perjantai 4. toukokuuta 2012

SIMA

Voi tätä jännitystä ja odotusta! Olen valmistamassa simaa ensimmäistä kertaa elämässäni (jälkijunassa, tiedän!). Etsin internetin avustuksella hyvää siman valmistusohjetta. Samalla tuli luetuksi myös historiaa. Itseäni ainakin yllätti, että sima on tuttu juoma jo viikinkiajoista. Sima oli viikinkien keskuudessa hyvin tärkeä juoma ja sitä pidettin jopa eräänlaisena voimajuomana, joka antoi taistelutahtoa (Wikipedia).

Simaa mieleni minun tekevi... Etsin ja lopulta löysin Kaksplus-keskustelusta pari hyväntuntuista ohjetta sekä hyödyllisiä vinkkejä, joita yhdistellen valmistui tämä miun sima. Simaan laitoin 4 l vettä, 2 sitruunaa, 1 appelsiini ja 3 dl fariinisokeria ja 3 dl tavan sokeria unohtamatta hyvin pientä palasta tuorehiivaa.

Nyt miun sima on jääkaapissa ja jännityksellä odottelen mitä tästä syntyy. Ainakin tuoksu oli juuri oikeanlainen. Toivoisin omasta simasta tulevan mukavan pirtsakkaa, poreilevaa, muttei kuitenkaan liian. Kaikista tärkeintä olisi kuitenkin se maku! 

Edelleen mielessä risteilee kysymyksiä ja tietenkin pelottaa, jos vaikka simat löytyy jääkaapista räjähtäneenä. Tällä hetkellä itseäni eniten mietityttää, kuinka usein paineita tulisi päästää ulos? Kun pullotin simat, jätin korkin löysälle ja tänään laitoin kunnolla kiinni.

Viikon kuluttua pääsen nauttimaan omatekoista simaa (jos vain kaikki sujuu hyvin) kera munkkien, jotka on myöskin tarkoitus tehdä ihan itse.

Kaikki hyvät vinkit siman taikka munkkien valmistukseen otan kernaasti vastaan!
Hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)