perjantai 15. toukokuuta 2015

NELJÄ PÄIVÄÄ ILMAN NETTIÄ

Omassa arjessa netti on melko iso osa. Pidän sillä yhteyttä perheeseen, ystäviin, sukulaisiin ja hoidan myös työasioita.
 
Koneella katson elokuvat ja sarjat. Kirjoitan blogia koneella. Luen blogeja koneella. Käsittelen kuvat koneella. Maksan laskut ja hoidan pankkiasiat verkossa.

Kone ja netti ovat todella käteviä. On helppoa, kun kaikki on ikään kuin yhdessä paikkaa. Yhteydenpito on niin helppoa ja vaivatonta. Koneen lisäksi minulla on myös älypuhelin, jota tulee vilkuiltua vähän väliä. Whatapp-viestejä tulee niin paljon, etten aina ehdi vastaamaan. Suurin osa ei toki ole minulle, vaan olen erilaisissa ryhmissä. Sitä on kuitenkin tavallaan velvoitettu lukemaan nekin viestit, kun olen osa ryhmää. 

Välillä liika on liikaa. Arjen tuoksinnassa netistä irrottautuminen ei ole niin helppoa. Pakolliset asiat on hoidettava. Matkat kuitenkin antavat oivan mahdollisuuden netistä irrottautumiseen. Kun nyt viimeksi olin Portugalissa, päätin ottaa samalla irtioton netistä. Jätin aivan tahallani älypuhelimen kotiin. Matkassa oli toinen vanhanaikainen puhelin. Kannettavaa konetta en muutenkaan ole koskaan ottanut matkoille.
Nyt siis kerron, miten nuo neljä päivää ilman nettiä sujuivat. 

Ensimmäisenä päivänä oli hieman orpo olo, sillä vähän olisi tehnyt mieli aamupalalla selailla uutisia ja Facebookia sekä vilkaista tulevaa säätä. Sen sijaan tyydyin kurkkaamaan huoneemme ikkunasta ulos. Tuloillaan näytti olevan kaunis, aurinkoinen päivä.

Ihan täysin ilman yhteydenpitoa perheeseen ja ystäviin en ollut. Olin jättänyt Facebookiin ja Whatsappiin viestit, etten ole näinä päivinä tavoitettavissa netin kautta. Siitä huolimatta olin saanut pari viestiä... Vanha kunnon tekstiviesti toimii!

Seuraavat päivät sujuivat vaivattomammin netittä. Toinen päivä oli pilvinen ja kolmantena satoi. Huomasimme kuitenkin, että hotellissamme laitetaan säätiedotus seinälle, joten sen perusteella tiesimme varautua sadekuuroihin.

Sen ensimmäisen päivän jälkeen en enää kaivannutkaan nettiä. Oli vapauttavaa vain mennä. Mikä ihana vapauden tunne! Ei tarvinnut miettiä viesteihin vastaamista, tai blogiin kirjoittamista, vaan pystyi keskittymään siihen hetkeen. Matkaan ja yhdessäoloon. 

Neljä päivää ilman nettiä ei toki ole kovin pitkä aika, mutta sen verran sopiva, että se teki hyvää. Ainoastaan paluumatkalla bussissa huomasin kaipaavani jotain tekemistä ja älypuhelin olisi ollut siihen oiva väline.

Muuten ja kaiken kaikkiaan tämä kokemus oli todella positiivinen! Kotiin palasin aivan uudenlaista intoa puhkuen. Älypuhelin ja Facebook olivat aivan pullollaan viestejä, mutta se ei haitannut. 

Tämä ei ollut suinkaan pisin aika ilman nettiä, vaan kerran eräällä matkalla olin peräti kaksi viikkoa internetin ulottumattomissa. Ja se vasta hyvää tekikin. 

Tämä kokeilu ei jää myöskään viimeiseksi. Haluan kannustaa muitakin netistä irrottautumiseen. Nyt kun kesä on tuloillaan ja monilla alkaa kesälomat, niin netissä roikkumisen sijaan suosittelen menemään ulos tai tekemään jotain muuta. Silloin loma todella tuntuu lomalta.

Oletko kokeillut olla ilman nettiä lomalla/matkoilla?
 post signature

2 kommenttia:

 1. Varmaan ensin tulee riippuvaisuusoireet ja sitten ihmeellinen vapauden ja jossain kohdassa juurikin ikävä. <3 Reissuilla saattaa olla hotellihuoneessa yksi i-pad jota kaikki käyttävät illalla rajatun ajan. Vapauttavaa kuin mikä. <3

  Aurinkoa viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jetsulleen noinhan se meni tiivistettynä. :D Varmaan ihan hyvä rajoittaa i-padin käyttöä. :) Kiitos ja mukavaa viikonloppua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)