tiistai 15. toukokuuta 2012

ARROZ CON TRES DELICIAS – RIISI KERA KOLMEN HERKKUPALAN

Tämä on oikein maistuva ruoka ja tuntemani espanjalaiset tykkäävät kokata tätä ihan säännöllisesti. Alun perin se ei kuitenkaan ole espanjalainen, vaan rantautui maahan kiinalaisten ravintoloiden mukana.

riisiä
kananmunaa 2-3
(maitoa)
(vehnäjauhoa)
katkarapuja
kinkkusuikaleita
suolaa
basilikaa
oliiviöljyä

1. Keitä riisi (annos riippuu syöjien määrästä)

2. Tee munakas: sekoita 2-3 kananmunaa, voi laittaa hieman maitoa ja halutessa vehnäjauhoja (ei pakko) ja paista paistinpannulla oliiviöljyssä. Kun munakas on valmis, pilko se sopivan kokoisiksi pieniksi palasiksi.

3. Ota esille toinen, isompi paistinpannu ja laita katkaravut ruskistumaan tilkkasessa oliiviöljyä. Pilko kinkku (esim. voileipäkinkku) tai jos on valmiit kinkkusuikaleet, niin valmista ne yhdessä katkarapujen kanssa.

4. Kun katkaravut ja kinkku ovat valmiit, sekoita joukkoon riisi ja munakas (jos katkaravuista on päässyt paljon nestettä, niin poista se ennen riisin ja munakkaan laittoa). Voit maustaa hieman suolalla ja basilikalla. Valmista!
Tämä on muuten sama kuin arroz con tres delicias, paitsi siihen on lisätty myös surimia. Näin ollen osuvampi nimi voisi olla arroz con cuatro delicias.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)