perjantai 24. heinäkuuta 2015

TAKKIHÖPERÖ ILMOITTAUTUU

Viime aikoina blogissani olen kirjoitellut laukuista. Nyt minut on vienyt menessään takit! Eikä ihan mitkä tahansa...

Sain vihiä näistä erikoisuuksista. Takkikuumettani nosti entisestään, kun näin eräällä naisella saman merkkisen takin. Niinpä minunkin alkoi tehdä mieli jotain iloisen väristä takkia. Iloisen oloisia takkeja saisi olla katukuvassa enemmän. Liian monella on liian samanlaiset takit perusväreissä. Miksei takeissakin voisi olla kuvioita ja pirteitä värejä? Minä ensimmäisenä, koska en ole varmaan koskaan omistanut muuta kuin mustia ja harmaita takkeja. 

Näine ajatuksin matkustin maaseudulle erääseen majataloon, jossa on myytävänä astetta erikoisempia takkeja. Mukava majatalon emäntä esitteli valikoimaansa. Siinä oli tunnelmaa. Sain kokeilla noita ihania takkeja, maaseutumiljöössä, ihan rauhassa, ilman minkäänlaista tuputtamista.

Takkien taustalla on mielenkiintoinen idea. Ne ovat ekologisia. Ne tehdään siis kierrätysmateriaalista. Pöytäliinoista ja vaikka mistä, kaikki käy ja osaavissa käsissä niistä muotoutuu uusi luomus. Jokainen takki on erilainen. Uniikki. Kokoja oli erilaisia, mutta pääsääntöisesti reilumman kokoista. Näitä ei ihan mistä tahansa saakkaan, vaan nämä täytyy osata etsiä, ikään kuin löytää sen äärelle.
Olin kuin pikkulapsi karkkikaupassa. Haltioiduin väreistä ja kuvioista. Valkkasin kokeiltavaksi lukuisia, mutta talon emäntäkin toi minulle muutaman kappaleen kokeiltavaksi. Kaiken lisäksi sellaisia, joihin itse en normaalisti tarttuisi. Hän pyysi kokeilemaan. Ilmoitin itsevarmasti, että tässäkin on sellainen väri, joka ei minulle sovi. No kuinkas kävikään? Taisin tykästyä pikkutakkiin, jonka malli on hirmu kiva. Kangas on todella outo, sellainen jäykkä, mutta tässä takissa on jotain kivaa.

Juttelimme siitä, miten tärkeää on istuvuus. Jos päätyisin tähän takkiin, niin takaosaa joutuisimme hivenen tuunailemaan, jotta se istuisi täydellisesti. Muuten malli on todella upea!

Sitten löytyi takki, joka oli jetsulleen oikean kokoinen ja kuin minulle tehty, sekä malliltansa kivan erikoinen. Voi pojat, se toden totta oli iloisen ja pirteän värinen: oranssi! Enkös minä sellaista itselleni mielistellyt, heheh...

Lisäksi sininen takki ihastutti. Harmi vain, että se oli yli-iso. Kirjoitin sähköpostia itse takkien tekijälle, löytyykö samaa kangasta, jotta voisi tehdä minulle pienemmän palttoon.

Mitään en ole vielä päättänyt. Ottaako yksi, kaksi vai kaikki kolme. Hinnat on ok. Kirjoitinkin tämän jutun oikeastaan siksi, että olisi kiva kuulla, mitä mieltä olette näistä? Ja mikä takki olisi eniten miun näköinen?
post signature

12 kommenttia:

 1. Ota oranssi, kiva malli ja sopii varmaan sinulle! On kyllä tosiaan ihania takkeja, mistäs löysit, vinkkaa vähän paikasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota oranssia olenkin katsonut melkein kuolaten! ;D On kyllä tosiaan aivan ihania. Nämä on Ilomarin takkeja. Nää on kyl sellasia, että pitää melkeinpä kokeilla päällensä. Ne on sen verran erikoisemman näköisiä, niin vain kokeilemalla voi tietää, mikä on se oma. :) Tai sit voi käyä näin, et jää miettii eri takkien välillä. ;) Valinnanvaikeus! :D

   Poista
 2. Oranssi saa äänen täältäkin! Vaikka pikkutakki keskellä on tiukalla kakkostilalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jo toinen ääni oranssille! :) Pakko kai sit uskoa, et se on se paras. Se kyl oli näistä kaikisti istuvin ja erikoisimman mallinen. Mut miusta tuntuu, että nappaan ainakin nuo kaksi, eli oranssin ja pikkutakin. Ja tuo sininen jää nähtäväksi, jos sitä kangasta on lisää. :D Tuo oranssi olis ainakin lämmin. Se on tehty viltistä. :D Pukisin kirjaimellisesti viltin päälleni, hih. ;)

   Poista
 3. Oranssi saa äänet täälläkin, lämmittää sitten syksymmälläkin. :) Kivoja ja hauskoja takkeja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se oranssi vaan niin ihana! :) Ja sen jo valkkasinkin itselleni, ja tuon pikkutakin. Sininen on vielä arvotus, saas nähä onko kangasta jälellä. :D Oisitpa nähny niitä muita kokeilemiani takkeja. Siellä oli osa todella vitsikkäitä (positiivisella tavalla). :)

   Poista
 4. Ihanan värikkäitä takkeja. Sininen on suosikkini ja oranssi tulee toisena ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, itse asiassa tätä juttua kirjoittaessani ajattelin, että Maiju saattas ehkä näistä tykätä. :) Kiva kuulla, että tuo sininen on siun suosikki! :) Täytyy toivoa, että sitä kangasta on vielä jälellä, niin saisin kaikki kolme itselleni. Ajattelin, että kun materiaali on kuitenkin sen verran eri, niin niillä on sit eri käyttö/vuodenaika. :)

   Poista
 5. Minusta sininen ja pikkutakki sopivat sinulle parhaiten. Vaikka itse olen kyllä oranssin ystävä! Tuo perinteinen helma jotenkin miellyttää sinisessä enemmän...ja tuo pikkutakki on aivan loistava kunhan on eri paita alla! Käy töihin, juhliin, minne vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin tuo sininen on niin kiva, siis tuo kuosi ja on tuo mallikin jees, vaikkakin perinteisempi. Totta, pikkutakki kävis vaikka mihin. Siinä on jännä tuo materiaali, muistaakseni jotain huonekalumateriaalia, hehe. :D Vähän siinä arastelen tuota beigen väriä, kun en ole tottunut pitämään. Hiukset, kun on samanväriset, niin monesti hukun noihin beigeihin, mut tää tais olla poikkeus ja päällä se tuntu tosi tosi kivalta! :) Ja totta tuo, että siinä olis niin monikäyttöinen takki. :) Juu, ehottomasti joku muu, yksivärinen paita alle. Oranssi takki ei ehkä niin oranssi ole kuin kuvassa, mutta värinä se on aikas hurja. Tuo malli taasen on erikoisin näistä, mutta vähän erikoisempaa takkia lähinkin hakemaan. :)

   Poista
 6. Oranssi! Olin edellis talvena hankkimassa oranssia villakangastakkia, mutta viime hetkellä jänistin ja otinkin harmaan. Vieläkin harmittaa... Eikä sen värisiä sen koommin oo kaupoissa näkynyt. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sieki kannatat oranssia. :) Sen mie oonki jo varannu, kuten myös tuon pikkutakin. :) Ou nou, tuo on just paha, jos on kiikun kaakun ja sit jää harmittaa, jos ei heti osta. :P Harvemmin tosiaan kaupoissa noin "hurjan" värisiä takkeja osuu vastaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)