tiistai 8. tammikuuta 2013

KALEVALA KORU -HUUMAA

Iskin silmäni erääseen tiettyyn Kalevala koruun ollessani kirpputorilla. Korun kauneudesta sokaistuneena en edes aluksi huomannut sen olevan Kalevala koru... Ennen kuin luin korurasian päällä olevan tekstin, jossa luki kissan kokoisin kirjaimin KALEVALA KORU. Niistä kyseisen merkin koruista miulla oli mielikuva, että kallista on. Kuinkas ollakaan, huomasin, että myös edullisia vaihtoehtoja on olemassa. Ja siitähän se ilo irtosi.

Olenkin nyt ihan pilvissä noista Kalevala koruista. Ne on aivan ihastuttavia! Olen viime aikoina katsonut niitä netissä sydän väpättäen ja samalla itsekseni huokaillen. Kun ne on vaan niin ihania! 

Haluaisin tilata ihan vain muutaman korun sieltä. Mutta muutamakin koru on aika monta korua ja ei, minun ei nyt todellakaan pitäisi ostaa yhtään mitään. Aina voi onneksi unelmoida. Sen innoittamana listasin tähän ihan vain muutaman korun, jotka haluaisin vaikka heti!
Kuvat on lainattu täältä.

1. Hannunvaakuna, yhdestä nauhasta muodostuva kuvio suojaa pahalta ja aikoinaan koko Pohjoinen Eurooppa uskoi sen voimaan. Kuvio symboloi myös neljää suojeluhenkeä, joita kutsuttiin Idäksi, Eteläksi, Länneksi ja Pohjoiseksi. 

2. Uskelan korut-riipus, jonka mallina on käytetty Uskelan Lukkarinmäestä löytynyttä solkea, joka on peräisin 800jKr. Soljen juuret voivat yltää jopa Venäjälle asti ornamenttikuvion perusteella.

3. Räisälän riipus, jota koristaa yksinkertainen kasviaihe, korun esikuvana on käytetty 1100-luvulta peräisin olevaa Räisälän Tiurista löytynyttä solkea.

4. Medaljonki Lapista, alkuperäinen malli on 1800 -luvulta Torniojokilaaksosta 

5. Euran sydän, korun juuret ovat viikinkiajalta Euran pappilanmäestä 800-1050 jKr.

Olen hurahtanut näihin koruihin siksi, koska design miellyttää kovasti silmääni. Kalevalan koruissa on sellaista historian havinaa, mutta mitään mummokoruja ne ei ole (ei sillä, että minulla olisi sitä mitään vastaankaan...), vaan niitä on ajanmukaistettu ripauksella modernisuutta. Juuri tämä yhdistelmä historian havinaa ja modernisuutta on se juttu, joka kiehtoo. Lisäksi kunkin korun takaa löytyvä symboliikka tuo mielenkiintoisen lisän.  

Nähtäväksi jää, milloin saan ensimmäiseni... 
post signature

4 kommenttia:

 1. Hih, minäkin ihastuin Kalevalakoruihin jo parikymppisenä (kääk -20v takaperin...) Ihailin kauan, ja lopulta ostin sellaisen linturiipuksen. Sittemmin sain vielä tuon mikä tuossa kollaasissasi on keskellä-ja siihen sopivat korviksetkin. Ex-mieheltäni sain lahjaksi vielä yhden riipuksen, mutta pian senjälkeen erosimme, ja se jäi käyttämättä. enkä ole noita muitakaan kovin montaa kertaa viime 10v aikana käyttänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onhan tuosta jo jokunen vuosi sitten mennyt. Mutta hyvä maku siulla! :) Tuo Räisälän riipus on tosi sievä, mietin olisiko se vai tuo Hannunvaakuna se ensimmäinen koru, jonka ostaisin. Mutta sitten ne kaikki on niin ihania, etten osaa päättää! :D Harmi juttu, että se yksi riipuksesi jäi käyttämättä, mutta toisaalta ihan ymmärrettävää. Taukojakin on hyvä pitää, mutta toivottavasti innostut jossain vaiheessa taas käyttämään niitä! :)

   Poista
 2. Mulla on Hannun vaakunaa, Euran sydäntä, lumimarjaa ja yksi sellainen kaualakoru, jonka nimeä en muista mutta se on mun lempparikoru! Itse en tykkää roikkuvista korviksista, koska oon niin tottunut käyttämään nappeja, aina harjatessa hiuksia jää roikkuvat korvikset harjaan kiinni. Kuutar on aivan ihana, rintakoru ja kaulakoru. Kalevakorut ovat kauniita ja klassisen tyylikkäitä, jokaiselle ikäpolvelle ja tyylille omanlaisensa KalevaKorut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, siulla on ihanan paljon Kalevalaa. Ja hyvä maku! Juurikin tuota Hannunvaakunaa olen kovasti mietiskellyt, olisiko se, mutta onhan nuo kaikki niin upeita koruja, että valinnan vaikeus iski. :D Ymmärrän hyvin tuon korvisjutu, kun miulla on ihan sama! Tosin on miulla roikkuvia korviksia, mut käytän niitä aika harvoin tyyliin silloin kun hiukset on kiinni eli... harvoin! :D Mutta siulle käy tosi hyvin hiukset kiinni ja voin hyvin kuvitella siulle roikkuvat, näyttävän näköiset korvikset! :) Niin, ja heti piti mennä kurkkimaan netistä tuota lumimarjaa, muttei löytynyt, mutta kuutar löytyi ja se on kans tosi ihana! :) Jeps, Kalevala koru-huumaa on ilmassa ilmi selvästi! :) Tuo on totta, että ihan jokaiselle ikäpolvelle ja tyylille on valikoimaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)