maanantai 6. heinäkuuta 2015

KOLIKOT KERTOVAT

Sanotaan, että ihminen on pohjimmiltaan keräilijä. Minä olen nyt aikuisena yrittänyt välttää sitä. En haluaisi turhaa krääsää tai pieniä esineitä nurkkiin pölyyntymään. Haluan vain hyödyllisiä tavaroita, sellaisia, joille on tarvetta ja käyttöä. 

Kuitenkin vuosien varrella sitä kertyy tavaraa ikään kuin huomaamatta. Ja olikin aika koomista huomata, että itse asiassa minähän keräilen tiettyjä juttuja, vaikkakaan en mitenkään aktiivisesti.

Yksi niistä ovat kolikot. Ja mystisesti 2 €:n kolikot. Niistä on tullut vastaan niin erikoisia yksilöitä, etten ole raaskinut laittaa niitä kiertoon, vaan säilönyt ne lippaaseen.

Tässä ne ovat. Rakkain on tuo Tove Janssonin juhlaraha (ylhäällä vasemmalla). Siitä en luopuisi, mutta muista ehkä joskus. Eurot ovat hauskoja, kun sieltä voi osua vastaan erikoisuuksia. Harvemmin sitä tulee kuitenkaan omia kolikoitaan sillä silmällä katsottua. Yleensä käy niin, että vahingossa huomaan kukkarossani olevan joku outo kolikko. 

Vähän aikaa sitten veli voitti hedelmäpelissä sievoisen potin, kaikki kolikkoina, Josta minäkin sitten sain etsimällä etsiä, löytyisikö joku erikoisempi yksilö. Kolikkoharrastus nosti päätään! 

Keräiletkö sinä jotain? 
post signature

4 kommenttia:

 1. Ei lainkaan huono harrastus tuo rahankeräily! :D

  Minä kerään mieheni "iloksi" Muumimukeja. En kyllä etsimällä ja hankkimalla uusimpia mukeja, vaan jos on alessa joku kiva muki, jota ei ole ja miehen silmä välttää...

  VastaaPoista
 2. Hih, niinpä! :) Hei, minäkin kerään muumimukeja! Ne on hyödyllisiä, kun mukeja tarvitaan aina. ;) Mieskin on innoissaan muumeista ja valkkas parit mukit, jotka miun pitää hälle käyä ostamassa. :D

  VastaaPoista
 3. Välillä olen itsekin hämmästynyt, kun on tullut niin erikoisia kolikoita vastaan. Sitten onkin huomannut niiden olleen jotain juhlarahoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juhlarahoja on verrattain paljon liikkeellä. :) On noita hauska tiirailla ja sitten kattoa, mikä raha mikäkin on ja mikähän mahdollisesti olisi kunkin kolikon arvo. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)