Espanjan kuuluisimmasta näyttelijöistä. Arvatkaa kuka menee sinne jonottamaan jo hyvissä ajoin? Noissa promotilaisuuksissa olen saanut nähdä ja tavata jos jonkinmoista julkimoa, espanjalaisia kaikki. Se kompensoi aika hyvin sitä, etten vielä ole päässyt avustajaksi. ;)
Sevillaa. Kuvat on lainattu netistä.
Kun kuulin Game of thrones –sarjan Espanjaan tulosta, olin niin iloinen! Juuri tuota Espanja tarvitsee -näinä huonoina aikoina. Miten paljon se tuleekaan houkuttelemaan turisteja. Minä joskus niin haluaisin vierailla sarjan kuvauspaikoilla. Pakko myös nostaa käsi ylös ja tunnustaa, että olisin halunnut osallistua sarjan castingiin, jossa valittiin 2500 avustajaa sarjaan. Siihen oli vain aivan liian monta muttaa. Olin silloin Suomessa ja casting järjestettiin Sevillassa. Sinne jo pelkästään Zaragozasta on matkaa 850 km. Eli ei paljon mitään… Toisekseen he etsivät tummia immeisiä. Missään nimessä vaaleahiuksinen ei käynyt. No, en täyttänyt ulkonäkökriteereitä, joten minulla ei olisi ollut mitään asiaa edes castingiin. Silti asia jäi harmittamaan. Sellaista se kuitenkin on elokuva-alalla ja sarjojen teossa. Heillä on valmiiksi mietittynä profiilit. Ihmiset, jotka tulevat castingiin, tulisi täyttää tietyt kriteerit. Toisaalta vaikka ulkonäkökriteerit olisi täyttyneet, niin hakijoita oli niin paljon, että avustajaksi pääseminen olisi ollut hyvin epätodennäköistä. 

Game of thrones teki tosin yhden poikkeuksen. Luin Emilia Clarken haastattelun (Daenerys Targaryen) ja hän kertoi, että sarja haki näyttelijäkaartiin vaaleahiuksista ja pitkää naista. Hän on juuri sen vastakohta, sillä oikeasti hän on tummahiuksinen ja melko lyhyt, mutta hänet valittiin siitä huolimatta!

Tällä hetkellä sarjan kuvaukset ovat täydessä vauhdissa Sevillassa ja myös Osunassa kuvataan jonkin verran. Voi, kun saisi olla vaikka kärpäsenä katossa. Kirjoittaisin siitä tänne bloginkin puolelle, hihi. Olisi hauska tavata näyttelijöitä livenä ja viedä heidät vaikka turistikierrokselle ympäri Sevillaa, jossa saisivat tutustua espanjalaiseen kulttuuriin.
post signature

4 kommenttia:

 1. Minä en ole tuota sarjaa vielä ehtinyt alkaa seuraamaan, mutta varmaankin kannattaisi. Emme taida päästä tiistaina Zaragozaan (meillä on vieraita), mutta kiitos kutsusta! Kyllä se listalla jossain vaiheessa on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sarja on tosi hyvä, varmaan jää historiaan. Mut toisaalta se ei ihan kaikille sovi.. Itse alussa melkein meinasin sen hylätä, koska siinä on liikaa väkivaltaa ja seksistisyyttä. Kun sen ei anna "häiritä", niin se on hyvä sarja, mutta se on myös makukysymys. Katsomallahan se selviää! :)

   Jeps, ei mitään ja ollos hyvä! Ajattelin, että voisi olla tosi mielenkiintoinen juttu teistä nähdä noin kuuluisa henkilö, kun nyt olette Espanjasta ja Barcelonasta pääsee vaivattomasti Zaragozaan joko avella taikka sitten linja-autolla. :) Zaragozassa kyllä kannattaa piipahtaa, aina sitä suosittelen. :) Mukava pieni kaupunki, näkemistä on ja sitten helppo vierailla lähipaikoissa. :)

   Poista
 2. En tiennytkään, että Game of Thronesia on kuvattu Espanjassa. GOT on kyllä yksi mun ehdottomasti suosikki sarjoistani ja kirjatkin ovat kuulemma hyviä - ainakin siskoni on sanonut, että kirjat ovat jopa parempia :) Vielä en ole viimeisintä tuotantokautta ehtinyt katsomaan, mutta mieheni kertoi sen olleen myös hyvä ja innolla odottaa seuraavaa kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joo! :) Juuri parhaillaan on kuvaukset menossa. Sitä on kuvattu vähän siellä sun täällä. Harmitti älyttömästi, ku ollessani matkalla Kroatiassa en vielä silloin tiennyt, että sitä on kuvattu sielläkin. Ois ollu niin huippua kiertää kuvauspaikkoja. :) Mielestäni tosiaan ihan yksi parhaimpia sarjoja, vaikka se väkivaltaisuus ja seksistisyys... :/ Mutta katsotaan, mihin suuntaan tarina tai tarinat tästä kehittyy. :) Käsittääkseni sarja on todella uskollinen kirjoille, vaikka en niitä olekaan lukenut.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)