lauantai 12. tammikuuta 2013

SISUSTUS

Jokin aika sitten eräässä blogissa oli ihana arvonta, jossa tehtäväksi annettiin kuvailla sitä omaa sisustusmakua. Osallistuin arvontaan ja kuvailin sitä näillä sanoin: ”Yksinkertainen, uutta ja vanhaa sekaisin, tunnelmavaloja, kukkia tai kasveja, käytännöllinen (helppo siivota, jokaisella tavaralla paikkansa jne), mutta miellyttää silmää… rakastan ajan platinoimia huonekaluja! :)”

Siitä tuleekin loistava aasinsilta tämän päivän aiheeseen eli sisustukseen. Sisustin Suomen kodin huoneen joskus muutama vuosi sitten, kun huomasin tilaisuuteni tulleen. Sen mahdollisti remppa, jossa remontti-reiskana toiminut iskä kera muiden ahkerien sukulaisten laitto koko huushollin uuteen uskoon. 

Samalla saivat kyytiä miun lapsena ehkä kymmenen vanhana omin kätösin maalaamani seinät. Oi niitä aikoja! Tomerana tyttönä, kun pikkasen halusin tekemistä kesälomalle, niin en tyytynyt vähempään kuin oman maalausprojektin aloittamiseen. Muistan, kuinka värin valinta tuotti suunnatonta päänvaivaa, mutta pitkän pohdinnan, mietinnän ja tuskanhikien jälkeen päädyin niinkin radikaaliin ratkaisuun kuin vaaleansiniseen ja lilaan.

Lopputulokseen olin toki ihan tyytyväinen. Olinhan sen itse tehnyt serkkutytön avustuksella. Meillä oli hauskaa. Kaksi pientä tyttöä kävi maalausurakkaan intoa puhkuen ja projektin alussa maalarin ammatista unelmoiden. Loppua kohden tahti hidastui, kävi raskaaksi ja taisipa ruveta vähän ramaisemaankin. Siinä hyvin äkkiä unohtui ne maalarihaaveet…
Ikuisuusprojekti
Remonttijuttujen myötä huoneen ilme muuttui kertaalleen ja siitä tuli entistä ehompi. Kyllä näin on parempi. Millainen siitä sitten tuli? Seinistä tuli perusvalkoiset. Lattia sai omaperäisemmän värin. Toisin kuin voisi luulla, niin tuo puulattia on ainoastaan lakattu. Värin voimakkuus tuli yllätyksenä. Alussa kauhistutti, mutta myöhemmin ihastutti. Se on osoittautunut ihan täydelliseksi. Ihanan omaperäistä. Ei ole tullut toista samanlaista vastaan, ei. Hih. 
Huoneen pääväreiksi ovat vakiintuneet musta, valkoinen, punainen ja sininen. Valkoiset matot tuovat upeaa kontrastia punaista vasten. Musta päiväpeitto käy hyvin punaisen ja valkoisen kanssa, eikös vain?
Sininen on yksi lempiväreistä, joten oli aika selvää, että siniset verhot huoneeseen. Mustat ja punaiset olisivat liian synkät ja valkoiset liian vaaleat. Tuo kahden istuttava tai yhden maattava sohva löytyi kirpparilta, mutta koska beige kukkakuvioilla höystettynä oli ihan liikaa, niin verhoilin sen punaisen kankaan alle. Se oli miun 1+1=2 –ratkaisu, jotta sohvakin näyttäisi olevan osa huonetta. Kieltämättä nyt houkuttaisi saada musta sohva... Oijjoij!

Tämän näköistä on siis täällä. Nykyisin siis vieraskäytössä oleva huone, joten tällaista kirkuvanpunaista ne meidän vierasparat joutuvat kestämään, eivätkä voi edes valittaa syylliselle, kun olen poissa maisemista. 

Tällä postauksella haluankin kannustaa kaikkia toteuttamaan omia sisustushaaveitaan. Olisi myös ihanaa kuulla teidän sisustusjutuista tai haaveista. Onnea omiin sisustusprojekteihinne!
post signature

2 kommenttia:

  1. Mukavan näköistä :) Toi lattia on ihanan närinen. Ja muistapa kurkkailla sunnuntaiaamuna blogiini, siellä on sulle blogihaaste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Ilahduin kovasti. :) Kaikki kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta lattian sävylle, mutta on se oikeasti ihanan värinen! :) Mie kurkkaankin heti sinne siun blogiin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)