tiistai 28. helmikuuta 2012

AROMITERAPIAA

Olin ensimmäistä kertaa elämässäni aromiterapiassa. Ennen sitä en tiennyt aromiterapiasta oikeastaan mitään. 
Nyt aromiterapian jälkeen olen yhtä kokemusta rikkaampi ja viisaampi! Kuten olin aavistellut, aromiterapiassa yhdistettiin hieronta ja ihastuttavat öljyt. Itse aromiterapian idea perustuu eteerisiin kasvisöljyjen – ja uutteiden käyttöön sairauksien hoidossa. Eteerisillä öljyillä uskotaan olevan hoitava vaikutus esimerkiksi stressiin ja päänsärkyihin… Sen uskotaan auttavan mielialaan ja rentoutumiseen.

Kokemus
Mennessäni kauneushoitolaan olin hieman hermostunut ja jännittynyt. Odotin kuitenkin kovasti aromiterapiaa toivoen sen olevan rentouttava ja ikimuistoinen kokemus.

Näine ajatuksine astuin kauneushoitolaan, jossa vastassa oli vastaanottovirkailija. Kerroin minulla olevan aika varattuna. ”Aromiterapiaan?” kysyi vastaanottovirkailija. ”Kyllä”, vastasin hymyillen.

Ennen aromiterapiaa piti odottaa hetkinen. Jonkin ajan kuluttua itse hieroja tuli paikalle ja pyysi peremmälle. Hän vaikutti heti alusta asti todella mukavalta ja sympaattiselta, joten minua ei enää jännittänyt ihan niin paljoa kuin mitä aikaisemmin. Kuljin käytävää pitkin hänen perässään. Saavuimme huoneeseen. Kynttilät loivat tunnelmaa ja huoneessa leijui miellyttävä tuoksu. Taustalla kuului rentouttavaa musiikkia. Laitan tähän Youtubesta kolme musiikkivaihtoehtoa. Kannattaa kuunnella, niin pääsette tunnelmaan.


Aromiterapiassa sain hierontaa kera eteeristen öljyjen. Ensin miellyttävän tuoksuisia öljyjä levitettiin selkääni ja se käytiin läpi hieroen. Sen jälkeen siirryttiin jalkoihin ja varpaisiin ja jälleen sain tuntea eteeristen öljyjen pehmeän ja lämpöisen vaikutuksen. Välillä piti kääntyä. Aromiterapia oli siis hieronnan ja eteeristen öljyjen harmonista sinfoniaa, jossa sain nauttia hieronnasta, tuoksuista ja musiikista.
 Aromiterapiassa tunti kului kuin siivillä. Aromiterapia päättyi, mutta olo oli aivan mahtava. Olo oli ihanan rentoutunut, kevyt ja pirteä. Lähdin aromiterapiasta hyvillä mielin ja mielessä siinsi ajatukset, josko seuraavalla kerralla kokeilisin vaikkapa lämmin kivi-hierontaa.

Mutta se tunne, jonka aromiterapia jätti… Oih!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)