tiistai 28. huhtikuuta 2015

PÄIVÄMATKA SATUMAISEEN SINTRAAN

Heti alusta asti oli melko lailla selvää, että Portugalin matkallamme on nähtävä jotain muutakin kuin itse pääkaupunki Lissabon. Sintraa oli kehuttu kovasti monessa paikkaa, joten piipahtaminen sinne Lissabonista käsin tuntui hyvin luontevalta. Varsinkin, kun a) se on lähellä (35 min junalla) ja b)meno-paluu lippu on edullinen (4,80€).
 
Poikkeaminen Sintrassa todellakin kannattaa, sillä maisemat vaihtuvat vehreämmiksi ja siellä on niin paljon näkemistä ja kokemista… Suosittelen jopa siellä yöpymistä, jos se vain matkasuunnitelmaan suinkin mahtuu.

Menimme Sintraan siis junalla. Liput ostimme Rossio-päärautatieasemalta, joka sijaitsee aivan Lissabonin keskustassa. Junayhteyksiä tuntui olevan melko tiuhaan tahtiin. Meidän ei tarvinnut paljoa odotella. Matka oli todella vaivaton. Sintra on pääteasema, joten on mahdoton erehtyä asemasta. 
Quinta de Regaleira.
Quinta de Regaleira
Sintrassa suuntasimme kävellen sellaiseen paikkaan kuin Quinta de Regaleira. Se on ihan mielettömän huikea, kaunis ja mystinen paikka! Pääsymaksu on 6€ ja mukaan saimme kartan. Alueeseen tutustuminen kannattaa aloittaa joko päärakennuksesta ja sieltä kiertää puiston päätyyn tai toisin päin, aloittamalla puistosta jättäen palatsi viimeiseksi. 

Joka tapauksessa, jos ja kun olet puistoalueella, niin suosittelen aloittamaan siihen tutustumisen puiston yläosasta, josta löytyy aloituskuilu. Se puolestaan johdattaa maanalaisiin tunneleihin. On aina helpompi mennä alas kuin ylöspäin, sillä puisto on mäen rinteessä. Vierailuun kannattaa siis varautua kera taskulampun. Ja kannattaa kiertää jokainen tunneli läpi ja kurkistaa, mitä kunkin päästä löytyy… 
Aloituskuilu (Pozo Iniciático)
Voitte uskoa sitä jännityksen tunnetta, kun seikkailimme maanalaisissa tunneleissa. Pimeässä. Emme tietenkään olleet huomanneet ottaa taskulamppua mukaan tälle reissulle, koska mistäpä olisimme arvanneet päätyvämme tällaiseen paikkaan? Onneksi miehen puhelimesta sellainen ominaisuus löytyi ja ei tarvinnut ihan sokkona kulkea. Itse puisto on hyvin kaunis ja mystinen. Eikä maanalaiset seikkailut suinkaan loppuneet siihen…

Regaleiran palatsi on arkkitehtuurisesti vaikuttava, mutta myös sitä ympäröivä historia on erittäin mielenkiintoinen täynnä salamyhkäisyyttä ja taikauskoa. Palatsiin liittyy paljon tarinoita vapaamuurareista, alkemiasta ja ruusuristiläisyydestä.
Quinta de Regaleiran historia alkaa vuodesta 1697, jolloin omistajana oli José Leite. Lukuisten vaiheiden jälkeen se päätyi Manuel Bernandolle v.1830 ja paikka sai nykyisen nimensä. 1800 –luvun lopulla omistajaksi tuli Antonio Augusto Carvalho Monteiro. Hän rakennutti italialaisen arkkitehti Luigi Maninin avulla neljän hehtaarin alueelle palatsin sekä salaperäisen puistoalueen lampineen, luolineen ja mystisine rakennuksineen.  

Quinta de Regaleira oli matkamme ehdoton kohokohta ja pidin siitä jopa enemmän kuin Palacio da Penasta. Täydellinen paikka antaa mielikuvituksen lentää!

