keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

INHOTTAVA AKNE -JA KUINKA SELÄTIN SEN

Muistatteko, kun parisen vuotta kirjoittelin tänne iho-ongelmistani? Se oli niin arka paikka, etten siitä kirjoitellut lisää. Tiedän sen tunteen, kun iho ei voi hyvin. Tiedän, miltä tuntuu, kun naamassa on monta finniä ja lisää tuntuu puskevan koko ajan. Tiedän sen tunteen, ettei tunne olevansa kaunis. Tiedän myös miltä tuntuu, kun tekee kaikkensa, mutta ongelma tuntuu pahenevan.

Akne on inhottava. Päätin, että kerron nyt täällä, miten lopulta selviydyin siitä. Kyseessä oli hyvin pitkä hoitoprosessi. Akne ei häviä yhdessä yössä.

Minun tapauksessani kaikki alkoi siitä, kun lopetin e-pillerien käytön ja menin Suomeen pidemmäksi aikaa. Hormonit olivat ihan sekaisin, ilmastonmuutos ja siihen päälle todella suuri stressi. Elin elämäni pahinta aikaa ja iho varmasti osaltaan siihen reagoi. Silti suurin syyllinen aknen alkamiseen oli varmasti e-pillereiden lopettaminen. Siksi neuvoisin kaikille nuorille naisille, ettei kannata aloittaa niiden käyttöä ollenkaan. 

Ensin yritin hoitaa aknea pois Yves Rocherin tuotteilla, mutta akne äityi jossain vaiheessa pahemmaksi. Kunnes se ehkä hivenen lievittyi, muttei hävinnyt. Luulen, että meikkivoide oli yksi syy, miksi oma akneni paheni. Iho ei voinut silloin hengittää. Jokaisen iho on oma maailmansa.  

Hain apua lääkäriltä. Sain e-pillerit. Hyvä juttu siksi, että iho rauhoittui. Huono juttu siksi, että olin taas pillerikierteessä. Uusia finnejä ei enää tullut, mutta iho oli ruma. Poski heloitti punaisena. Kun palasin Espanjaan, hain apua dermatologilta ja sain kullanarvoisia vinkkejä, mutta ennen kaikkea hoito-ohjelman. Minun piti jatkaa pillereiden käyttöä. Sen lisäksi hän määräsi minulle toisen lääkkeen, en muista minkä niminen. Lisäksi hän neuvoi ihonhoitorutiinin ja tietyt tuotteet, jotka ostin apteekista. Minulla oli kuulemma aktiivinen akne ja se piti hoitaa pois. Akne on silloin aktiivinen, kun se on punainen. Meikkivoide oli pannassa, mikä oli tietenkin ihan kauheaa, kun mieli teki piilotella huonoa ihoa.

Jo kuukauden kuluttua punaisuus alkoi hävitä. Iho alkoi parantua. Muutaman kuukauden tarkan ihonhoitorutiinin jälkeen akne oli hävinnyt. Jäljellä oli joitakin arpia, jotka ei tule häviämään täysin, mutta ovat ajan kanssa hälventyneet. Jo se, että iho on tasainen ja samansävyinen kaikkialta oli ja on iso juttu minulle. Silloin päätin, että hoidan aina ihoani ja vain parhaimmilla tuotteilla. Kun iho oli palautunut normaalitilaan, eikä minulla ollut enää aknea, aloin hoitamaan ihoani Mary Kayn tuotteilla. Vielä tänäkin päivänä käytän vain ja ainoastaan Mary Kaytä. Olen tosi tyytyväinen. Meillä on vain yksi iho, joten sitä kannattaa hoitaa joka päivä, aamuin illoin.
Aknesta voi siis selviytyä! Jos sinulla on hormonaalinen akne (kuten minulla), niin hae heti apua dermatologilta. Älä jää odottamaan. Aknen aikana älä käytä meikkivoidetta, älä kuori ihoa, älä puristele finnejä, älä koskettele kasvoja, älä käytä kasvojen kuivaamiseen samaa pyyhettä kuin millä kuivaat käsiä. Vaihda kasvopyyhe päivittäin. 

Jos sinulla on nuoruusiän akne, niin siihen suosittelen Mary Kaytä. Miksi? Koska tuotteet ovat todella korkealaatuisia ja merkin aknehoito todella hyvä ja toimiva. Sinulla on kauneuskonsultti, jota kautta saat tuotteet, joka neuvoo niiden käytössä ja seuraa, miten hoito edistyy ja sen lisäksi sinulla on 100% tyytyväisyystakuu.
  post signature

4 kommenttia:

 1. On kyllä hyvin parantunut tosiaan! MInulla oli nuorempana lievää aknea ja siihen parasta "lääkettä" oli aurinko. Auringonoton aikana oikeat kertoimet, sen jälkeen kosteutus ja mahdollisimman vähän meikkiä. SIinä resepti, jota seuraan edelleen. Pillereiden en koe vaikuttaneen kohdallani mitenkään radikaalisti suuntaan tai toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvin parantunut! :) Kuva kyllä vähän hämää, koska se on otettu sisällä ja valo vähän simuloi ja siinä on myös meikkiä, vaikka olis voinu ottaa ilmankin. Mut tuossa ainakin tulee hyvin esille, ettei poski tosiaan enää ole punainen, vaikkakin arpia jäikin. En nää arpia toisaalta huonona juttuna iholla, koska ne kertoo vaan elämästä. Outoa olis se, jos ei olis yhden yhtä arpea. ;)

   Siulla ainakin kuvissa näyttää iho todella kauniilta ja hyvinvoivalta! :) Auringosta oon kuullu kahta eri versiota, että vois auttaa ja toisen version mukaan taasen kielletään auringon otto aknen aikana. :P Oi sinua onnekasta, jos pillerit ei vaikuta ollenkaan suuntaan tai toiseen! Oon kade, heh. :D

   Poista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, tästä on apua tuttavan tyttärelle :) Hienoa, että on parantunut noin hienosti. Ihanaa pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä on apua. :) Samoin siullekin Satu hyvää Pääsiäistä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)