keskiviikko 15. helmikuuta 2012

LOST -1º tuotantokausi

Perustietoa
Lost -sarja tehtiin vuosina 2004-2010 ja se oli alusta alkaen suuri menestys. Sitä kuvattiin Havaijilla, Oahu-saarella. Sarjaa tehtiin kaikkiaan kuusi tuotantokautta käsittäen 121 jaksoa. Sarjan loivat kolmikko Jeffrey Lieber, J.J. Abrams  ja Damon Lindelof.

Lost on sekoitus draamaa, scifiä, trilleriä ja seikkailua. Tarina kertoo lento-onnettomuudesta eloonjääneistä mystisellä trooppisella saarella jossain Tyynellämerellä…

Arvostelu
Vihdoinkin! Lost on yksi niistä sarjoista, joita olen toivonut näkeväni jo pidemmän aikaa. Minulla ei kuitenkaan ole ollut aikaisemmin aikaa saati mahdollisuutta seurata Lostia. Nyt sekin asia on korjattu ja ensimmäinen tuotantokausi tsekattu.

Lostin menestys ei suinkaan ollut tuulesta temmattu. Heti ensimmäisestä jaksosta alkaen sarja todella imaisi syövereihinsä. Lost lunasti kaikki odotukseni. Se oli jännittävä, tapahtumarikas, salaperäinen, jopa pelottava –hyvällä tavalla siis. Siinä esiintyi kaikki tunteiden eri skaalat surusta iloon.

Juoni tosiaan koukutti heti alusta. Lostissa pidän siitä, että on paljon henkilöitä ja jokaisella on luonnollisesti oma menneisyytensä –niin hyvässä kuin pahassa. Muistot menneisyydestä tuovat särmää ja elävöittävät. Flashbackinä esitetyt muistot ovat tärkeä osa Lostia, koska ne osaltaan valottavat henkilön historiaa ja myös auttavat selittämään, miksi joku toimi niin ja näin. Ilman flashbackejä Lost ei olisi Lost.

Koska olen vasta katsonut ensimmäisen tuotantokauden, niin varovaisesti arvioin sarjan kolmen ja puolen tähden veroiseksi. Ensimmäinen tuotantokausi oli siis todella hyvä, lähes erinomainen. Ilmaan jäi kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Se on tietenkin omiaan koukuttamaan. Nyt on menossa toinen tuotantokausi ja jännitys vain tiivistyy…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)