torstai 9. huhtikuuta 2015

UUSISTA AURINKOLASEISTA HAAVEILUA

Edellisessä postauksessa kerroin aurinkolaseista ja esittelin omani. Kerroin, miten minulla on lasit kuhunkin tilaisuuteen ja ne ovat kuin asuste. Mutta ennen kaikkea niiden täytyy suojata silmiä.

Minulla olisikin käyttöä uusille, laadukkaille laseille. Aurinkolaseja voisi kai verrata kenkiin; niitä ei ole koskaan liikaa. Siinä missä huivikardeborini on jo aikoja sitten ylittynyt, eikä minulle mahdu yhden yhtä uutta huivia kaappiin (ai mistäkö tiedän? Siitä, että kaappi oikeasti tursuaa huiveja ja miulla on jopa sellaisia huivia, joita en ole koskaan vielä ehtinyt käyttää(!), niin aurinkolasien kanssa tilanne on toinen. Jatkossa täytyy kiinnittää huomiota erityisesti lasien laatuun.

Uudet aurinkolasit olisivatkin enemmän kuin tervetulleet. Viime postauksessani vihjailinkin jo toiveissani olevista laseista, sellaisista puukehyksisistä, laadukkaista aurinkolaseista. Itse asiassa jo viime kesästä asti olen miettinyt puuaurinkolaseja, joten tämä ei ole mitään hetken huumaa.

Espanjassa on muutama yritys, jotka valmistavat mitä upeimman näköisiä puuaurinkolaseja. Yllätyksekseni myös Suomessa on ainakin yksi yritys, joka myy puuaurinkolaseja. Ne on tosin valmistettu Kiinassa, eikä kai suunnittelukaan ole suomalaista käsialaa, joten taidan kallistua espanjalaisten lasien puolelle. Espanjalaisista laseista olen harkinnut Laveta tai Palens-merkkejä. Molemmat valmistavat aurinkolasinsa käsityönä, Andaluciassa ja toinen Barcelonassa. 


Kuva on lainattu www.palens.com -sivustolta.

Lasien lisäksi minua kiinnostaa tarina niiden takana. Palens -aurinkolasit tulivat markkinoille vuonna 2012 kuukausien tutkimustyön tuloksena, erään nuoren barcelonalaisen yrittäjän autotallissa. Palensilla keskitytään käsin valmistettujen puuaurinkolasien tuottamiseen ja jakeluun, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kaikki lasit valmistetaan käsin Barcelonassa.

Puulaseissa minua viehättää niiden luonnonläheisyys. Muovi on jo niin nähty materiaali. Voisin myös kuvitella puun materiaalina olevan paljon miellyttävämpi käytössä. Eikä niitä olekaan ihan joka iikalla! Toisaalta veikkaan näiden tulevan jossain vaiheessa muotiin, kunhan tietoisuus kasvaa.

Olen vähän jo vilkuillut erilaisia malleja sillä silmällä. Palensin laseista Waldi Walnut, Waldi Dorian, Intelect Walnut-lasit ovat todella upeat. Noista ihan minkä tahansa kelpuuttaisin vaikka heti. Voisin myös harkita Silvi Walnut ja Intelect Amaranto-malleja. 
Kuvat on lainattu Palens-sivustolta.
Laveta-merkin lasit ovat pääsääntöisesti kovin rohkeita omaan makuun. Mutta jos päätyisin Lavetaan, niin silmääni miellyttäisi yksinkertainen Salitre/Ébano de Macassar Natural –malli. Merkin lasit vaikuttavat todella laadukkaita. Sangan sisäpuolella teksti ”tehty käsin Andaluciassa”  on tosi suloinen. Toisaalta en pidä merkin logosta, jonka ovat laittaneet lasien etuosaan, kun mielestäni oikeampi paikka olisi sangassa. Lavetan lasit ovat huomattavasti paljon Palensin laseja kalliimmat. Ihan noin paljoa en suostuisi maksamaan laseista ilman kokeilua. 
Kuva on lainattu www.lavetaeyewear.com -sivustolta.

Mielestäni puuaurinkolasien hauskuus on siinä, että niistä huomaa niiden olevan selkeästi valmistettu puusta. Siksi nuo mallit vaikuttavat minusta kaikkein kiinnostavimmilta. Aivan erityisen päheä yhdistelmä olisi puukehykset peililinssien kera! 

Vielä ainakaan suuret massat eivät ole löytäneet puuaurinkolaseja, sillä kadulla niitä ei näy kenelläkään. Vain pari kertaa puuaurinkolasit ovat tulleet vastaan katukuvassa. Oma lukunsa ovat aurinkolasit, jotka ovat muovia, mutta imitoivat puuta. 

Mitä mieltä olet puuaurinkolaseista?
post signature

6 kommenttia:

 1. Tosi mageita aurinkolaseja :) Itse tykkään myös noista viimeisessä kuvassa olevista laseista, tosin tuo logo häiritsee minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Noi viimeiset on kivat kans, mut tosiaan toi logo vähän latistaa... Ehkä kallistun Palens -lasien puolelle. :) Niillä on niin monta kivaa mallia, hih. :) Arvostan sitä, että ne (kuten myös tuo toinen merkki) valmistetaan käsin Espanjassa. :)

   Poista
 2. Enpä ollut kuullutkaan puuarskoista. Kuulosti ensin jotenkin koomiselle (puusilmä!!) :P mutta noi on ihan kauniita, ellei tosiaan kauniimpia kuin muoviset.

  VastaaPoista
 3. Heheh, en yhtään ihmettele, miks kuulostaa koomiselle. :D Hei, kiva, että sait uutta tietoa. :) Kiva, kun siustakin ne on kauniit! :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen himoinnut puulaseja jonkin aikaa, mutten ole vielä raskinut ostaa...kauniita ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin? :) On kyllä todella todella upeita. Ja puu on paljon luonnonläheisempi/ympäristöystävällisempi materiaali kuin muovi. :) Ois kyllä aivan ihana omistaa puukehyksiset lasit! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)