keskiviikko 8. helmikuuta 2012

NÄYTTELIJÄ JA OHJAAJA ICÍAR BOLLAÍN

Elokuvamaailma on mielenkiintoinen. Vielä mielenkiintoisemmaksi se muuttuu, kun saa mahdollisuuden tavata elokuvien parissa työskenteleviä, kuten näyttelijöitä ja ohjaajia, ja keskustella heidän kanssaan.

Tähän tarjoutui jälleen mahdollisuus La Buena Estrella –tilaisuudessa, kun 7.2.2012 Icíar Bollaín (Madrid, 12.6.1967) saapui Zaragozaan kertomaan ohjaamastaan draamaelokuvasta ”Katmandú, un espejo en el cielo”. Elokuva kertoo Laia –nimisestä espanjalaisesta opettajattaresta, joka lähtee Nepaliin tarkoituksenaan toteuttaa kunnianhimoinen projekti. Elokuvassa Laiaa esittää Verónica Echegui, joka valitettavasti ei pääsyt mukaan La Buena Estrella –tilaisuuteen kuten alun perin oli tarkoitus.

Luis Alegre aloitti keskustelutilaisuuden esittelemällä Icíar Bollaín ja hänen elokuvansa, jonka jälkeen keskusteltiin itse elokuvasta. Yleisö sai esittää kysymyksiä. Muutama oli jo nähnyt elokuvan ja kommenttien perusteella pitivät näkemästään. Yksikin rouvashenkilö, joka oli ties jo kuinka pitkään äänessä, lopulta tokaisi: ”Miten hyvin teetkään näitä tämmöisiä elokuvia!”.  
Tilaisuudessa Icíarelle esitettiin kysymys, miksi hän suosii avoimia loppuja, kuten monessa hänen elokuvassaan niin on? Icíar pohtikin kysymystä varsin perusteellisesti. Elokuvissa hän esittää pätkän tai pätkiä hahmon elämästä ja konkreettisen lopun sijasta hän haluaa sen monesti jättää avoimeksi, jotta katsoja saa itse kuvitella mahdollisen jatkon. Elämä jatkuu, mutta katsoja näkee vain sen pienen osan. 

Elokuva Katmandú, un espejo en el cielo on Bollaín tekemä versio Vicky Subiranan kirjasta ”Una maestra en Katmandú”. Elokuva perustuu tositapahtumiin. Elokuvan trailerin voi katsoa Youtubessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)