keskiviikko 22. lokakuuta 2014

YKSI ESPANJAN KUULUISIMMISTA NÄYTTELIJÖISTÄ OLI TÄÄLLÄ!

Sain jälleen kerran ilon olla mukana espanjalaisen elokuvan keskustelutilaisuudessa Zaragozassa, jossa paikalla oli erityinen vieras. Erityinen siinä mielessä, että kyseessä on yksi Espanjan kuuluisimmista näyttelijöistä. Mies, joka on kokeillut siipiään myös Yhdysvalloissa ja ollut mukana sellaisissa elokuvissa kuin Blade, Hellboy…

Jos odotatte jotain kansikuvapoikaa, niin valitettavasti joudun tuottamaan pettymyksen. Tämän miehen ulkonäkö ja persoona jakaa ihmiset kahteen leiriin, toiset tykkää ja toiset ei. Joka tapauksessa illan vieraamme on alan rautainen ammattilainen, jolla on kokemusta näyttelemisestä, käsikirjoittamisesta, ohjaamisesta ja tuottamisesta.

Ennen tilaisuutta ja päivän asu
Tilaisuuden oli määrä alkaa tuttuun tapaan klo 20, paikkana vanha yliopisto Paraninfo. Ja, kun sanon vanha, tarkoitan myös todella sitä. Itse Albert Einsteinkin vieraili omana aikanaan siellä. Tuntuikin vähän hassulta ajatella, että näitä käytäviä pitkin hänkin oli varmaan kuljeksinut.

Oltiin melkein ensimmäisiä, jotka tuli paikan päälle. Ja hyvä, kun tultiin. Näimme nimittäin jo aulassa tilaisuuden isännän ja hänen vieraansa, joka höpötti puhelimeen ja piiloutui hatun alle.
Minulla oli asuna tällainen kokonaisuus. Monesti arkena pukeudun mustiin kauttaaltaan, mutta nyt halusin vähän väriäkin mukaan. Laitoin siis tuon punaisen itse tekemäni hameen, josta pidän todella paljon. 

Jonossa sattui ja tapahtui
Pitkän aikaa sai odotella ilman sen kummempaa liikennettä. Muutama ihminen tuli jonoon. Tuntia ennen tilaisuuden alkua alkoi tapahtua. Ihmisiä lappasi sisään ja jono vain kasvoi. Taas kerran oli ihmisiä, jotka yrittivät etuilla ja livuttautuivat meidän eteen. Vieressä ollut nainen huomautti heille, jotka sitten tottelivat ja menivät jonon päähän.

Lopulta, kun kello oli pykälässä, ihmiset vyöryivät portaisiin. Portailla oli mies, joka otti numerot talteen. Ilman tuota numeroa ei päässyt siitä ohi, mutta tokihan siitä varmasti joku on livahtanut. Lisäksi siinä oli muutama tyyppi, jotka ihan törkeästi etuilivat. Aika kiireellä siinä sai sitten nousta isot raput ylös asti ja sitten tapahtui jotain. Ihmiset alkoivat JUOSTA. Ja kyseessä oli ihan kaiken ikäisiä ihmisiä. Minunkin oli sitten pikku pakko laittaa turbovaihde päälle, koska olin varta vasten tullut sinne todella hyvissä ajoin. Ei olisi ollut reilua, etten sitten pääsisikään etualalle. Onneksi sain lopulta ihan hyvän paikan! Vaikka eihän se ole sama asia, kuin eturivin paikka.

Minua jäi harmittamaan ja ehkä vähän hampaankoloon etenkin ne pari miestä, jotka olivat etuilleet. Tämä kaksikko oli tullut paikalle aivan viime hetkellä, kiilasivat kaikkien ohi törkeästi ja kaiken kukkuraksi pääsivät eturiviin. Reilua?  

Tämä olikin koko tilaisuuden ainoa huono puoli. Ja jos olikin paha mieli, niin se haihtui viimeistään silloin, kun illan vieras Santiago Segura tupsahti paikalle ja sai kaikki nauramaan.

Kysymyksiä ja keskustelua
Luis Alegre esitteli Santiago Seguran ja sanoi:”On luksusta saada hänet tänne vieraaksi”. Lisäksi hän sanoi pilke silmäkulmassa: ”olemme yliopistossa ja täällä varmasti tullaan tekemään monet väitöskirjat Torrente-elokuvasta”.
 
Juuri Torrente oli illan teema. Torrente on sovinistinen ja juopotteleva madridilaispoliisi ja elokuvat kertovat hänestä tosi toimissa.
Kuva on lainattu netistä.
Santiago Segura on mies Torrenten takana. Hän loi kyseisen hahmon ja sen jälkeen ohjasi ja näytteli ensimmäisen komediaelokuvan. Siitä tuli niin suosittu, että niille on tehty jatko-osia. Santiago oli tässä tilaisuudessa markkinoimassa viidettä jatko-osaa, joka hänen mukaansa tulee olemaan se viimeinen. Tämä elokuva onnistui saavuttamaan ensimmäisenä viikonloppunaan 530 000 katsojaa, mikä tekee siitä tämän vuoden parhaimman ensi-iltaviikonlopun. Torrente-elokuvat ovat todellinen ilmiö espanjalaisessa elokuvamaailmassa.
Huuliveikkona Santiago heitti näppärän kommentin:  ”Nostakoon kätensä pystyyn jokainen, jolla on fiksu kysymys. Tai vähemmän fiksu.” Sen ensimmäisen kysymyksen laukaisi vanha rouva, joka on jo vakiokasvo tuossa tilaisuudessa.

