maanantai 30. maaliskuuta 2015

PIIPAHDUS BARCELONASSA

Tein matkan legendaariseen Barcelonaan. Ei varmasti tarvitse sen kummemmin selitellä, mikä tai missä Barcelona on -sen verran tuttu paikka varmasti jokaiselle.

Matka taittui bussilla, sillä se on niin edullinen. Meno-paluu on n.29€. Tehtiin viikonloppumatka, eli mentiin perjantaina ja tultiin sunnuntaina. Minä lähdin matkaan jo aamusta, koska oli ohjelmaa. Näimme mm. Nauran auringolle –blogin Matkattaren kanssa. Oli todella mukava ja toisaalta jännä nähdä, kun ei oltu tavattu aikaisemmin,. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tutustun toiseen bloggaajaan. Kiitos hänelle mukavan leppoisasta iltapäivästä! 
Majoitus
Oli hankala löytää hotellia juuri tuolle viikonlopulle minun kriteereilläni, joten sitten joustin yhden kriteerin kohdalla (tässä ei ollut 24 h vastaanottoa) ja päädyimme B&B-paikkaan. Se osoittautui melko erikoiseksi paikaksi hyvässä ja pahassa. En laita sen nimeä tähän, koska se oli tosiaan niin erikoinen paikka.  Meistä tuntui, että oltiin jonkun kotona! Oli jotenkin hassua, ettei kadulla ollut minkäänlaista kylttiä, joka kertoisi tällaisen majoituspaikan olemassaolosta. Ynnä muuta, ynnä muuta.

Sijainti oli hyvä, Avda Diagonal –kadun varrella ja metrokin oli suhkot lähellä. Tämä majoituspaikka sijaitsi kolmannessa kerroksessa (oikeastaan viidennessä suomalaisittain ajateltuna…) vanhassa rakennuksessa, jossa hissin laitto oli vaiheessa. Voitte tässä vaiheessa kuvitella minut kipuamassa pitkin lukemattomia ja taas lukemattomia rappusia matkalaukun kera. 
Huone oli todella kiva ja siellä oli juuri ne jutut, jotka haluttiin huoneessa olevan. Sen lisäksi siellä oli parveke. Huone oli hiljattain remontoitu, mutta lattia oli jätetty tarkoituksella ennalleen. Se oli siis alkuperäinen, vanha ja todella kaunis. 

Huoneen hinta oli n.27€ per henkilö per yö kera aamupalan. Aamupala oli ehkä yksinkertaisin koskaan. Kahvia, teetä, paahtoleipää, voita ja marmeladia. Miinuksena se, että huoneeseen kuului liikenteen äänet, ei ollut kylpyhuoneen lattialle laitettavaa pyyhettä ja tv oli seinässä. Siisteydessä ja aamupalassa olisi toivomisen varaa. Plussaa siitä, että saimme jättää matkatavarat sunnuntaina ja siten pystyimme kiertelemään Barcelonassa rauhassa ennen kotiin lähtöä. 
Vinkkejä Barcelonaan
Barcelona, sen kadut ja rakennukset ovat nähtävyys jo itsessään. Niin upeaa siellä on, kun vain katsoo ympärilleen. 
Näkemistä riittää, vaikka olisi vieraillut kaupungissa aiemmin. Mekin oltiin aikaisemmin käyty Barcelonassa. Kuten aikaisemmin, tälläkin kerralla kiertelimme ja kaartelimme ympäri kaupunkia ihastellen oudon näköisiä rakennuksia. Sen lisäksi halusimme kuitenkin nähdä jotain uutta. Niinpä menimme tutustumaan Tibidaboon. Se on vuori Barcelonan kupeessa ja siellä sijaitsee tosi vanha huvipuisto. Puistolla on paljon historiaa, sillä ikääkin sille on kertynyt jo melkein satakunta vuotta. Niinpä oli ihana vain kävellä alueella. Emme ostaneet ranneketta, sillä se oli liian kallis verrattuna siihen, mitä sillä saisi. Laitteet ovat suurimmaksi osaksi lapsille tarkoitettuja. Silti puistossa tuli vietettyä aika monta tuntia!
Yhteen laitteeseen mentiin. Siihen pääsi yksittäislipulla. Ihan hyvä idea ja saisi olla käytössä ihan koko puistossa. 

Lipuista puheen ollen… Suosittelen tekemään saman reitin kuin mekin, eli otettiin meidän 10 matkan metrolipulla juna Peu del Funicular-asemalle, sieltä hypättiin funicular-laitteen kyytiin, ihasteltiin samalla maisemia ja noustiin lopulta nro 111 –bussiin, joka vei Tibidabo-puistoon. Todella kätevää, sillä juna, funicular ja bussi tulivat samalla hinnalla! Kokemuksena funicular on tosi hieno ja mahtavaa, kun nyt se sisältyi metrolipumme hintaan.

Kaiken kaikkiaan tosi kiva reissu!
post signature

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi, miten kivan näköistä! Ilmatkin taisi suosia (ainakin kuvista päätellen)

  Mäkin olen aina haaveillut Barcan reissusta. Ukko on siellä käynyt, mutta minä en.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelona on tosi kaunis kaupunki, suosittelen ehdottomasti käymään siellä! :) Siellä menis helposti vaikka viikko. :) Toivottavasti pääsette jossain vaiheessa. :)

   Poista
 2. Kivaa että oli onnistunut reissu -myös sinne Tibidaboon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella onnistunut reissu kaikin puolin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)