Lisää paikasta ja sen historiasta voitte lukea espanjaksi täältä klik
Maisemakuva.
Palacio da Pena.
Palacio da Pena.
Palacio da Pena 
Quinta de Regaleiran jälkeen suuntasimme kohti Palacio da Penaa. Pääsylippu linnaan ja puistoalueelle maksoi 14€. Palacio da Pena on Sintran tärkein nähtävyys; romanttisen näköinen linna, joka on kuin suoraan sadusta. 
Palacio da Pena.
Linnaa ympäröi rehevä, viidakkomainen puisto, jonne vierailu kannattaa. Luvassa on henkeäsalpaavan upeita maisemia, puroja, lampia, isoja kiviä ja puita...
Kuvia Palacio de Penan puistoalueelta.
Nappasimme bussin, joka kulkee Sintran ja Penan väliä. Hintaa sille tuli 5€, joka on kuitenkin kohtuullinen ottaen huomioon, että päivän aikana sillä saa kulkea niin paljon kuin huvittaa. Bussi todellakin tuli tarpeeseen, sillä emme olisi jaksaneet koluta kieputtelevaa ylämäkeä Palacio da Penalle asti.

Kaiken kaikkiaan päiväretki Sintraan oli huikea ja kokemuksen väärti! Voisi jopa sanoa, että se on ihan ehdoton Portugalin/Lissabonin matkalla. Älkääkä vain missatko Quinta de Regaleiraa! Se on kaikista vierailemistani paikoista koskaan yksi upeimmista ja mieleenpainuvimmista, eikä taatusti jätä ketään kylmäksi! Ja tokihan Sintrassa on näiden lisäksi paljon muutakin näkemistä, mutta ne sitten vaikka seuraavalla kerralla...
post signature

8 kommenttia:

 1. Miten satumaisia kuvia!!! Pakko päästä...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin, suosittelen äärettömän paljon! :)

   Poista
 2. Ei tarvinnut kuin kuva nähdä Regaleirasta ja heti tuli kaikkea mystistä mieleen! Vähänkö kuulostaa mielenkiintoiselle. Tuo toinen palatsi on taas kuin jostain tuhannen ja yhden yön saduista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, kun näin ensi kertaa kuvan Regaleirasta meidän matkaopaskirjasta! Se on oikeasti todella, todella mielenkiintoinen paikka! Voi, kun olisi tehnyt mieli laittaa enemmänkin kuvia, mutta en toisaalta halunnut pilata yllätyksiä, joita siellä on. Joskin se espanjalainen artikkeli, johon laitoin linkin, kertoo hyvinkin yksityiskohtaisesti sen historiasta ja auttaa ymmärtämään paikan historian. Jos joku espanjankielentaitoinen oikeasti haluaa tietää enemmän ennen matkaa.. :P
   Totta! :) Niin kaunis palatsi, todella romanttinen ja vaikuttava niin sisältä kuin ulkoa! :) Ja ihan ehdoton nähdä Sintran matkalla. :)

   Poista
 3. Voi miten kauniita kuvia. Tuonne on vaan päästävä joskus! Pidän mielessä, jos ja kun Portugaliin suuntaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämän matkan jälkeen voin hyvillä mielin suositella Portugalia! Ehdottomasti kannattaa suunnata sinne! Ja mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, ettei hinnat ehdi karata liian ylös... ;) Sintrassa on tosiaan niin paljon näkemistä, että vähän harmittaa, kun nähtiin vain nuo kaksi, joskin kaksi todella huippupaikkaa. Mutta sillä just suosittelen yöpymistä Sintrassa, siellä näkemistä ja tutkimista riittää! :)

   Poista
 4. Mikä vehreys ja värit! Sintra tuntuu nyt kaiken hehkutuksen arvoiselta, niin upealta siellä näyttää! Ihme, ettemme käyneet siellä Lissabonin-matkallamme, toisaalta aika oli kortilla muutenkin. Menen aina mieluummin vähän pitemmille kuin lyhyemmille matkoille, koska matkoilla on niin ihanaa ja aika loppuu aina kesken (pätee kaikkialle paitsi Irlantiin, jossa en ole matkalla). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on aika kortilla, niin ei sitä silloin ehkä tule niin mietittyä muualle menoa. Varsinkin, kun jo Lissabonissa on jo paljon näkemistä! :) Mutta ainahan sinne pääsee uudestaan ja itse olen kans miettiny, että mielelläni menisin Portugaliin toisenkin kerran. Edullinen hintataso ja upea kulttuuri! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)