sunnuntai 17. toukokuuta 2015

LIEBSTER AWARDS KYSYMYKSIÄ

Olen jo matkafiiliksissä, vaikka Suomen matkaan on vielä muutama päivä. Näillä näkymin pääsen reissuun aikataulun mukaisesti, sillä lakon uhkaa ei enää ole. Ennen reissua siis vielä ainakin tämä yksi postaus Espanjasta käsin… 

Nappasin haasteen Päivänsäteen Menninkäinen –blogista ja muutkin innokkaat voivat osallistua halutessaan.

1. Mikä on lempivuodenaikasi, miksi?
Tykkäsin ennen Suomen syksystä, sillä silloin oli sopivan lämmintä ja kaunis ruska sekä pääsi tietenkin sienimetsään. Nykyisin minulla ei ole lempivuodenaikaa.

Tykkään kaikista ja jokaisessa on ne omat hyvät (ja huonot) puolensa! Mutta voisin sanoa, että vähiten tykkään keväästä… Viime vuosina minulle on tullut allergiaoireita keväisin ja joka kevät ne tuntuvat vain pahenevan. 

Suomessa on hienoa, kun on neljä vuodenaikaa. Kesässä on parasta vaihtelevat säät. Yleensä ei ole ainakaan liian kuumaa. Ukkosessa on jotain mystistä tunnelmaa. Siitä tulee mieleen lapsuudenkesät. Sateella taasen on hyvä (teko)syy jäädä sisälle lukemaan jotain kevyttä lukemista. Uintireissut. Oma kasvimaa. Kukkaset.

Syksyssä viehättää ruska-aika. Marjat ja sienet.

Talvessa parasta on kaunis lumivaippa, joka kimaltelee tuhansien pienien timanttien lailla. Silloin voi harrastaa talvilajeja. Hiihtoa, lumikenkäilyä ja luistelua…

Keväästä ei tule mitään muuta hyvää mieleen, kuin kesän odotus. Ja tietenkin omat synttärit, pääsiäinen ja vappu. 

2. Kerro yksi ikimuistoisimmista lomamuistoistasi.
Minun ja miehen road trip Karjalan kunnailla. Alla oli autovanhus Opel, joka oli melkein yhtä vanha kuin mitä mie olin tuolloin. Nyt olen niin iloinen, että kirjoitin jo silloin blogia ja tallensin seikkailumme. Oli hauska palata noihin tunnelmiin lukemalla omat kirjoituksensa läpi ja katselemalla matkakuvia.

Muutama kirjoitus Venäjän matkastamme järjestyksessään
5. Paluu


3. Mitä kieliä puhut?
Äidinkieleni suomen lisäksi puhun espanjaa ja englantia. Niiden lisäksi olen opiskellut venäjää, saksaa, ranskaa ja ruotsia. Edelleen haaveilen vielä joku päivä osaavani niitä tai ainakin jotakin noista yhtä hyvin kuin mitä nyt osaan espanjaa ja englantia. 

4. Monessako maassa olet reissannut?
Suomessa (vaikkei sitä lasketa), Venäjällä, Ruotsissa, Virossa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Kanarian saarilla, Portugalissa, Andorrassa, Italiassa, Tsekissä, Unkarissa, Kroatiassa ja Tunisiassa. Eli 14 maassa.

5. Kerro kolme asiaa, mitkä tekevät sinut tällä hetkellä onnelliseksi?
Viikonlopun vietto, melkein loppusuoralla oleva villasukka ja yhdessä olo läheisten kanssa.

6.  Millainen olisi unelmiesi matkakohde, miksi? (Ei tarvitse olla mikään tietty paikka tältä planeetalta)
Hih, nyt tuli mieleen matka avaruuteen. Siellä näkisi avaruuden, maapallon ja kokisi painottomuuden. Se olisi ihan huikea matka.

Mutta jos nyt kuitenkin pysyttäisiin tällä pallolla, niin sellainen kohde, jossa olisi kulttuuria, nähtävyyksiä ja luontoa sekä jokin ikimuistoinen kokemus. Portugali täyttää aika hyvin nuo kriteerit… Ja tietenkin Espanja.

7. Millaisia kesäsuunnitelmia löytyy?
Matka Suomeen. Kesätyö, tapahtumia, perheen ja kavereiden näkemistä sekä Suomen kesästä nauttimista. Unohtamatta elokuvia, sarjoja ja lukemista. Haluan tehdä oman kasvimaan. Lisäksi on pakko taas päästä marjaan ja sieneen. Uusia lomamatkoja ulkomaille ei valitettavasti ole suunnitelmissa, sillä oltiin vasta Portugalissa ja nyt on muita rahareikiä. 