Keskusteluakin saatiin aikaiseksi. Vaikka ilmapiiri oli sellainen jännittynyt -varsinkin alussa. Loppua kohden tunnelma alkoi vapautua. Vaati aika paljon rohkeutta esittää oma kysymyksensä niin suuren yleisön edessä. Etenkin, jos vieraana on tuollainen humoristi, jonka vastauksista ei voi tietää. Naurua ja iloista puheensorinaa riitti. 

Millaisia kysymyksiä Santiagolle sitten esitettiin? Monia. Tässä muutamia.
Kuinka suuri osa elokuvasta on improvisoitua?
- ”Elokuvissa on melko tarkka käsikirjoitus. Kuvaustilanteessa voi tulla jotain pieniä muutoksia, jos huomataan, että joku juttu toimii paremmin. 15% on improvisoitua. Sanotaan 16% ollaksemme tarkkoja.”

Ja yleisö ulvoi naurusta.

Missä kaikkialla Torrente on ilmestynyt?
-”Tietääkseni Italiassa, Saksassa ja Unkarissa.” Sitten Santiago kertoili, miten etenkin unkarin kieli kuulosti oudolta ja että elokuvasta tuli Unkarissa melkoisen suosittu.

Mikä on sinun motiivisi tehdä elokuvia: tykkäät tehdä komedioita, kritisoida vai ansaita rahaa?
- ”Kaikki nuo kolme. Etenkin rahan ansaitseminen, koska en ole tyhmä.” Mutta samalla hän vitsaili, että hän halusi tulla miljonääriksi, mutta elokuvia tekemällä se ei ainakaan onnistu. Koskaan.

Mielestäni kaikista mielenkiintoisimman kysymyksen esitti eräs opettajatar. Hän kertoi, että hänellä on oppilaidensa joukossa eräs 6-vuotias, joka on suuri Torrente-fani, mutta aiheuttaa paljon ongelmia esimerkiksi kiroilemalla. Hänen kysymyksensä kuuluikin: Mitä Santiago Segura tekisi hänen asemassaan ja tarkalleen ottaen mitä sanoisi tuolle lapselle?”

Tähän Santiago ensin heitti hauskan kommentin. Sitten hän vakavoitui ja tuumasi, ettei ole hyvä juttu, kun vanhemmat antavat noin pienen lapsen katsoa Torrente-elokuvia. Nainen nyökytteli, mutta sanoi, ettei hän edelleenkään tiedä, mitä sanoa tuolle pikkupojalle. Santiago sanoi: ”Sano hänelle, että tapasit herra Seguran ja tämä kertoi, että on aina ollut onnellinen Santiago Segurana, mutta ollessaan Torrente hän ei ollut onnellinen.”

Yleisö antoi hänelle raikuvat aplodit ja minäkin häkellyin, miten fiksu vastaus noin odottamattomaan kysymykseen. Torrente-elokuvat eivät todellakaan kuulemani mukaan sovellu perheen pienemmille.
Ilta tuli päätökseensä. Mutta Santiagollakin oli oma kysymyksensä meille. Hän kysyi: ”kuinka moni EI ole nähnyt elokuvaa? Suurin osa yleisöstä, me mukaan luettuna, nostettiin kädet ylös...
post signature

4 kommenttia:

 1. Vaude! Santiago Segura! Voin kuvitella, että rynnistelyä on ollut parhaille paikoille, vaikka joku reilumpi jonotussysteemi tossa selkeesti pitäis olla. Hieno vastaus muuten tuohon open kysymykseen; tosin en minäkään ymmärrä, että kuusivuotiaan on annettu katsoa Torrentea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii, oli jännä nähdä hänet! :) Joo, toi rynnistely tai pikemminkin kilpajuoksu oli jotain niin ikävää! Jos jonotussysteemi olisi ollut reilu, niin me oltais oltu eturivissä. Me tultiin tosiaan jo hyvissä ajoin paikalle n. klo 18.30 ja siellä oli ennen meitä vain muutama immeinen. Noh, sit siinä kävi myös niin, että näiden muutaman ihmisen kaverit tuli aika paljon myöhempään. Tavallaan siis hekin ohittelivat.. Miun täytyy kyl nyt ottaa ohjat omiin käsiin tässä jutussa ja kirjoittaa lehteen tms., että saatas muutettua tuota jonotussysteemiä. Järjestäjien pitäis antaa ihmisten aloittaa jonotus salin ovelta, jolloin ensimmäiset tulijat olisivat todellakin ensimmäisiä saliin tultaessa. Hups, tulipa avautuminen, mutta tosiaan pikkusen sieppas tuo epäoikeudenmukaisuus! :P Joo, aika vastuuttomia vanhempia sellaset. En ole noita elokuvia nähnyt, mutta tuon elokuvatapahtuman perusteella voin vaan kuvitella...

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoinen postaus! Täytyi vielä googletella tämä kyseinen herra, melkoinen julkimo on kyllä kyseessä. Aika hienoa kun sait olla paikalla tuossa tilaisuudessa, ja sun paikkakin vaikuttaa kuvien perusteella olleen ihan hyvä vaikka siellä tommosta törkeää etuilua nyt sitten olikin.

  Mainitsen vielä että sun asu on tosi tyylikäs! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahtavaa kuulla, että se oli siusta mielenkiintoinen! :) Vähän pelkäsin sen olevan liian pitkä. Joo, toi herra on tosiaan yks Espanjan kuuluisimmista julkimoista. Oli kyllä upea kokemus olla tuolla livenä ja miten oikeasti hauska tyyppi. :'D Ihan hyvä toi meidän paikka loppujen lopuksi oli ja tuntui, että kuvatkin onnistui nyt ekaa kertaa melko hyvin. :) Mut se etuilu tosiaan ei ollu kivaa ja selkeästi siihen pitäis saada muutos. :P

   Oi, kiitos! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)