torstai 30. lokakuuta 2014

LUCY (sci-fi, toiminta, v.2014, 90 min.) –VUODEN HULLUIN ELOKUVA

Hei, kirjoitan nyt pitkästä aikaa elokuva-arvostelun. Olin ihan liekeissä tätä raapustaessa, koska tässä on potentiaalia vuoden tai kenties kaikkien aikojen hulluimmaksi elokuvaksi! Katsoin Lucyn viime viikonloppuna. Siitä tuli heti tunne, että "huhhuh". Lucy on sci-fiä ja toimintaa alusta loppuun.

Elokuva kertoo nuoresta Lucy-nimisestä naisesta, joka sekaantuu vahingossa hämäriin bisneksiin ja joutuu vasten tahtoaan muuliksi. Jotain kuitenkin tapahtuu… ja Lucystä tulee supernainen.

Elokuvan on ranskalainen ja sen on ohjannut Luc Besson. Pääosassa loistaa Scarlett Johansson. Alku alkaa lupaavasti ja erittäin mielenkiintoisesti. Sitten elokuvassa tapahtuu jännittäviä käänteitä. Mitä pitemmälle se etenee, sen oudommaksi ja hullummaksi se tulee. Elokuva ei lässähtänyt missään vaiheessa, koska siinä oli koko ajan toiminta päällä. Hieman kiinnostavuuttaan se menetti loppua kohden, ollen samalla kertaa niin mieletön, ettei katsomista voinut jättää kesken. Lucy oli jotain niin utopistista kuin olla voi. Elokuvan nähneet ymmärtävät varmasti, mitä tarkoitan. 

Suosittelenko katsomaan elokuvan? Kyllä, jos yhtään kiinnostaa sci-fi ja toiminta. Elokuvateatterissa tätä en kuitenkaan katsoisi, sillä ei tämä niin hyvä ollut, että siitä kannattaisi maksaa kallis sisäänpääsy. Sen sijaan lauantai-illan viihdykkeeksi oikein mainio leffa. Miinuksia annan siitä, että elokuva tosiaan on niin mieletön ja hullu. 
Kuva on lainattu netistä.
Mielestäni, jos tehdään sci-fiä, niin olisi tosi tärkeää tehdä se ns. uskottavasti. Antaa joku ”looginen” selitys. Toki elokuvan alussa oli yritystä antaa selitys, miksi Lucysta tuli sellainen kuin tuli. Se, mitä sitten tapahtui, oli jotain niin uskomatonta, ettei sitä oikein voinut ymmärtää. Sci-fin piikkiin toki voi ja pitää tehdä hulluja asioita, mutta olisin kaivannut jonkinlaista uskottavuutta. Uskottavuutta ymmärtääkseni elokuvaa paremmin. 


Lucy saa kaksi ja puoli tähteä viidestä eli ihan ok leffa ajanvietteeksi.  

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)