8. Jos saisit korjata yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?
Haluaisin, että jokaisella maailman ihmisellä olisi työpaikka ja mielekäs työ. Kun on työ, niin muutkin asiat järjestyisivät elämässä ja olisi sellainen rutiini ja tarkoitus. Jos taas joku on niin rikas, ettei tarvitse töitä tehdä, niin onnea vain. Silloin toivoisin, että tämä henkilö auttaisi muita, joilla ei ole ollut niin onnekas elämänpolku.
Tai ehkä sittenkin toivon, että jokainen tekisi hyviä ja oikeita asioita elämässään. Eli laitetaan hyvä ja hymy kiertämään! 

9. Mitkä ovat lempiherkkujasi kotona ja maailmalla?
Karjalanpiirakat. Meillä on ne maailman parhaimmat piirakat ja ei ole niitä voittanutta. Ruisleipä. Maailmalla taasen paikasta riippuen. Pääasia, että tulee tutustuttua toisen maan ruokakulttuuriin. 

10. Mitkä ovat parhaimpia tuliaisia maailmalta? Keräiletkö jotain tiettyjä asioita reissuiltasi muistoksi?
Paras tuliainen on sellainen, jota voi syödä. Eli tuon matkoiltani juurikin jotain syötävää mukanani. Portugalista ostettiin perinteisiä leivoksia. 

En keräile mitään. Ei haluta kotiin turhaa krääsää. Sen sijaan olemme jo pidemmän aikaa miettineet, että vastaisuudessa ostettaisiin matkaopaskirja tulevasta matkakohteesta. Tähän mennessä meillä on kirjat Suomesta, Espanjasta, Lontoosta ja Lissabonista.

11. Mikä biisi kuvaa parhaiten tämän hetken fiilistäsi?
Itselle jo oikeaksi klassikoksi muodostunut biisi, jota tulee kuunneltua yleensä silloin, kun palaan kotikonnuille. Yleensä ei tule kuunneltua musiikkia.
post signature

6 kommenttia:

 1. Hih, musta oli ihana tuo "olen käynyt Espanjassa ja Kanarialla..." :D

  Toi työtä kaikille on hyvä. Se toisi tietynlaista turvaa ja onnellisuutta kenelle tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mutta onhan Espanjasta aikalailla matkaa Kanarialle. :D Ja se on niin oma maailmansa verrattuna manner-Espanjaan. ;)
   Jeps, olen tuota ajatellut paljon. Työtä pitäisi olla kaikille. :)

   Poista
 2. Samaa mieltä ruokatuliaiset ovat parhaita puolin ja toisin. On mahtavaa mennä ulkomailla aina ruokakauppaan, viivyn siellä pitkään ja tutustun kaikkeen uuteen ja erilaiseen.

  Jee avaruus täälläkin ja minä pahalainehan voitin kirjoituskilpailussa painottoman lennon jenkeissä... No yritys joutui vaikeuksiin ja lennot peruttiin. Saimme kompensaatioa mielettömän ihanan matkan missä tahansa jenkeissä. Mutta se etten päässyt kokemaan painottomuutta tulee kaivelemaan varmaan vielä mummonakin.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mekin tehdään tuota, että mennään ulkomailla ruokakauppoihin tutkimaan, mitä sieltä löytyy! Se on niin hauskaa. :D

   Voi ei!!!!!! Tuli ihan epätodellinen olo, voiko noin käydä? Ihanan kamalaa samaan aikaan!!! Siis tosi mahtava tsäkä ja onhan jo Amerikan matka aivan mieletöntä, mutta toi avaruusmatka ois tosiaan ollu vielki huikeampaa. Amerikassa käy moni, mutta kuinka moni on käyny avaruudessa? :P Ymmärrän kyllä, että varmaan jää kaivelemaan. :( Mutta tosiaan hyvä, että pääsette kuitenkin sinne Amerikkaan. :)

   Kiitos, samoin siullekin hyvää viikonloppua! :)

   Poista
  2. Hih niin pakko vielä tänne täsmentää ettei kukaan siis ihmettele, että oikeinko avaruuteen. Eli tosiaan lento, jolla tehdään niin jyrkkiä nousuja ja laskuja, että koneeseen tulee painoton tila. Olisi kyllä ollut todella hieno ja hieman pelottavakin kokemus. :) Mutta olin menossa. Matka muuttui jenkkimatkassa ja olimme lokakuussa viikon Friscossa ja kiersimme autolla todella paljon, mikä oli reissussa parasta.

   Kivaa viikonloppua! <3

   Poista
  3. Haha, mie jo luulin! :D Kiitos tarkennuksesta! Mut voisin vaikka vannoa, että jo nyt on yrityksiä, jotka ainakin jollain tasolla kaavailevat matkoja oikeaan avaruuteen ja avaruusturismi tulee olemaan totta. Sellainen matka maksaa kai satoja tuhansia, mut ihan hyvin joku yritys ois voinu tehdä mainostempauksen. Sellanen sais paljon julkisuutta, jos ihan tavallinen immeinen pääsis avaruuteen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)